Doinformowałem się jeszcze trochę, nie wygląda to tak ciężko, ale mam jeszcze 4 pytania.
1. Badania lotnicze drugiej klasy - znalazłem opisy, lecz były to tylko wymienione nazwy badań jakimi poddaje się kandydata. Nie są one darmowe, więc prosiłbym o wstępną diagnozę. Nie mam problemów ze wzrokiem, słuchem itp. lecz mam ogólną budowę "skoczka narciarskiego" tzn. 190cm i 66kg, jest też lekkie skrzywienie kręgosłupa (moja największa obawa) w dolnym odcinku spowodowana tym, że mam jedną nogę nieco (1-2cm) dłuższą. Osobiście nigdy nie zdarzyło mi narzekać na zdrowie, wyniki krwi generalnie w normie (2-3 przekraczają/nie dochodzą do normy tylko odstają o 5-10%, najważniejsze tj. choresterol, glukoza w normie).
2. Spotkanie organizacyjne jest 7 lutego, czy jeżeli nie zdążę zrobić badań to pozamiatane, czy można je donieść przed szkoleniem praktycznym?
3. Żeby przekonać się czy to jest naprawdę to, chciałbym odbyć "jazdę próbną". Rozumiem, że na nią nie potrzebuję badań lekarskich itp. tylko gotówkę. Czy jest możliwość przelecenia się w ferie zimowe (druga połowa stycznia), czy w warunkach zima/odwilż/zima/odwilż nikt nie lata? Jeżeli jest szansa to w jaki dzień tygodnia?
4. Planuję jutro pojechać do Pruszcza po 13:30 tj. po lekcjach. Jest jakaś szansa, że na miejscu o tej porze jest ktoś do doinformowania się o szczegółach szkolenia? Cóż, 2 bilety Gdynia-Pruszcz nie są takie tanie, a jeżeli jednak się w to wkręcę to mój budżet czekają poważne ciosy.