Hmmm... tak oglądam sobie te screeny i mam szereg pytań i wątpliwości.
- czy faktycznie były one robione przy pomocy "gołego" (bez dodatków) FS X . Bo jeśłi nie to czeka nas kolejna część rozmazanych plam. Osobniście nie uśiecha mi się instalowanie dodatkowych 100 MB dodatków z texturami lądu. Jeśli natomiast wszystkie screeny pochodzą z "gołego " symulatora, to faktycznie ślina juz cieknie
-inna sprawa - czy przypadkiem aby nacieszyć się lataniem nad ziemią przy ustawieniach pozwalających rozkoszowac się widokami jak na obrazkach, do tego przy rozsądnej płynności , wystarczy maszyna wyposażona na przykład w najnowszy procesor np. Intela Core Duo 2,6 , grafikę pokroju GF 7900 GT /ATi X1900 XTX i 2 GB RAM u ?
Patrząc na obrazki wzrasta podniecenie i taki przeciętny zjadacz chleba jak ja jest w stanie się skusić na nabycie najnowszego FS-a. JEdnak gdybym nie próbował wcześniej zabawy w FS 9 nie było by żadnych wątpliwość o których wyżej. (dziwny model lotu w przypadku niektórych samolotów i zasadniczo bardzo podobne aspekty fizyki w przypadku wszystkich samolotów, spędzanie 90% czasu na szukanie , instalowanie i testowanie dodatków i tylko 10 % grania po to aby w miarę rozsądnie nacieszyć oko i ucho , do złudzenia podobne setki lotnisk któe miało się okazję zwiedzić na trasach swoich wycieczek , podobnie jak i co róż powtarzające się obiekty na ziemi w czasie lotu, czy w ogóle totalnie łeb w łeb podobne tekstury lądu już mnie zniechęciły od tej pozycji. )
Powyższe uwagi moga być oczywiście odebrane jako moje subiektywne zdanie i ocena- maruda taki jak ja zawsze się musi znaleźć.
Oczywiście nawet dla mnie pocieszające jest to że każda kolejna cześć FS-a stanowi duży krok w każdym aspekcie w stosunku do swojej poprzedniczki, czego sobie i wszystkim życzę.