Pora odnowić temat bo mamy wg. mnie hit
Tak tak Lordowie, Krnąbrni Woje i Magiczne rusałki, przypopmniały mi się czasy Baldursa, ten klimat, ta muzyka, sposób zarządzania, magia, zwoje albo silne pięści - tak jak
Neverwinter Nights była klapą tak
część II wraca do korzeni posępnego czerwonego smoka. Aż miło w to grać! Do tego w kinach za moment Eragon - końcówka roku mocno Fantasy
W piatek miała miejsce premiera NWII PL, a jako że cała seria BG, Icewind i NW(tfu, to nie) ale zasady D&D była dla mnie boska od razu ją "zanabyłem", juz 8.12. Piękny klimat powrócił w wielkim stylu. Owszem, można by się przyczepić do paru spraw, nie mówiąc o tym jak to chodzi (ponoć patch którego w PL jeszcze nie ma czyli 1.03 to naprawia - engine gry) to klimat przedni. Brak mi paru spraw ze starej serii, troche też Skrypty Niezaleznych sa ubogie w zarzadzaniu i mozna albo dac totalnego glupka albo komputerowe AI ale reszta - naprawde wysokie loty jak ktos lubi D&D i zabawę całą czteroosobową drużyną (ble, czemu nie 5) to polecam, nie bedzie zawiedziny jesli lubił klasyczne, prawdziwe RPGi. Nad gierką spedzilem juz z 8-10h i wciaz siedze podekscytowany. Dawno nie bylo na naszym rynku tytułu RPG tak dobrego (a nie jakies lelum cRPG). Walka wyważona, magia i jej efekty niezmierzone, a questy fajne - ogólna fabuła troszke naciagana (główny quest), niby gdzies idziemy ale kij wie po co ... (jejku gdzie mój pierscien znow go załozyłem, dobra więc znikam.....

)
z kosą przez pola pędzi fasola (ogólnie beret mam głupi ale dziewki się lepią:

latarkę we włosach potargał wiatr, a taki żuczek świętojański

a my od Olega z Maddotrixa, bańki wstańki sprzedajemy, made in CCCP...

Grafika moze nie powala (gram na medium ale to za sprawą niezoptymalizowania gry) ale tez nie rani. Swiat jest b kolorowy a na pelnych detalach naprawde sliczny (no tylko ze wtedy to 10-15fps

, moze po 1.03 bedzie lepiej)
Aha liniowością to to na pewno grzeszy, no ale wciąga niemiłosiernie ...
Trailerek z gry
http://www.atari.com/nwn2/video/NWN2_QT6_BBand_High.mova tak btw. Wiedzmin jest oparty na tym enginie gry