Autor Wątek: Kto lubi komputerowe RPG?  (Przeczytany 107603 razy)

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Odp: Kto lubi komputerowe RPG?
« Odpowiedź #90 dnia: Lipca 17, 2008, 17:28:44 »
A co mam za wyjście? Jestem zdruzgotany, a na granie abonamentowe się nie zgadzam po prostu. Uważam, że to już za daleko idące zdzierstwo. Szczególnie w takiej postaci. Gdyby to było, jak opisałem wyżej, to byłoby OK. A tak... to mam Eve, pardon, ale gdzieś.

Pozdrawiam

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #91 dnia: Lipca 20, 2008, 17:12:07 »
Dzisiaj wziąłem kolejnego triala w EVE-Online, jak ktoś się skusi i ma jakieś pytania, może mnie znaleźć pod nickiem Sund0wner (przez zero).

« Odpowiedź #92 dnia: Lipca 21, 2008, 13:25:56 »
Nie odpuszczę Ci tego Sundowner! Czyżby byłbyś kolejną osobą która spowoduje dziurę w moim życiorysie? EVE piękne!

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #93 dnia: Lipca 21, 2008, 13:34:52 »
Z całym szacunkiem Sundowner, ale to co uprawiasz w tym wątku można porównać tylko do rozdawania darmowych dziełek heroiny dzieciom pod gimnazjum  :021:  "Tylko spróbuj, możesz przestać kiedy tylko zechcesz"  :021:
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #94 dnia: Lipca 21, 2008, 13:53:37 »
Parafrazując słowa Chris Rocka:

"EVE nie trzeba sprzedawać, EVE sprzedaje się samo!"

:118:

Poza tym, nie mam z tego żadnych korzyści ;)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #95 dnia: Lipca 21, 2008, 14:56:49 »
Dawno, dawno temu grałem poprzez maila z wielu kumplami w taką malutką gierkę o nazwie STARS!, to było dopiero ekstra granie. I wtedy już nie miałem na to czasu a pozycję trzeba było wysłać :/. JAk zarobię jeszcze trochę kasy i wychowam dzieci do końca zostanę zawodowym graczem EVE :D. Teraz mam zadania do wykonania na planecie Ziemia :P

ps. życie człowieka jest coraz krótsze chyba albo pojawia się za dużo ciekawych rzeczy do zrobienia/pobawienia się.

ps. gdzieś kiedyś przeczytałem o facecie który stwierdził że jak był mały to jego rodzina była tak biedna iż nie miał wogóle zabawek i jak by nie to że był chłopczykiem to już całkiem nie miałby się czym bawić  :118: - a teraz proszę rozrywki w bród.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 10, 2008, 14:30:02 »
EVE Online: Quantum Rise

TRAILER

Recenzja (nie zawiera zmian dot. Quantum Rise)

Jutro zostaje wprowadzona nowa kronika pod nazwą Quantum Rise.
Gra warta świeczki. Co do płacenia za grę, można sobie kupić kod przedłużenia za kasę w grze, ja już sporo czasu gram za "free". Co do recenzji i lagów, znacznie się zmniejszyły od czasu pisania w/w recenzji a jutro mają być wprowadzone rewolucyjne zmiany które mają zupełnie usunąć lagi (StacklessIO oraz architekture 64bit na serwerach). Poza tym lagi doświadcza się tylko na fleet battleach (100+ osób w jednym systemie) co się zdarza rzadko, tym bardziej dla początkującego o niesprecyzowanych preferencjach gracza. Ogólnie sporo się zmieniło od czasu wydania tej recenzji, powiem tylko że jest lepiej.

Sundo(0)wner, Tobie i tak nie wybaczę  :118:
« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2008, 14:41:37 wysłana przez Stachoo »

« Odpowiedź #97 dnia: Marca 01, 2009, 01:50:11 »
CCP nie próżnuje, wchodzi nowy dodatek Apocrypha.
Wprowadza wiele ciekawych zmian takich jak statki T3, wormholes oraz inne (na stronce).
Teaser

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #98 dnia: Lutego 28, 2011, 18:55:33 »
Chodzi o walkę rzecz jasna. Co to ma być w ogóle? Roll Playing Game? :(
Ale Witcher nigdy nie był prawdziwym cRPG. Bliżej mu do fabularyzowanego Diablo. Mi tutaj też się walka nie podoba, ale jak Kosi mówi, to styl Gothica, czasem może to odpowidać. Wszystko zależy, od też fabuły, np. Obek, mimo podobnego trybu rozgrywki był po prostu cudny (zresztą w tym roku kolejna część serii). A co do prawdziwych cRPG - 8 III masz Dragon Age II :)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #99 dnia: Lutego 28, 2011, 19:11:30 »
A co do prawdziwych cRPG - 8 III masz Dragon Age II :)
W europie 11 marca.

« Odpowiedź #100 dnia: Lutego 28, 2011, 19:24:15 »
Nie jestem znawcą gatunku ale jeśli Wiedźmin (1) to nie jest cRPG, to co to niby ma być? Diablo to hack'n'slash i zupełnie co innego dla mnie.

Wiadomo - nie ma co dramatyzować. Ale po prostu jak zobaczyłem te sceny walki - oczojebne kolory, nadmiar czarów (jak na mój gust dla wiedźmina, którego główną domeną powinny być raczej eliksiry itp.) to turlanie się w każdą stronę.... Boje się, że będzie to dla mnie jak w Mass Effect, który był świetny w trakcie dialogów, poznawania scenariusza itp. a gdy tylko dochodziło do walki z tym konsolowym celownikiem wyje...anym na pół ekranu to chciało mi się wyć normalnie. Bo przecież wiadomo, że gra prezentuje się poza tym cudnie.

No ale jeszcze wiele może się zmienić.

Dragon Age II z tego co czytałem zapowiedzi ma raczej kiepskawe. Jest w sumie spora szansa, że Wiesiek zgarnie tytuł najlepszego RPGa roku.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #101 dnia: Lutego 28, 2011, 19:27:17 »
Jak nie był rpg jak był? :)
Właśnie DA:Origins przy Wiedźminie to takie fabularyzowane Diablo, czy raczej Icewind Dale. Fabuła gorsza (od początku wiadomo o co chodzi i kto będzie bossem na koniec), ciągle tłuczesz hordy przeciwników w większości podobnych do siebie, grafika gorsza, muzyka według mnie też, choć przyjemna. Chociaż DA lubię i mam większość DLC, to jednak uważam je za słabszą grę od Wieśka, tylko lepiej wypromowaną, wiadomo EA + Bioware. Owszem, są to różne gry, tam drużyna i kreacja postaci od podstaw, tutaj mocno zarysowany i osadzony w świecie bohater z którego choćbyś chciał, to maga nie zrobisz.

DA było reklamowane na zasadzie sex, drugs & Marilyn Manson, a tak naprawdę w grze nie widać ani jednego cyca czy odcinanego łba :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: Lutego 28, 2011, 19:45:37 »
np. Obek, mimo podobnego trybu rozgrywki był po prostu cudny (zresztą w tym roku kolejna część serii)

Może i sam gameplay był wg. mnie "okej", to warstwa lore i fabuły została całkowicie spłycona w stosunku do poprzednich części. Gdzie te zależności między gildiami, gdzie ta dżungla i tak ponoć okazałe Cesarskie Miasto, można wymieniać dalej. Dlatego wciąż wracam do Morrowinda, który mimo swojego wieku przykuwa mnie do monitora dłużej niż Obek, a z modami wygląda wcale nie gorzej niż on.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Lutego 28, 2011, 20:04:00 »
Dragon Age II z tego co czytałem zapowiedzi ma raczej kiepskawe. Jest w sumie spora szansa, że Wiesiek zgarnie tytuł najlepszego RPGa roku.

Z tym może być problem, z taką konkurencją jak Elder Scrolls V, Deus Ex, Mass Effect 3 i Dragon Age 2. Zabawna rzecz, ja nie jestem fanem RPGów, w zasadzie dłużej pograłem tylko w Baldurs Gate 2, Wieśka, KOTOR, Mass Effect 1 i 2, oraz pierwszego DeusEx, a czekam na wszystkie powyższe z wyjątkiem Dragon Age 2, który mnie nie rusza. Wieśka Zwei to nawet zamówiłem preorder kolekcjonerki.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #104 dnia: Lutego 28, 2011, 20:44:38 »
Zrobiłem z tego jeden temat, bo zaraz się pojawi za wielki OT.

Właśnie ściągnąłem 2Gb demo Dragon Age II (idzie pieknie - w 30min). Pograłem i hmmm.... przed chwilą krytykowałem walkę w Wiedźminie, a tutaj wkradł się już totalnie konsolowy styl. Wogóle jakoś w stosunku do DA: Początku jest jakoś plastikowo. Może za krótko grałem, ale i system zarządzania teraz walką jakoś kuleje i zrobiła się straszna łupanka, ale to demo. Niestety jak na razie, a myślę o tym tytule, to raczej demo mnie odstraszyło od tego RPG.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl