Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)  (Przeczytany 275137 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących (Falcon Allied Force)
« Odpowiedź #1110 dnia: Marca 21, 2011, 14:53:36 »
Cytat: lakoni
Czyba znalazłem odpowiedź.
Po prostu AZS jest w troszkę innym miejscu niż w naszych 52+
Nie mam pojęcia jaka jest dokładnie różnica pomiędzy kabiną odwzorowaną w grze a prawdziwą Block 52+  Ale skąd Ty znasz takie detale ? :D

« Odpowiedź #1111 dnia: Marca 21, 2011, 15:03:42 »
Nie mam pojęcia jaka jest dokładnie różnica pomiędzy kabiną odwzorowaną w grze, a prawdziwą Block 52+.  Ale skąd Ty znasz takie detale ? :D
Mam parę godzin na symulatorze...tym "prawdziwnym".
« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2011, 15:36:49 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #1112 dnia: Marca 21, 2011, 15:17:12 »
Chyba znalazłem odpowiedź.
Po prostu AZS jest w troszkę innym miejscu niż w naszych 52+.
W sumie to sam już nie wiem. Może to złudzenie spłaszczenia paneli wywołane przez monitor ale wydawało mi się, że jest dużo niżej umiejscowiony w okolicy EWS...
Trzeba będzie sprawdzić.
« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2011, 15:34:53 wysłana przez Syringe »

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #1113 dnia: Marca 21, 2011, 18:02:58 »
"Mig-23, byllseye 290, 140 miles, 27000". Co mam zrobić z tą informacją, żeby dogonić tego miga i go strącić (domyślam się, że o to tu chodzi)? Szukałem, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi. Z góry dzięki za odpowiedź.

Możesz też potrenować lokalizację celów/namiarów na zagrożenie (które nie zawsze musi być Twoim celem!) względem Twojej maszyny w programiku "Bullseye Trainer".

Opis i download -> http://www.185th.co.uk/squad_info/training/basic_n&b_bullseye.htm
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline y4c

• *
« Odpowiedź #1114 dnia: Marca 25, 2011, 20:34:21 »
Mam pytanie odnośnie systemu rozruchu. Widziałem gdzieś manewr wyłączania silnika w trakcie nurkowania z dużej wysokości. Ponowne uruchomienie silnika następuje po przełączeniu JFS na START2, jednak jeśli silnik nie zostanie w pełni uruchomiony a JFS wyłączony, nie ma możliwości ponownego wystartowania JFS. System po prostu nie daje się już ponownie uruchomić. Od czego to zależy? Wiadomo mi tylko tyle, że JFS nie zaskoczy jeżeli przepustnica nie jest w pozycji idle.

« Odpowiedź #1115 dnia: Marca 26, 2011, 21:14:46 »
Możesz też potrenować lokalizację celów/namiarów na zagrożenie (które nie zawsze musi być Twoim celem!) względem Twojej maszyny w programiku "Bullseye Trainer".

Opis i download -> http://www.185th.co.uk/squad_info/training/basic_n&b_bullseye.htm

Dzięki. To mi bardzo pomogło. Już wiem o co chodzi.

« Odpowiedź #1116 dnia: Marca 27, 2011, 11:45:15 »
Mam pytanie odnośnie systemu rozruchu. Widziałem gdzieś manewr wyłączania silnika w trakcie nurkowania z dużej wysokości. Ponowne uruchomienie silnika następuje po przełączeniu JFS na START2, jednak jeśli silnik nie zostanie w pełni uruchomiony a JFS wyłączony, nie ma możliwości ponownego wystartowania JFS. System po prostu nie daje się już ponownie uruchomić. Od czego to zależy? Wiadomo mi tylko tyle, że JFS nie zaskoczy jeżeli przepustnica nie jest w pozycji idle.

Jet Fuel Starter jest w skrócie mówiąc uruchamiany układem hydraulicznym, ciśnienie tam zgromadzone pozwala na jednokrotną próbę startu silnika. Jeśli się ta próba nie uda, ciśnienie spada na tyle że nie nie ma możliwości uruchomienia go po raz drugi. Pamiętam że na ś.p. "frugalsie" było to dość dokładnie dyskutowane i opisywane...

--
Falcon 4.0AF + TM Hotas Cougar + TrackIR 4 PRO + HiTilesAF + Dr.Stop Pit + Gunny's Soundpack 2.2
Toshiba P100-188
Intel Core Duo 1.83GHz
1 GB RAM
17" Widescreen Display 1440x900
256MB nVidia 7600

« Odpowiedź #1117 dnia: Marca 27, 2011, 12:06:19 »
sorki za post pod postem ale juz nie moge zedytowac poprzedniego...

znalazłem podobny topic na simhq:

http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/2997443/Searchpage/2/Main/310347/Words/jet+fuel+starter/Search/true/Re_How_do_you_restart_the_engi.html#Post2997443

[gmod]Proszę dbać o poprawną pisownię. Syringe.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2011, 12:09:37 wysłana przez Syringe »

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #1118 dnia: Marca 27, 2011, 12:17:45 »

Zasady restartu są jasno określone, i są dwa główne sposoby przeprowadzania restartu (w zależności od warunków lotu).
1. Cofasz przepustnicę na zero (za IDLE DETENT) rozpędzasz nieco maszynę przez oddanie drążka, znowu IDLE DETENT i przepustnica do przodu (okolice środkowego położenia). Jednak żeby ten sposób zadziałał, to musisz mieć RPM na poziomie >23%
2. Jeżeli powyższy sposób nie zadziała to znowu przepustnica na IDLE i próbujesz przez JFS. (poniżej 400kts i poniżej 20.000 ft)

Strona 19sta:
http://www.72ndvfw.org/resources/official/72ndChecklist.pdf

Tak jak zaznaczone w checkliście - po odłączeniu silnika samolot automatycznie uruchamia EPU (zaświeci się zielona kontrolka). Ważne aby po restarcie zresetować EPU.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1119 dnia: Marca 27, 2011, 14:00:56 »
Dzięki Flanker za ten link.Dla mnie jest to źródło informacji,które potrzebuję.

« Odpowiedź #1120 dnia: Kwietnia 12, 2011, 17:54:23 »
Witam.

Mam problem. Przez przypadek wcisnąłem jakiś przycisk, nie wiem jaki i teraz w czasie lotu wyświetlają mi się na sylwetce samolotów niebieskie napisy z kodem wywoławczym (tak jak to jest w grach multiplayer przez neta) np. Avenger92 itp. Chciałbym to zlikwidować tylko nie wiem jaką kombinacją klawiszy...

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #1121 dnia: Kwietnia 12, 2011, 19:27:14 »
ustawienia -> skróty klawiatury ->  metki

« Odpowiedź #1122 dnia: Kwietnia 14, 2011, 23:11:49 »
Ok dzięki.
Mam jeszcze 2 pytania dotyczące bomb kierowanych laserowo.

1. Dlaczego są one tak niecelne? Wydaje mi się, że bomba powinna trafić dokładnie w wybrany budynek, który jest oświetlany laserem, a ona leci gdzie chce. Robię wszystko tak jak jest opisane w manualu (tak mi się przynajmniej wydaje). Laser włączam krótko przed zwolnieniem bomby i wyłączam od razu po zderzeniu bomby z ziemią, żeby go nie przegrzać. Jeszcze ani razu nie trafiłem w to co chciałem używając tych bomb.

2. Dlaczego nie ma możliwości korzystania z tych bomb w trakcie kampanii?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2011, 09:27:22 wysłana przez Syringe »

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #1123 dnia: Kwietnia 15, 2011, 08:51:39 »
Ok dzięki.
Mam jeszcze 2 pytania dotyczące bomb kierowanych laserowo.

1. Dlaczego są one tak niecelne? Wydaje mi się, że bomba powinna trafić dokładnie w wybrany budynek, który jest oświetlany laserem, a ona leci gdzie chce. Robię wszystko tak jak jest opisane w manualu (tak mi się przynajmniej wydaje). Laser włączam krótko przed zwolnieniem bomby i wyłączam od razu po zderzeniu bomby z ziemią, żeby go nie przegrzać. Jeszcze ani razu nie trafiłem w to co chciałem używając tych bomb.

2. Dlaczego nie ma możliwości korzystania z tych bomb w trakcie kompanii?

1. Laser powinieneś włączyć w okolicach IP, włączenie go tuż przed zrzutem, nie pozwoli mu się rozgrzać, i w efekcie bomba nie naprowadza się na punkt wskazany przez laser. Włącz na IP, powinno zadziałać, jak nie, to spróbuj jeszcze wcześniej, wyłączanie po każdym zrzucie też jest przesadą, można spokojnie wykonać cały atak z laserem włączonym.

2. W trakcie kompanii to nie wiem, ale może chodziło Ci o kampanię ?
Prawdopodobnie wybrałeś eskadrę w której nie ma samolotów przystosowanych do zrzutu lgb. Weź sobie F-16 w wersji CCIP to bomby będą.

« Odpowiedź #1124 dnia: Kwietnia 15, 2011, 13:55:45 »
Myślę, że zbyt wczesne włączenie lasera było przyczyną tego problemu. Zaraz polatam trochę i to sprawdzę. Czy w trakcie trwania kampanii (sorry za błąd w poprzednim poście) można zmienić eskadrę?