Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator X  (Przeczytany 155650 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

EwaDarek

• Gość
Odp: Microsoft Flight Simulator X
« Odpowiedź #360 dnia: Maja 29, 2007, 19:18:41 »
Sorry panowie, temat rozwiązałem sam po 5 godz. UFF

« Odpowiedź #361 dnia: Maja 29, 2007, 21:34:07 »
Słuchajcie, wyglada super ale nie wiem jednej rzeczy- czy zmniejszając widoczność powstaje efekt niebieskiej mgły czy jest przepaść i wyraźny choryząt [horyzont]... zmniejszcie do np. 1.6 mili = 3,2 km chiba tak jest prawda?

tomcat - miej litość, dwa "orty" w jednym słowie :659:, jest przecież opcja "Sprawdź ortografię"! Razorblade1967

« Ostatnia zmiana: Maja 29, 2007, 21:44:42 wysłana przez Razorblade1967 »
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #362 dnia: Czerwca 19, 2007, 12:08:44 »
Tak wygląda FSX + darmowy TileProxy (pobiera w czasie rzeczywistym fotografie z GoogleEarth i jemu podobnych serwisów i wrzuca do symulatora).

http://www.forum.vatsim.pl/viewtopic.php?t=24889

W FS2004 też działa, ale ze względu na ograniczenie rozdzielczości tekstur terenu nie wygląda to tak ładnie. Mile widziane szybkie połączenie internetowe.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2007, 12:14:48 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #363 dnia: Czerwca 19, 2007, 12:13:45 »
Ten dodatek pewnie usuwa autogen?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #364 dnia: Czerwca 19, 2007, 12:15:45 »
Chyba jak każda sceneria foto. Usuwa też landclass, więc woda jest narysowana i tylko jedna pora dnia/roku jest na zdjęciach.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2007, 12:23:35 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #365 dnia: Czerwca 19, 2007, 12:29:07 »
tak, czy inaczej wygląda fajnie :)

Potestować warto, choc ja wolę defaultowe textury + dobry landclass i autogen od scenerii foto.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #366 dnia: Czerwca 19, 2007, 19:56:32 »
Calkiem calkiem, a jako ze autogenu niet to i moze FS X bedzie dobrze chodzil  :118:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #367 dnia: Czerwca 20, 2007, 01:03:51 »
Może kogoś zainteresuje :)

http://www.fs-shipyards.org/index.php?ind=downloads&op=entry_view&iden=228

Pod powyższym adreserm jest dostępny darmowy USS Hornet dla FSX. Ciekawostką jest to, że wraz z lotniskowcem jest do pakietu dołączona misja w której trzeba storpedować dwa japońskie okręty :) Wiem, że nie powinno się tego robić Cessną  :banan :banan :banan, ale nie mam odpowiedniego samolotu w FSX'sie  :118:

Niestety nie ma lin hamujących, ale to wina FSX'a, nie omawianego Horneta, choć z tego co wiem co najmniej jeden taki dodatek już 'się pisze' i to zarówno dla statycznych i poruszających się lotniskowców.

teraz siedzę i czekam na CFS4  :karpik

« Odpowiedź #368 dnia: Czerwca 21, 2007, 11:48:17 »
FSX kontra Zador... wróć! kontra Prawdziwe Życie (ależ to dennie brzmi po polsku  :004:))

http://www.youtube.com/watch?v=it8nzI0dAGE&mode=related&search

pozdrawiam
ROB

« Odpowiedź #369 dnia: Czerwca 21, 2007, 15:36:41 »
No dobra...to teraz taka mała zgadywanka  :021: http://www.youtube.com/watch?v=nc2o7XumdPQ&mode=related&search=
Spokój cechuje Mistrza.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #370 dnia: Czerwca 21, 2007, 23:44:35 »
Ten film to oszustwo :P , porównanie jest tak zrobione, by FSX nie wyglądał jak FSX.

Przy okazji, pierwsze info o Dx10 dla FSX:

http://blogs.msdn.com/ptaylor/archive/2007/06/21/summer-is-here-and-so-is-the-start-of-info-about-fsx-dx10.aspx

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #371 dnia: Czerwca 22, 2007, 08:14:56 »
Zainstalowalem TileProxy, niestety ładuje dosc długo. Odpaliłem Saltzburg, hmmm tak sobie, do tego zdjecia letnie przeplataja się z zimowymi. Dam jakies screeny pozniej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #372 dnia: Czerwca 22, 2007, 08:28:24 »
FSX kontra Zador... wróć! kontra Prawdziwe Życie (ależ to dennie brzmi po polsku  :004:))
pozdrawiam
ROB

Dziwne to jakieś ;) ten co leci na nieznanym mi symulatorze Real ma chyba dżojstik rozkalibrowany tak niepewnie do lądowania podchodzi :D. Ten z FSX idzie jak po sznurku :P
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #373 dnia: Czerwca 22, 2007, 10:07:14 »
Rafał, no niestety, ładowanie jest koszmarnie długie. Co do teksturek, to zdaje sie, ze jesli źródło nie ma aktualnych zdjęć, to wkleja jakies z góry okreslone, stałe fotki.
Kilka fotek:
EPSC
ENBR
LOWS
Bartek
Aztec.pl

mamograf

• Gość
« Odpowiedź #374 dnia: Czerwca 30, 2007, 21:17:17 »
Testów FSX ciąg dalszy ...

[...]

Dzisiaj zrobiliśmy sobie z empeckiem małą wycieczkę krajoznawczą pomiędzy naszymi miastami (Bydgoszcz-Inowrocław) ...

[...]

Po początkowych problemach z połączeniem, spowodowanych raczej naszą niewiedzą i odmiennym działaniem tej funkcji w FSX od znanego nam wcześniej FS9 stwierdziliśmy bardzo płynne działania gry.

Nie ma tak charakterystycznych w FS9 "skoków" samolotów w przestrzeni.  :001:

Może w weekend spróbujemy polatać w większej grupie ?

Poprawiłem nieco , bo chyba coś Ci się po... tego z tym cytatem  :002:. I jeszcze jedno: nie cytujemy obrazków. Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2007, 21:54:04 wysłana przez Razorblade1967 »