Autor Wątek: Kto lubi komputerowe RPG?  (Przeczytany 107667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
Odp: Kto lubi komputerowe RPG?
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 31, 2006, 12:50:07 »
Ja dalej mam niesmak po filmie :005:, dlatego nie mam ochoty robić sobie nadziei na grę.

Ale oni robią tę grę "od przedwojny" chyba jeszcze w Gamblerze były zapowiedzi że już nedługo wyjdzie.
Może być ja Duke Nuk'em  :002:

No, no proszę tu nie siać defetyzmu Panowie :004:

Gierka wygląda ładnie, ale jak zauważył Magneto robią tego "Wiedźmina" i robią :008: Ja trzymam kciuki, chociaż nie napawa optymizmem fakt, że do tej pory wszystkie próby zdyskontowania sukcesu książki były raczej porażką. Film wiadomo jaki był, serial też taki sobie a RPG papierowe wyglądało tak, że wszyscy grali wiedźminami :D
W każdym razie trzeba trzymać kciuki i czekać bo jest szansa na polski hicior :)
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #61 dnia: Maja 31, 2006, 13:18:37 »
Ale oni robią tę grę "od przedwojny" chyba jeszcze w Gamblerze były zapowiedzi że już nedługo wyjdzie.
Może być ja Duke Nuk'em  :002:

Dokładnie, trochę się ruszyło jak powstało Red Studio CD Projektu, screenami nie ma co się podniecać bo teraz wszystko ładnie wyglada przed premirą a potem to życie modyfikuje grafikę i elementów zawsze jest mniej. Problem w tym, że końca nie widać a w to co jest napisane na www po prostu nie wierzę, jedyne co mi się podoba to system walk, ale i tak wcześniej będzie Gothic III i kto będzie pamiętał o Wiedźminie ;) chociaż być może jak wyjdzie pod koniec 2007 to gierkę sobie kupie

Ponieważ temat z dziedziny RPG przenoszę bo nie robimy wyselekcjonowanych wątków o każdej grze.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #62 dnia: Lipca 12, 2006, 18:12:06 »
Właśnie zauważyłem, że wyszedł patch do wersji English Obliviona polonizujący grę - wersja kinowa, więc mamy napisy PL ale klimat z wersji angielskiej, więcej info na stronie www.cenega.pl

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #63 dnia: Lipca 12, 2006, 18:16:18 »
Pisałem Josivowi o tym, wszystko działa całkiem całkiem. Nie zauważyłem jakiś baboli ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 12, 2006, 18:43:36 »
BTW"Wiedzmina".Możw łatwiej by było zrobić moduł do Neverwintera? :021:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

jimm

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 12, 2006, 19:52:21 »
BTW"Wiedzmina".Możw łatwiej by było zrobić moduł do Neverwintera? :021:
Pewnie że by było łatwiej. Ale to dalej był by „Neverwinter” a nie „Wiedźmin”.

Niestety ostatnio kilka razy zajrzałem na stronę http://www.thewitcher.com/ i zaczynam się niestety nakręcać. Mam nadzieje że nie skończy się jak z filmem.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 13, 2006, 15:36:12 »
Eeee,beta testy były jakis rok temu jak nie więcej.Jak dla mnie ta gra jest już pogrzebana,albo wyjdzie cos w rodzaju Heretica 2,z tym że fabułą nawet do pięt by mu nie dorastał
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

jimm

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 13, 2006, 15:46:43 »
Miło by było przeżyć przygody Geralta z nikąd. Ehh :005: chyba trzeba znowu zabrać się z książkę :002:.

Pjeczi17

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 13, 2006, 16:14:08 »
Ja tam lubie sobie pograć w Warlords Battlecry 2 i 3 to chyba jest cRPG.

« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 13, 2006, 16:38:26 »
Dlaczego Angel twierdzisz, że gra jest pogrzebana? Mam swojego człowieka w CD projekcie i śmiem twierdzić zupełnie odwrotnie. Nie będzie to może super rpg, ale myślę, że całkiem niezły action rpg.
Achtung Spitfeuer!

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 13, 2006, 19:32:56 »
Pogrzebana hmmm..No dobrze,może nie do końca,ale wydaje mi się że nie będzie tym na co sie zapowiadała.Wydaje mi sie że twórcy mieli trochę pecha z czasem w jakim przyszło im tę grę tworzyć.Z jednej strony mnóstwo możliwości graficznych co na pewno jest plusem,ale z drugiej strony minusem.Co rusz pojawiające się nowinki będą zmuszały autorów do zaimplementowania ich w grze,a jak wiemy to pociaga za sobą zarówno przeróbki engine'u jak i zabiera drogocenny czas.Więc z jednej strony jak sie pospieszą to gra będzie co najwyżej przeciętna graficznie,z drugiej przeciągając prace gra może sie w ogóle nie ukazać(mieliśmy kilka takich przypadków)Co do fabuły przypuszczam że się sama obroni,chociaż nie jestem fanem Sapkowskiego.Tu też może być problem.Świat przedstawiony w prozie Sapkowskiego może nie wytrzymać konkurencji z Forgotten Realms.A gdzie Dragonlance,Greyhawk?Drugi był praktycznie ruszony tylko w "Temple of Elemental Evil",natomiast Dragonlance to moim zdaniem kopalnia tematów na bardzo dobre produkcje RPG.Patrząc na potencjał twórców "Wiedźmina" żal by było gdyby został zmarnowany.Może właśnie w tym kierunku,odkładając gdzieś po drodze lokalny patriotyzm,powinni sie udać?Co do action RPG to granica między action a RPG coraz częściej się zaciera i w grze mamy tyle roleplay co procent tłuszczu w mleku,czyli praktycznie nic :020: Dla mnie jednak wzorcem pozostaje Neverwinter i nie przypuszcam by jakaś gra mnie tak zauroczyła.Nie spodziewam się nawet tego po drugiej części :004:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 12, 2006, 00:38:33 »
Pora odnowić temat bo mamy wg. mnie hit

Tak tak Lordowie, Krnąbrni Woje i Magiczne rusałki, przypopmniały mi się czasy Baldursa, ten klimat, ta muzyka, sposób zarządzania, magia, zwoje albo silne pięści - tak jak Neverwinter Nights była klapą tak część II wraca do korzeni posępnego czerwonego smoka. Aż miło w to grać! Do tego w kinach za moment Eragon - końcówka roku mocno Fantasy

W piatek miała miejsce premiera NWII PL, a jako że cała seria BG, Icewind i NW(tfu, to nie) ale zasady D&D była dla mnie boska od razu ją "zanabyłem", juz 8.12. Piękny klimat powrócił w wielkim stylu. Owszem, można by się przyczepić do paru spraw, nie mówiąc o tym jak to chodzi (ponoć patch którego w PL jeszcze nie ma czyli 1.03 to naprawia - engine gry) to klimat przedni. Brak mi paru spraw ze starej serii, troche też Skrypty Niezaleznych sa ubogie w zarzadzaniu i mozna albo dac totalnego glupka albo komputerowe AI  ale reszta - naprawde wysokie loty jak ktos lubi D&D i zabawę całą czteroosobową drużyną (ble, czemu nie 5) to polecam, nie bedzie zawiedziny jesli lubił klasyczne, prawdziwe RPGi. Nad gierką spedzilem juz z 8-10h i wciaz siedze podekscytowany. Dawno nie bylo na naszym rynku tytułu RPG tak dobrego (a nie jakies lelum cRPG). Walka wyważona, magia i jej efekty niezmierzone, a questy fajne - ogólna fabuła troszke naciagana (główny quest), niby gdzies idziemy ale kij wie po co ... (jejku gdzie mój pierscien znow go załozyłem, dobra więc znikam.....  :003:)

z kosą przez pola pędzi fasola (ogólnie beret mam głupi ale dziewki się lepią:

latarkę we włosach potargał wiatr, a taki żuczek świętojański

a my od Olega z Maddotrixa, bańki wstańki sprzedajemy, made in CCCP...

Grafika moze nie powala (gram na medium ale to za sprawą niezoptymalizowania gry) ale tez nie rani. Swiat jest b kolorowy a na pelnych detalach naprawde sliczny (no tylko ze wtedy to 10-15fps  :005:, moze po 1.03 bedzie lepiej)

Aha liniowością to to na pewno grzeszy, no ale wciąga niemiłosiernie ...

Trailerek z gry http://www.atari.com/nwn2/video/NWN2_QT6_BBand_High.mov

a tak btw. Wiedzmin jest oparty na tym enginie gry
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2006, 01:18:58 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 12, 2006, 07:01:54 »
Yoyo a do Neverwinter już dotarłeś?  :021: Kto spędził wiele czasu nad jedynką zauważy wiele podobieństw(mimo różnicy na pierwszy rzut oka).Taka sama muzyka(ogólnie),sposób poruszania się postaci itd,czego mi brakuje to wrzucenie tarczy i długiego miecza do jednego quickslotu.Nie wiem,może to bug w wersji angielskiej.Ale ogólnie cieszę się że w końcu wyszedł  :002:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 12, 2006, 12:04:51 »
Jeśli chodzi o wnerwianie - to mi sie nie podoba że brak opcji przytrzymania LPM i zaznaczenia kwadratem czesci druzyny. Chce np. isc tylko w dwojke i innym trzeba dac rozkaz czekac - ale kazdemu z osobna, nie da sie jakos wydac rozkazu od razu wszystkim w stylu czekac na mnie, isc za mna, tylko kazdemu z osobna. Troche to wkurzajace gdy chcemy np. jednym członkiem druzyny skradac sie i zalozyc gdzies jakies pułapki. Reszta lezie za nami jak te jełopy. Z Neverwinter to ja już nawet wyszedłem ...  :001:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 12, 2006, 13:25:27 »
Przykro tylko, że twórcy skopali sprawę multiplayera. W NwN2 stworzenie trwałego świata podobnego jak w jedynce nie jest jak do tej pory możliwe.