Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator X  (Przeczytany 155681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Microsoft Flight Simulator X
« Odpowiedź #165 dnia: Października 11, 2006, 22:07:38 »
 ...Jezuuuu ... symulator zepsuli...  :karpik  :karpik  :karpik
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #166 dnia: Października 11, 2006, 22:22:20 »
Z tymi rzekami to jest po prostu paranoja jakaś! To ja właśnie od wczoraj w FS9 narzekam na Odrę kończącą się w połowie polsko - niemieckiej granicy a tu masz! Takie oto rzeczy przychodzi mi czytac na forum o najnowszym FS-ie.
 Krótki offtopicowy wniosek- świat się kończy . Wódka już dawno zeszła na psy, wędliny , papierochy też, a teraz cosik widać że doszliśmy do ery upadku symulatorów lotniczych.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

« Odpowiedź #167 dnia: Października 11, 2006, 22:23:06 »
"bardzo inteligentna i sympatyczna" odpowiedź  :005:
Razor, nie przesadzaj, obrazisz się o ":118:"?
FSX już jest do kupienia (w Polsce chyba nie), więc ludzie posiadający go zamieszczają screeny z tzw. pełnej wersji (czytaj: beta, za którą trzeba słono bulić, a wiele więcej niż FS9 nie oferuje). Wersja ta cechuje się klatkożernością, pustynną Polską oraz brakiem pewnej "niszowej" rzeki. W FS9 Wisła była, FSX już jej nie ma, ot taka miła niespodzianka. Ale spokojnie, podobno w Kanadzie wielu rzek także brakuje.

« Odpowiedź #168 dnia: Października 11, 2006, 22:47:08 »
Pytanie Razora jest dobre.
W międzyczasie przejrzałem kilka wszystkim dobrze znanych stron  :004:
Nooo proszę ...
« Ostatnia zmiana: Października 11, 2006, 22:54:44 wysłana przez Destracto »
Spokój cechuje Mistrza.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #169 dnia: Października 12, 2006, 08:08:34 »
Już torche osób ma FSX po prostu, sklepy internetowe na zachodzie zaczęły szybciej rozporowadzac tytuł, a że przyszło wcześniej niż 13 albo 17 to chyba dobrze tylko  :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #170 dnia: Października 12, 2006, 08:34:59 »
W Szwecji i Finlandii juz wczoraj w niektórych sklepach mozna było kupić FSX.
Bartek
Aztec.pl

« Odpowiedź #171 dnia: Października 12, 2006, 09:01:23 »
Już torche osób ma FSX po prostu, sklepy internetowe na zachodzie zaczęły szybciej rozporowadzac tytuł, a że przyszło wcześniej niż 13 albo 17 to chyba dobrze tylko  :001:

W Szwecji i Finlandii juz wczoraj w niektórych sklepach mozna było kupić FSX.

Dzięki - o to właśnie mi chodziło. Czyli, że błąd z Wisłą występuje w wersji ostatecznej symulatora. Po prostu miałem wątpliwosci czy czasem nie dotyczy to jakiejś wersji testowej.

Niestety użyłem nieszczęśliwego sformułowania "skąd te screeny" - co spowodowało reakcje osobników silących się na dowcip czy podejrzenia odnośnie "wszystkim dobrze znanych stron" (ciekawe, jakiś głupi pewnie jestem bo ich nie znam :583:).

No cóż pozostaje tylko mieć nadzieję, że dość szybko będą dostępne narzędzia kompatybilne z FSX, a pozwalające na w miarę proste wprowadzanie poprawek, podobne jak to było w FS9 np. przy użyciu EZ-Landclass. Poprawiałem za pomocą tego programu Bydgoszcz (moje rodzinne miasto - lotnisko EPBY, gdzie wówczas pracowałem, w szczegółach zrobiłem sobie za pomocą AFCAD i RWY12) i okolice - miałem nawet pomysł (ale go nie upubliczniłem) czy nie można by namówić paru ludzi używających tego symulatora do zrobienia całej Polski na zasadzie - każdy swój region, który zna. No cóż może przy FSX ...

Pozostaje czekać na dostawę z pilots.pl (chroniczny brak "cioci" za granicą  :003:) i mieć nadzieję na programy pozwalające dokonać koniecznych poprawek.

« Odpowiedź #172 dnia: Października 12, 2006, 09:07:54 »
Pozostaje czekać na dostawę z pilots.pl (chroniczny brak "cioci" za granicą  :003:) i mieć nadzieję na programy pozwalające dokonać koniecznych poprawek.

I miec nadzieje na prezent pod choinką w postaci jakiejs wypasionej grafy + proca. Na AMD64 3000+@2200Mhz, 1 GB DDR 400, nVidia 6600GT final Deluxe działa....delikatnie mowiąc kiepsko :(
Bartek
Aztec.pl

« Odpowiedź #173 dnia: Października 12, 2006, 10:42:37 »
Niestety użyłem nieszczęśliwego sformułowania "skąd te screeny" - co spowodowało reakcje osobników silących się na dowcip czy podejrzenia odnośnie "wszystkim dobrze znanych stron" (ciekawe, jakiś głupi pewnie jestem bo ich nie znam :583:).
Ani to był dowcip, ani jakiekolwiek podejrzenia w stosunku do YoYa /szacuneczek YoYo  :607: /.
Po prostu niektórzy osobnicy maja kiepuchę i używają jej do myslenia jak wyjaśnić powstały burdel z FSX.
Wszyscy pewnie wiedzą o co chodzi...a Razor nie.
Spokój cechuje Mistrza.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #174 dnia: Października 12, 2006, 13:01:53 »
Panowie wracamy do meritum sprawy czyli FSX'a, kończymy z OT.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #175 dnia: Października 12, 2006, 18:28:03 »
Problematycznym są wymogi FSX - faktycznie na przecietnym sprzęcie wyciąga 15fps, aż

Czyzby zatem było lepiej niż z Lock Onem? Gadałem dziś z osobą, która ma już sim z Simmarketu - z deka jest "sflustrowana". To chyba jakaś nowa moda. Wczoraj zassałem Medieval II Total War i też mam ok 15-18 fps na w miarę wciąż dobrym sprzęcie, a graficznie nie ma aż takich różnic np. do Rome  :008: by fpsy były obciete o -70%

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #176 dnia: Października 14, 2006, 09:54:54 »
Jesli ktos z Was jest zainteresowany, zapraszam:
http://www.aztec.pl/FSX_optymalizacja.htm
Bartek
Aztec.pl

Marioosh

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Października 27, 2006, 10:31:42 »
Pierwszy lot mam już za sobą krótki przelot miedzy Balicami a Pobiednikiem Wielkim na motolotni i.... Kurcze Wisły nie ma a Lasek Wolski jest  :karpik Po prostu zwariowałem. Nie jest tak źle z tymi wymaganiami jak straszyliście. Myślałem że się się latać nie będzie dało a tu de facto po pierwszym locie musiałem przesunąć wszystkie suwaki wyraźnie w prawo. Teraz popracuje nad optymalizacją  Jezuuuu Wisły nie ma  :karpik

BTW Jest już może jakaś inicjatywa oddolna mająca na celu przywrócenie Królowej Polskich Rzek przez Mikromiętkiego?

E.S.P.

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Października 27, 2006, 11:01:33 »
przyszla do mnei paczuszka dwa dni temu od pilots.pl :020:
mam za soba juz kilka lotow:
pierwsze wrazenia
-moj sprzet (Barton 3200+/1GB/Gf6800GT/256/2*80GB@RAID0 ciagnie dobrze (samoloty i global texture na max - reszta na medium high)
-swietnie oddany wiatr! wczoraj lecialem EPWA-EPGD bombardierem w ciezkiej sniezycy - i przy starcie i przy lodowaniu musialem sie napracowac rudderem
-ATC poprawione - ale jeszcze wymaga dopracowania
-ladne tekstury
-dziwnei zachowujaca sie grafika: raz w locie nad kairem podczas wznoszenia sie przy wschodzie slonca nagle tekstury ziemii sie zgubily - cala wygladala plasko (ale kolorowo!) budynki zostaly - wczoraj podczas kolowania do startu na EPWA nagle jakby ziemia podniosla sie wyzej od tekstur - zniknely pasy i oznaczenia drog kolowania - wszystko wygladalo jakby zasypane 50cm sniegu
-czasem obiekty statyczne (oznaczenia pasow itp) unosza sie kilka metrow nad ziemia.
-kiepskie domyslne ustawienia pogody - ciezka sniezyca i widocznosc kilkanascie kilometrow...  :121:

ogolnie dobry potencjal ale trzeba pare baboli by poprawic

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #179 dnia: Października 28, 2006, 16:17:50 »
-moj sprzet (Barton 3200+/1GB/Gf6800GT/256/2*80GB@RAID0 ciagnie dobrze (samoloty i global texture na max - reszta na medium high)
Hmmm , a to ciekawe, daj z łaski swojej screena z tymi ustawieniaiami i z Virtual Cocpit i włacz wskaźnik fps'ów, ludzie z o niebo lepszym sprzętem nie mogą powiedzieć czegoś takiego jak ty.

A tutaj cała prawda o FS X : http://www.youtube.com/watch?v=SCBuCzPGPa4  :118:

www.yoyosims.pl