To, że dali screeny z szybowcami nic nie znaczy. W FS2004 też jest szybowiec, ale ani o termikę, ani wyciągarkę już nie zadbali.
Na razie jestem bardzo sceptycznie nastawiony do FSX. Wrzucili pełno screenów, na przykład z Extra 300. Po co mi ten samolot przy takim FM-ie? W obecnym FS-ie jest chyba tylko dla samego bycia...
Moim zdaniem powinni wykonać porządnie, na poziomie produktów payware'owych, po jednym samolocie z każdego "rodzaju"(jeden airliner, jeden śmigłowiec...), a nie rozdrabniać się na wiele słabo wykonanego sprzętu.
Co do grafiki, to też nie jest super. Wygląda podobnie, jak w FS9, nie widać większych zmian. Moim zdaniem powinni popracowac nad engine'm, przede wszystkim nad wydajnością! Ja zrezygnowałem z tego symulatora, ponieważ jego działanie było nie do zniesienia...
(Nie był to jednak bezpośredni powód, był nim bug z awioniką, który dało się zwalczyć tylko poprzez reinstalkę systemu.)
Doczytywanie tekstur występowało nawet przy ustawieniu najwyższych detali w najniższej rozdzielczości.
Po prostu nie ma żadnej przyjemności z latania, gdy na przykład latam Mi-2 nad Tatrami i muszę zrobić parosekundowy zawis, żeby dało się rozpoznać określone góry.
Podobnie w czasie lotu zdarzało się, że zamiast części tekstury ziemi, przez kilka sekund widać było fioletowy prostokąt...
Zobaczymy, w każdym razie rewolucji się nie spodziewam.