Nie potrafię rozpoznać ze screenów, brakuje mi orientacji, żeby się zorientować co jest co musiałbym sobie ten widok pobracać trochę. Jak tam doleciałeś i jakie masz dodatki do FS? Ja leciałem z Balic nad Krakowem, znalazłem trasę E4 i kierując się wzdłuż niej leciałem na wschód, za Krakowem na wysokości Wieliczki minąłem wielgachny maszt radiowy, który jest świetnym punktem orientacyjnym (z dodatku VFR Ladmarks) i doleciałem do tego skrzyżowania które jest na moim screenie, i które wygląda tak, jak Skrzyżowanie E4, która na tym odcinku jest obwodnicą Brzeska z drogą nr 75 na Nowy Sącz. Po drodze nie zauważyłem również Bochni, która też powinna się znaleźć na tej trasie 10km przed Brzeskiem. Na drugim kompie miałem otwarte Google Earth dla porównania, ale możliwe że się machnąłem na którymś skrzyżowaniu i to wcale nie była E4 na dalszym odcinku. Muszę to jeszcze raz sprawdzić.
A taki komin faktycznie jest, i jest dobrym punktem orientacyjnym, tylko nie wiem skąd by się wziął w FSie, bo vfr landmarks dodaje chyba tylko obiekty powyżej 150m a on tyle nie ma. Zaintrygowałeś mnie, zaraz podrywam szmatolota i lecę na poszukiwania.