Natrafiłem na kolejny, dość złożony problem:
Niedawno reklamowałem w tym wątku darmowe tekstury autorstwa Adama Mills'a do pobrania z simviation.com. Dają naprawdę dobry efekt, w stosunku do defaultowych tekstur FSX, usuwają obszary pustynne i generalnie, w ogromnym stopniu polepszają walory wizualne sima. Często mam zwyczaj latać sobie nad naszymi Tatrami (w wydaniu by Simdesign). Tekstury Mills'a całkiem nieźle komponują się z tymi z TPS na pograniczu fotoscenerii. Oto efekt w zimie:

Granica fotoscenerii, jak widać na ostatnim screenie jest widoczna, ale to jest nie do uniknięcia, a w takim wydaniu nie przeszkadza zbytnio i jest widoczna tylko w trakcie przelotu w bezpośrednim jej sąsiedztwie, z większej odległości zupełnie nie rzuca się w oczy, podobnie jest w lecie, zapodawałem zresztą screena w poprzednim poście o tym zestawie tekstur.
Problem w tym, że zachciało mi się FSCloud9 Xclass Europe, który również sporo wnosi do FSX w temacie rozmieszczenia lasów i zabudowań miejskich zbliżając je bardziej do tych, które znamy z realnej Polski. Niestety jeśli chodzi o tekstury tego ostatniego, to w stosunku do tych Mills'a pozostawiają sporo do życzenia. Oto, jak po zainstalowaniu Xclass Europe wygląda ten sam zakątek Polski (lotnisko w Nowym Targu, zima, pogranicze fotoscenerii Tatr):
Jak widać Xclass Europe efektownie psuje efekt pracy pana Mills'a

I tutaj moje pytanie do Was. Czy jest szansa połączyć jakoś dobrodziejstwa obu tych dodatków tak, żeby zachowany został układ miast, lasów i zbiorników wodnych z Xclass Europe, a jednocześnie nie nadpisywał on tekstur Adama Mills'a, które również w wydaniu pozostałych pór roku zjadają te z Xclass Europe na śniadanie, Polska wygląda po prostu o wiele bardziej wiarygodnie. Dodam, że XClass Europe ma własny instalator i tworzy swój podfolder w folderze FSX, natomiast tekstury Mills'a jako zbiór wielu plików formatu .bmp instaluje sie poprzez skopiowanie do folderu FSX\scenery\world\texture nadpisując nimi domyslne tekstury FSX, dlatego nie bardzo chyba można ustawić priorytet tych dodatków w opcjach scenery library, ponieważ widać tam tylko Xclass Europe i tylko jego możemy włączyć/wyłączyć, ewentualnie zamienić priorytet. Może ktoś podpowie rozwiązanie takiego problemu?