Musze sie zgodzic z exec-iem.
Wiedziałem, że to forum stosuje niedopuszczalne praktyki, jak możecie tak perfidnie zmuszać.

Modelowanie rakiety jest w sumie proste i polega na tym ze mamy rure o jakies dlugosci, czubek (zaokraglony lub nie), oraz jakas powierszchnia sterow i statecznikow. Wlasciwie, srednica rakiety, chubek, oraz powierszchia i typ sterow dyktuja opor.
Modelowanie? Czy projektowanie?
Dodaj, że
wypuszcza to ludek z kabinki 
Nie mowiac za duzo juz o tym, instnieja sprawdzone symulatory balistyczne ktore daja nam bardzo, bardzo dorbe wyniki jezeli sie zna parametry rakiety z jakas dopusczalna dokladnoscia.
No jak instnieja to moze by Ty podala jakise dokladniojsze dany bo na slowp nie mam wiary, i generalmie mam gdziesis jakoms polszczyzne.
Do tych czasy moglismy sprawdzic system na dokladnych danych wiadomych, czyli AIM-9L oraz AIM-9 modyfikowany do sprawdzania sterow o innym ksztalcie, oraz na R-27R1, T1, RE, TE i AIM-7. Wyniki byly bardzo dobre 
Do tych czasy to my nie widzielim wynika.

Te wyniki nam pokazuja ze R-27R1 nie ma nawet czym podskoczyc do AIM-120, a zasieg AIM-120B dopiero bobija R-27RE. Tak ogolem mowiac, AIM-120B (i zas A) moze leciec 20km dalej na 10000m niz R-27R1 wystrzelony w tych samych parametrach.
Zawsze bałem się
bobijania, szczególnie jak odpala się w tych samych parametrach, bo jeżeli zrobisz to w tych samych warunkach, to raczej nie ma czego się bać.
Ale jednak tez trafilo sie ze ktos kiedys postawil wideo HUDa F-16 noszace AIM-120A. W tej walce wyraznie bylo pokazane ze na 3000m, zblizanie sie 900kph vs 900kph, head-on, zasieg maksymalny byl 19nm, co raczej jest mniej wiecej to samo co R-27R1 na 10000m.
Tak w kwestii formalnej. Co nosiło AIM-120A? Wideo, HUD, czy F-16?
I oczywiście na "wideo HUDa F-16 wszystko odczytałeś w kilometrach?
"Raczej mniej więcej" - to w końcu ile czego?
Duzo gadania i prszypusczania jest o AMRAAMie, a tak smiesznie malutko prawdziwej wiedzy. Najsmieszniejsza rzecz ze ktos moze wciskac sobie i innym to tez, uzywajac braku wiedzy i logiki do prszekonania.
Szczera racja, śmiesznie, aż mi prypuszczania z twarzy odpadły tak się uśmiałem, szczególnie po przeczytaniu cytowanego posta.
Nara. 
Pochwa.
Jesus loves You, too.
PS: Dwa suche strzały i do LOL z tym,
ku pamięci i kajaniu się gawiedzi.