Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 261787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schizoid_man

• Gość
Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #150 dnia: Lutego 05, 2007, 20:28:53 »
Ad.1  - obraz z kamery. Na MFD masz takie literki 'NARO', 'WIDE' lub 'EXP' - w zależności od powiększenia właśnie. Oczywiście powiększenie zmieniasz przyciskiem nad tymi literkami  :001: .

Ad.2 - to jest misja FAC - Forward Air Controller (o ile dobrze pamiętam). Racja - nie jesteś wyposażony w bomby, ponieważ to nie Ty masz zadawać ciosy. Ale brak bomb nie pozbawia Cię trybów radaru Air-to-Ground - właśnie z niego powinieneś korzystać, jeśli chcesz wskazywać cele.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Lutego 05, 2007, 23:18:12 »
Ad.2 - to jest misja FAC - Forward Air Controller (o ile dobrze pamiętam). Racja - nie jesteś wyposażony w bomby, ponieważ to nie Ty masz zadawać ciosy. Ale brak bomb nie pozbawia Cię trybów radaru Air-to-Ground - właśnie z niego powinieneś korzystać, jeśli chcesz wskazywać cele.

Oprócz tego zbawienny jest padlock. Jeśli przejdziesz w tryb AG (guzik pod HUDem) to padlock (klawisz '4') zaczyna lockować się na celach naziemnych. Tak wypatrzone cele (nienamierzone radarem) też można zgłaszać. Można nawet je przekazywać skrzydłowym w sensie padlock na cel, attack my target i on poleci rozwalić to, na co się patrzysz.

Nigdy nie robiłem misji FAC dla komputera, musiałbyś poczytać manuala o procedurach. Wiem tylko, że nie zawsze te misje działają jak powinny, czasem bombowce nie zgłaszają się u Ciebie ("check in with FAC"). Cele oznaczasz rakietkami dymnymi AG, LAU cośtam (numerek mi umknął)

Marxx

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Lutego 06, 2007, 08:58:04 »
Oznaczanie celów rakietami nie jest wymagane - choć przydaje się w mullti. Przy wskazywaniu celów dla AI wystarcza:
- zalokowany cel w trybie AG
- padlock ground target
- skorzystanie z markpoint'a (ustawiamy markpointy na wybranych celach, po zgłoszeniu się maszyn wybieramy cele przypisane poszczególnym markpointom w tybie AG) - uwaga, markpoint jest statyczny a cele potrafią się poruszać i markpoint może nie być aktualny

Pozdrawiam,
Marek

mmm

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: Lutego 07, 2007, 19:49:38 »
Latam około tygodnia falconem,nakampanie jestem jeszcze za słaby.Latam misje treningowe ale moim zdaniem są bez sensu,np:walka z kilkoma migami naraz.Czy ktoś z "wymiataczy"może podać linka z jakimiś mądrzejszymi misjami treningowymi,lub jeśli sam tworzył takowe czy mógłby mi przesłać na maila.Będę bardzo wdzięczny.Wertowałem fora falconowe ale nic nie znalazłem.

Boxster

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: Lutego 13, 2007, 21:46:15 »
Jestem w kropce...
Czy miał ktoś problem z odpaleniem sima, czy to podstawka, czy 1.09 to zaraz po odpaleniu widzę czarny ekran - w tle pogrywa muza.
Mam new pachnącego XPka + gt7900 z najnowszymi sterami od nV.
Help!

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Lutego 13, 2007, 21:58:09 »
Najnowsze stery znaczy 93.71 czy 97.92?

Boxster

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Lutego 13, 2007, 22:22:45 »
Aktualnie siedzę na 97.92, jak na razie lipa... jakiś 2h temu poddałem się w walce z 93.71.
Podinstalowałem nawet Directx luty 2007, bez efektu.  :015:

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Lutego 14, 2007, 00:39:17 »
Hmm, no ja bym 97.92 nawet nie próbował, bo to na dobrą sprawę stery do GF8800 (i innych z serii 8 ). Zresztą, innym na 93.71 chodzi bez zarzutu.

Z forum Frugalsworld, te same objawy i rozwiązanie:
In device manager disable your sound card. If you can then get into the sim, turn off movies in AF setup. Exit and then re-enter the sim to verify that movies is off. Exit again and re-enable your sound card. Now try it to see if you can get in.

W menedżerze urządzeń wyłącz kartę dźwiękową, wejdź do gry, w opcjach wyłącz wyświetlanie filmów (bo komenda -nomovie może nie działać), wyjdź. Wejdź jeszcze raz dla pewności, sprawdź czy w opcjach są wyłączone filmy i wyjdź. Włącz spowrotem kartę dźwiękową i powinno działać (przynajmniej jednemu forumowiczowi to pomogło)

Generalnie można sciągnąc kodeki http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm
Też może pomóc (jeśli problem jest w filmiku).

W innym temacie przy takich objawach polecają wyłączyć AA i zobaczyć, czy coś drgnie, oraz spróbować inne stery do grafy.
Poszukaj jakiegoś cleanera driverów, bo pozbycie się sterowników nie jest takie proste, jak kliknięcie w nvidię w Dodaj/Usuń programy. A jak jakiś plik zostaje, potem może konfliktować (zwłaszcza przy cofaniu się do starych wersji sterów).
Ja jadę na 91.47 bodajże, GF7300GT

Boxster

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Lutego 15, 2007, 17:52:25 »
@BigMac
Dzięki zadziałało odpalenie bez dźwięku.
Zrobiłem też eksperyment i odinstalowałem kodeki K-Lite Code Pack, poszło z dźwiękiem bez problemu.

Schizoid_man

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Lutego 18, 2007, 23:23:51 »
Hm, mam pytanie do (rzeczo)znawców. A mianowicie, mam problemy z chłodzeniem głowicy Sidewinderów. Na początku misji jest ok, ale później, jak przełączam broń na AIM-9, spotyka mnie przykra niespodzianka. Co więcej, klikam na przycisk obok napisu WARM na MFD, chłodzenie na chwilę się włącza, a zaraz potem znów się wyłącza. Nie wiecie, czym to może być spowodowane? :121:

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Lutego 19, 2007, 17:46:42 »
Jest ograniczona ilość chłodziwa do głowic na pokładzie, starcza chyba na godzinę albo pół (nie pamiętam dokładnie). Schładzaj Sidewindery bezpośrednio przed wejściem do walki.

Havk

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: Marca 13, 2007, 17:25:29 »
Witam.
Mam problem z włączeniem Falcona 4.0 AF.
Odpalam z ikony, pokazuje się czarny ekran leci muzyka i dalej nic.
W readme pisało coś o stworzeniu ikony z dopisaniem nomovie.
Może mi ktoś podać wzór gdzie i jak mam to wpisać.

lopezonline

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Marca 14, 2007, 18:26:23 »
Known Problem:

Some older video cards may have problems running the new introduction video.
If Falcon 4.0 Allied Force fails to run, create a shortcut to FalconAF.exe
using Windows Explorer.  Right click on the shortcut, select the 'Properties'
menu command and add ' -nomovie' to the end of the Target window.  Click on
the OK button to finish.  Now use the new shortcut to run Falcon 4.0 Allied
Force.

Tłumaczyć czy poradzisz sobie ? ;)

Havk

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Marca 15, 2007, 13:07:57 »
To znalazłem w readme ale z angielskim u mnie nie za bardzo.
Ale i tak już poradziłem sobie z tym problemem inaczej.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #164 dnia: Marca 16, 2007, 02:07:41 »
Uch.. Głupie pytanie: przestał mi działać POV w widoku 3D. Ot tak sobie, znienacka. Mam X-52, myślałem, że może coś w profilu mi się przestawiło, ale tam jest wszystko w porządku. W klawiszologii Falcona też nic nie zmieniałem (akurat jak pacza instalowałem, to musiałem przeinstalować całego AFa, ale i to nie pomogło). Jakieś sugestie?
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."