Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 274922 razy)

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #540 dnia: Listopada 05, 2008, 16:00:41 »
Toż to praktycznie pełna eskadra. W każdej bazie, w każdej kampanii, w każdej wersji tak jest.

Z tego co wiem jeśli samolot jest tylko uszkodzony to od razu wraca do służby, ale musi to ktoś potwierdzić.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

kubakubaq

• Gość
« Odpowiedź #541 dnia: Listopada 11, 2008, 16:40:21 »
 Po pierwsze chcialem wszystkich przywitac!

Mam pytanko co do falcona [Falcona] 4 AF.
Po zainstalowaniu gierki prawie wszystkie przyciski sa polaczone a alt'em lub shift'em, np. kursory sterowania. Zastanawiam sie czy ma to jakis glebszy sens? do czego to sie przydaje??

Czy istnieja moze jakies configi do falcona [Falcona]??
ps: uzywam klawiatury

Z gory dziekuje za odpowiedzi!

Po raz drugi zwracam uwagę na pisownię! Proszę stosować polskie litery (w profilu Kolegi jakoś nie widać aby pisał z Zimbabwe) - trzeciego ostrzeżenia nie będzie!

Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2008, 17:14:25 wysłana przez Razorblade1967 »

Kosmo

• Gość
« Odpowiedź #542 dnia: Listopada 11, 2008, 18:28:41 »
Nie ma głębszego sensu, jak masz klawiaturę z "1000" przycisków to sobie przypisz każdą funkcję do wybranego klawisza.
Teraz na poważnie: otwórz manual i przeczytaj chociaż pierwszy rozdział.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #543 dnia: Listopada 11, 2008, 18:31:50 »
Falcon4 to symulator. I to całkiem niezły. Jeśli zamierzasz latać na klawiaturze to nawet nie fatyguj się z pytaniami tutaj. Osobiście jestem bardzo zdziwiony, że można sterować za pomocą klawiatury.
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

kubakubaq

• Gość
« Odpowiedź #544 dnia: Listopada 11, 2008, 19:52:01 »
Nie mam zamiaru kupować sobie joysticka dopóki nie nauczę się podstaw. Dopiero kiedy będę wiedział, że warto wydać trochę kasy to wtedy kupię. Zacząłem czytać manual i powoli ogarniać, z pewnością jeszcze wam potruje.
pozdrawiam!

« Odpowiedź #545 dnia: Listopada 11, 2008, 19:53:19 »
Po pierwsze chcialem wszystkich przywitac!
Witamy również ale coś mi się zdaje że zaraz się pożegnamy.
Z pytania można wnioskować że dla ciebie odpowiednie byłyby strzelanki na konsole typu "Ace Combat" a takimi gierkami to raczej na tym forum sie nie zajmujemy.
Falcon4 to symulator. I to całkiem niezły. Jeśli zamierzasz latać na klawiaturze to nawet nie fatyguj się z pytaniami tutaj. Osobiście jestem bardzo zdziwiony, że można sterować za pomocą klawiatury.
Co to znaczy całkiem niezły ???  A sterować w Falconie można, kiedyś z nudów probowałem wystartować i wylądować tylko za pomocą klawiatury.  :banan

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #546 dnia: Listopada 11, 2008, 20:02:09 »
Sam latałem na klawiaturze i latałbym dalej gdyby nie joy, który dostałem.  Latanie na klawie nie jest aż takie złe i po po pewnym czasie da się wyrobić, ale jednak co joy to joy.
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2008, 20:07:20 wysłana przez ||**Boberros**|| »

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #547 dnia: Listopada 11, 2008, 20:20:49 »
Rozumiem. To co? Kto chętny na mały locik w ciasnej formacji połączony z tankowaniem w powietrzu? A może align na kolumnę wroga i zrzut CBU? Jakiś dogfight? Albo lądowanie w formacji? Mogę wymieniać bez końca. Nie dobijajcie mnie... Latanie w jakiekolwiek symulatory na klawiaturze? Ok, ale z podejściem "dobra, ta zaliczona, pora na kolejną grę".

kubakubaq

• Gość
« Odpowiedź #548 dnia: Listopada 12, 2008, 16:39:52 »
Wykonuję misje treningową "18 Bombs with CCRP". Wykonuję wszystko tak jak jest opisane w manualu, a mimo to gdy znajdę się z zasięgu strzału wciskam spacje i nic się nie dzieje. Wie ktoś może jaki błąd popełniam??

kubakubaq

• Gość
« Odpowiedź #549 dnia: Listopada 12, 2008, 16:58:32 »
Wykonuję misje treningową "18 Bombs with CCRP". Wykonuję wszystko tak jak jest opisane w manualu, a mimo to gdy znajdę się z zasięgu strzału wciskam spacje i nic się nie dzieje. Wie ktoś może jaki błąd popełniam??

ok, juz doszedłem do tego co robiłem źle. Nie trzymałem spacji odpowiednio długo.

« Odpowiedź #550 dnia: Listopada 17, 2008, 13:53:43 »
Witam.
Ja mam takie pytanko odnośnie F4:AF. Mianowicie czy jest możliwość zwiększenia domyślnego FOV? Bo 60 stopni to naprawdę mało. Tak samo powiększenie (domyślnie klawisz "l") mogłby byc trochę mniejsze, tzn. żeby widać było cały HUD.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

« Odpowiedź #551 dnia: Listopada 23, 2008, 18:34:10 »
Witam serdecznie.
Nie wiem czy poruszano tutaj ten temat ale czy jest możliwość podłączenia 2 kontrolerów USB(tzn. pedały i wolant) tak aby działały naraz z falconem AF??

Kosmo

• Gość
« Odpowiedź #552 dnia: Listopada 23, 2008, 19:07:21 »
Witam serdecznie.
Nie wiem czy poruszano tutaj ten temat ale czy jest możliwość podłączenia 2 kontrolerów USB(tzn. pedały i wolant) tak aby działały naraz z falconem AF??

Tak, bez zbędnej filozofii  :004:

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #553 dnia: Grudnia 04, 2008, 09:51:51 »
Witam.
Ja mam takie pytanko odnośnie F4:AF. Mianowicie czy jest możliwość zwiększenia domyślnego FOV? Bo 60 stopni to naprawdę mało. Tak samo powiększenie (domyślnie klawisz "l") mogłby byc trochę mniejsze, tzn. żeby widać było cały HUD.

Witam

Szukałem, szukałem i... nie znalazłem :P
Do AF nie da rady tego ustawić. W RV i OFie chyba ustawimy to w configu.

Pozdrawiam Serdecznie

« Odpowiedź #554 dnia: Grudnia 07, 2008, 17:12:13 »
Witam,proszę o pomoc.Kończę programować ICP i mam problem.Z prawej strony u góry jest regulacja wg.opisu DEPR RET.Co to ozn.i jakie jest przyporządkowanie klawiaturowe.
Lewy "enkoder" ozn.SYM przyporządkowałem shift ctrl alt z (brightness down) oraz shift ctrl alt x (brightness up).Czy zrobiłem prawidłowe przyporządkowanie?