Zastanawiam się czy ja piszę po chińsku, czy Ty nie czytasz tego co napisałem.
Nie bronię F-35!
Dodatkowo zgodziłem się, że niewykluczone, że masz 100% racji pisząc, że jest to słaby samolot!
I z tym absolutnie nie polemizuję.
Polemizuję jedynie z faktem, że pisząc o tym jakim słabym samolotem jest F-35 podparłeś się opinią Pedersena, czyniąc z niego eksperta od tego samolotu.
Może i jest ekspertem, może i dysponuje informacjami na temat F-35, co biorąc pod uwagę jego przeszłość i pewnie kontakty nie jest wcale takie mocno nieprawdopodobne, ale....
Krytykowanie przez Pedersena F-35, a w zamian wychwalanie i proponowanie wręcz jako zamiennika?!?!? F-14, który sam w sobie był słabym myśliwcem manewrowym, którego legenda była oparta w dużej mierze na filmie i to jest fakt, oparty na literaturze, opiniach pilotów nim latających, opiniach pilotów agresorów z nim latających, tablicach Boyda (które jakoś generalnie w przypadku innych maszyn made in USA and Russia się sprawdzały, chociażby w udowadnianiu iż F-111 nie nadaje się na myśliwiec, a przypominam była taka presja ze strony Roberta McNamary, by narzucić marynarce ten samolot jako myśliwiec pokładowy), powoduje że wypowiedź Pedersena jest jakby nie oparta na faktach i nie bardzo jakby wiarygodna.