sekwencyjny czyli wielopunktowy?
Schmeiss - czy ja wygladam na mechanika samochodowego

Z tego co wiem - albo inaczej - z tego co słyszałem od róznego rodzaju "mechaników" samochodowych - to są dwie rózne sprawy.
Mozna załozyć gaz do samochodu z wtryskiem jednopunktowych tak że "komputer" sterujący wtryskiem nic o tym nie wie i po prostu "głupieje" wyświetlająć tą swoją śmieszną kontrolkę na desce rozdzielczej. Tak mam w swoim "blue Dzbanku" marki Seicento

Zakładając gaz do samochodu z wtryskiem wielopunktowym ważna jest natomiast jedna rzecz.
Z czego wykonany jest kolektor dolotowy - z metalu czy plastiku.
Jeśli z metalu to jest ok. Zakładamy "normalny" gaz którym "tak jakby" steruje komputer. Z tego co słyszałem dysze gazu montuje się własnie na tym kolektorze.
Przy plastikowym kolektorze sprawa sie komplikuje - nie można tam załozyć dyszy bo ... kolektor jest plastikowy. Więć montuje sie je tak jak "mama uczyła" więc steruje wtryskiem pokładowy komputer. Muszisz wtedy usmiechnąć się do pana "technika" który ustawi Ci wtedy taką instalację za pomocą komputera marki "Cray" będącego na wyposażeniu każdego szanującego się zakładu mechaniki pojazdowej.
Cała różnica polega na tym że mając "zwykły" wtrysk wystarczy trochę dodać gazu a samochód sam przeskoczy na gaz , to przy "sekwencji" tym kiedy samochó przejdzie na gaz steruje komputer (zwykle trzeba przejechać jakieś 5km latem i około 10 zimą jaką mamy teraz -silne mrozy)
To tyle od laika.
Jak ktoś wie jak to się odbywa lub montuje "step by step" to niech to wytłumaczy Schneissowi ... bo mnie zaraz zasypie pytaniami technicznymi na które nie bedę wstanie odpowiedzieć

Ramm.