Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 274828 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #285 dnia: Lipca 18, 2007, 11:19:38 »
Wklep 0 (zero) i enter.

Kosmo

• Gość
« Odpowiedź #286 dnia: Lipca 18, 2007, 11:32:50 »
Wszystko działa, dzięki...0 trzeba było wklepać tam gdzie tacan czyli *_ _ _* :D
« Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2007, 11:39:16 wysłana przez Kosmo »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #287 dnia: Lipca 21, 2007, 16:08:50 »
Nazwa tematu bo będzie problem!
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Kosmo

• Gość
« Odpowiedź #288 dnia: Lipca 22, 2007, 13:52:10 »
Czcigodny adminie  :021: nie wiem jak teraz edytować nazwę tematu a gdybym wiedział to bym wpisał: "Programowanie TACAN przez ICP" lub innym dobrym rozwiązaniem może być zlikwidowanie tego wątku i wklejenie jego zawartość do pomocy dla początkujących  ;)

Nie wzywaj Administratora swego nadaremno! Do takich czynności musi Ci wystarczyć zwykły moderator  :021:
Połączone wedle życzenia. Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2007, 14:07:55 wysłana przez Razorblade1967 »

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #289 dnia: Lipca 25, 2007, 12:14:23 »
Prosze Panów, czy dałoby radę napisać jakiś krótki poradnik, jak odpalać poszczególne tryby ? Bo np. już wiem jak się zabawiać Siderwinderem (lewy MFD -> FCR -> ENTER) ale potem, gdy już wszystkie wrogie maszyny gryzą piach, nie mam pojęcia jak wrócić do zwykłej nawigacji ! Czasami mi się udaje, ale jak już nacisnę "d" (czyli niby tryb dogfight) to już za chiny nie moge się wrócić do tego, żeby HUD wyświetlał mi dane potrzebne do nawigowania. Proszę o pomoc !

Edit

No i pytanie o ktore mialem zapytać już wczoraj. Jeśli mam jeden lub więcej typów rakiet na pokładzie, to jak mam wybrać odpowiednią ? (czyli jak mam je wybierać i skąd wiem jaka jest aktywna)
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2007, 12:36:25 wysłana przez some1 »

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #290 dnia: Lipca 25, 2007, 12:28:31 »
Prosilbym moderatora o poprawienie bledu - sidewinder a nie sidewinter. nie mam pojecia czemu tak mi sie ubzduralo ;)

Na przyszłość pisz uważniej, to wszyscy będziemy mieli mniej roboty.

some1
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2007, 12:37:15 wysłana przez some1 »

Kosmo

• Gość
« Odpowiedź #291 dnia: Lipca 25, 2007, 12:47:42 »
Coś mi się wydaje, że odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz na pierwszych stronach tego wątku (nawet ktoś się pofatygował ze zdjęciami) =]

gdyby nie było to:
jak wrócić do zwykłej nawigacji ! Czasami mi się udaje, ale jak już nacisnę "d" (czyli niby tryb dogfight) to już za chiny nie moge się wrócić do tego, żeby HUD wyświetlał mi dane potrzebne do nawigowania
1. wciśnij na ICP (klawiatura pod HUD): A-A, powinno wrócić do nawigacji
2. z doga wychodzisz wciskając "C" (MRM/DF Cancel)

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #292 dnia: Lipca 25, 2007, 14:59:17 »
Dzieki wielkie. Ale teraz kolejne pytanie. Odpalilem sobie start z rampy, robie wszystko tak jak w poradniku, ale jak samolot jest już gotowy do lotu to nie moge poprosić wieży o zgodę na kołowanie. Wogóle jest tak, jakbym nie włączył radia - nie moge "zagadać" ani do skrzydłowego, ani do AWACS'a. Czy ktoś może powiedzieć, jak włączyć radio ? (a jeśli to nie dlatego to czemu tak się dzieje)

Pozdrawiam !

Kosmo

• Gość
« Odpowiedź #293 dnia: Lipca 25, 2007, 15:11:44 »
Pomimo tego, że zrobiłeś wszystko tak jak w poradniku  ;) to możliwe jest, że nie zgłośniłeś sobie com1, com2 (panel z przepustnicą)

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #294 dnia: Lipca 26, 2007, 22:36:49 »
1. Skąd biorą się informacje na HSD na temat rozlokowania np. wyrzutni SA-5?
2. Skąd biorą się wiadomości na temat naszej trasy? Wiem, że można je wklepać manualnie. Nie wiem tylko, czy jest na to jakaś  czarodziejska metoda, że informacje same wskakują, czy po prostu jest to ułatwienie ze strony Falcona?
ZenoPL

Kosmo

• Gość
« Odpowiedź #295 dnia: Lipca 26, 2007, 23:24:36 »
Za to co teraz napiszę nie dam sobie głowy uciąć ale... ;)

1. Data link z AWACS/JSTARS (po wyłączeniu data lnk powinna zostać tylko trasa na HSD)
2. ICP: LIST--->1 DEST---> wklepujesz współrzędne waypointów...szybszej metody nie znam ale ta działa =]

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
« Odpowiedź #296 dnia: Lipca 26, 2007, 23:40:09 »
2. ICP: LIST--->1 DEST---> wklepujesz współrzędne waypointów...szybszej metody nie znam ale ta działa =]
Pisząc "wklepać manualnie", o to właśnie mi chodziło. :004: Głównie ciekawi mnie to jak dane pojawiają się po włączeniu silnika i włączeniu pstryczków "Avionics Power". Dlaczego nie musimy tego robić ręcznie?
1. Data link z AWACS/JSTARS (po wyłączeniu data lnk powinna zostać tylko trasa na HSD)
A jeżeli nasze anteny (chodzi mi o te, dzięki którym pojawiają się znaczki na RWR :118:) odbiorą sygnał od takiej wyrzutni, to czy sam nasz samolot może wyświetlić na HSD miejsce tego wrogiego obiektu?
Jak AWACS określa odległość od radaru?
ZenoPL

Kosmo

• Gość
« Odpowiedź #297 dnia: Lipca 27, 2007, 01:50:10 »
...Głównie ciekawi mnie to jak dane pojawiają się po włączeniu silnika i włączeniu pstryczków "Avionics Power". Dlaczego nie musimy tego robić ręcznie?
Dobre pytanie :) nie chcę Ci namieszać więc na nie nie odpowiem...chłopaki z 13 WELT (i nie tylko) na pewno wyrażą się precyzyjnie :002:
(W googlach możesz poszukać sobie informacji pod hasłem "ins nav", przy dobrym szukaniu tam właśnie znajdziesz odpowiedź. Podałbym linka ale wyleciała mi nazwa.)

A jeżeli nasze anteny (chodzi mi o te, dzięki którym pojawiają się znaczki na RWR :118:) odbiorą sygnał od takiej wyrzutni, to czy sam nasz samolot może wyświetlić na HSD miejsce tego wrogiego obiektu?...
Na TWSie są pierścienie, które nie są żadnym punktem odniesienia do wyznaczania odległości naszej fury od bandyty i na pewno wiesz jak się z nich odczytuje informacje więc nie będę o nich prawić  :118: skoro nie znamy odległości do wrogiej stacji radarowej to nie możemy określić jej dokładnej pozycji na "mapie"...niech ktoś to przetłumaczy bo sam zaczynam wątpić w swoje słowa  :003: 

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #298 dnia: Lipca 27, 2007, 02:20:03 »
Wybaczcie ze pojde na latwizne, ale jest już późno ;)

Leciałem dziś sweepa 3 vs 3 w TE i po tym jak troche już przeleciałem, na HSD i na lewym mfd pojawila mi sie taka dziwna ikonka - niebieska kropka a dookola niej kilka kół. Czego symbolem jest ten symbol ? ; ) Leciałem nad morzem więc raczej nie jest to oznaczenie żadnego radaru etc.

Prosze o jasną odpowiedź - a jeśli pytam o rzecz naprawdę trywialną to prosze pamiętać, że moje kolana potrzebne mi są na rower ;)

Pozdrawiam

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #299 dnia: Lipca 27, 2007, 08:24:35 »
Bullseye
RTFM