Autor Wątek: Kto lubi komputerowe RPG?  (Przeczytany 107662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Kto lubi komputerowe RPG?
« Odpowiedź #105 dnia: Lutego 28, 2011, 20:52:59 »
A grałeś tylko w początek dema (kiedy jesteś napakowany), czy całe demo? Potem kiedy już masz drużynę i poważnych przeciwników robi się podobnie jak w DAO.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #106 dnia: Marca 01, 2011, 08:04:49 »
Początek i chwilę dalej aż rozwalił moją drożynę taki z rogami. Mój zawodnik skacze jak małpa w pełnej zbroi :\, co się dzieje? Kamera też wg. mnie powinna być wyżej, bo maksymalne oddalenie i tak powoduje, że nie widać całego obszaru. W "Początku" było z tym dużo lepiej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #107 dnia: Marca 01, 2011, 12:15:57 »
Poczytaj Yoyo a się dowiesz. Kamerę ze względów "technicznych" musieli wykastrować, a skakanie jak małpa jest dzisiaj 'cool' i 'sexy'. Mnie się walka nie podoba z jednego powodu. Niby jest dynamiczniejsza a nie tylko klik, klik, klik, ale nie ma w zasadzie żadnych uników czy blokowania, więc to taki misz masz trochę.
Achtung Spitfeuer!

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #108 dnia: Marca 01, 2011, 18:27:39 »
Mam podobne odczucia jak YoYo oczekiwałem raczej poprawionej grafiki i nowych przygód a to co zobaczyłem w demie....no nie wiem czy kupię ....może za 15-20 zł za jakiś czas lub jako dodatek w CDAction

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #109 dnia: Marca 01, 2011, 21:13:08 »
Poczytaj Yoyo a się dowiesz. Kamerę ze względów "technicznych" musieli wykastrować, a skakanie jak małpa jest dzisiaj 'cool' i 'sexy'. Mnie się walka nie podoba z jednego powodu. Niby jest dynamiczniejsza a nie tylko klik, klik, klik, ale nie ma w zasadzie żadnych uników czy blokowania, więc to taki misz masz trochę.
Masakra jak dla mnie, tak niska kamera, spowodowała, że ta seria dołączyła do wielu a nie na odwrót. Gra stała się mocno konsolowa i chociaż chciałem ją kupić, chyba poprzestanę na niedokończeniu dema.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #110 dnia: Marca 05, 2011, 19:18:15 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #111 dnia: Marca 05, 2011, 19:30:24 »
Gry RPG za 5 lat: http://www.halolz.com/2011/01/10/game-super-pstw-action-rpg/
Masz może klawiszologię do tego some1? Nie mogę przejść ostatniego bossa. Za to action-eventy są ekstra. Jak dla mnie gra roku.

PS.

Recenzja tego dzieła :

http://www.newgrounds.com/portal/view/558516

:DDD

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #112 dnia: Maja 24, 2011, 21:26:44 »
Jest już polska strona The Elder Scrolls V: Skyrim .

http://www.elderscrolls.com/

Znaczy w języku PL nawet. Zajawka, parę info no i trochę więcej o fabule.

www.yoyosims.pl

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: Maja 24, 2011, 21:43:20 »
Każdemu kto jest zainteresowany Skyrim, polecam oficjalne forum Bethesdy, co jakiś czas pojawiają się artykuły o tej grze i to właśnie na forum można najszybciej znaleźć ich podsumowanie. Mnie najbardziej zmartwiło to, że usunięto możliwość rozmowy z przygodnymi NPC.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #114 dnia: Maja 24, 2011, 22:55:13 »
Każdemu kto jest zainteresowany Skyrim, polecam oficjalne forum Bethesdy, co jakiś czas pojawiają się artykuły o tej grze i to właśnie na forum można najszybciej znaleźć ich podsumowanie. Mnie najbardziej zmartwiło to, że usunięto możliwość rozmowy z przygodnymi NPC.
Ekhhh? Co? Jak to? Przecież właśnie ta seria słynęła z tej otwartości i z tego, że jak ktoś chciał grać i 200h to sobie mógł grać i wciąż coś robił ponad to. Oznacza to, że będzie można tylko gadać z osobami z fabuły?

www.yoyosims.pl

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: Maja 24, 2011, 23:17:21 »
Ekhhh? Co? Jak to? Przecież właśnie ta seria słynęła z tej otwartości i z tego, że jak ktoś chciał grać i 200h to sobie mógł grać i wciąż coś robił ponad to. Oznacza to, że będzie można tylko gadać z osobami z fabuły?

Nie mogę teraz znaleźć źródła (eh trzeba było wszystkie artykuły do zakładek dodać) ale być może znajdziesz to tutaj www.elderscrolls.com.pl w sekcji Skyrim. Myślę że spowodowane jest to tym, że gra będzie posiadać system Radiant Story (o którym pisałem na Adamantytowej Wieży) który dynamicznie dostosowuje questy do gracza, jeśli np, zabijemy właściciela karczmy, który normalnie dałby graczowi zadanie, to interes przejmie jego siostra, i też może dać nam podobną misję.

Edit: znanych jest już sporo informacji o grze, niestety na polskich stronach niewiele jest odniesień do zachodnich artykułów.

« Odpowiedź #116 dnia: Maja 24, 2011, 23:57:44 »
Hej, czy ktoś gra jeszcze w Eve Online ? Chętnie bym wypróbował a podobno aktywni gracze mogą wysyłać zaproszenia na 21 dniowe triale zamiast standardowych 14 dniowych.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 07, 2011, 10:16:20 »
YoYo pewnie będzie zainteresowany, gameplay ze Skyrim pokazany na E3 http://www.gametrailers.com/video/e3-2011-elder-scrolls/714852

« Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 07, 2011, 13:24:47 »
Podłączę się pod wątek filmów z E3.

Nowy trailer z The Old Republic. To już chyba taka nowa, świecka tradycja.

http://www.youtube.com/watch?v=Ru3EywHA-8w&feature=player_embedded#at=369

Jezu, jak ja bym chciał, żeby robili tę grę jeszcze przez klika lat. Dzięki temu mógłbym co rok obejrzeć taką cudną, choć krótką, perełkę. Dobre i to, szczególnie, że dzięki postawie Papy Dżordża, czy tam Lucasarts, nie spodziewam się zobaczyć, czy też zagrać w coś wielkiego z uniwersum SW, chyba już do końca moich dni.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 07, 2011, 20:40:00 »
Tylko że to jest tak. Zajawka jest faktyczne super, naprawdę mógłbym zobaczyć nawet cały taki film i zapewne by mi się podobał. Na tym jednak koniec.

W grze dostajemy grafike z przed 6 ciu lat, poza tym nie wiem czemu oni wciąż tak dążą do tego Masive cRPG. Nie wiem, ale w Polsce przynajmniej to się nie sprawdza, a mnie na pewno nie pociąga płacenie abonamentu za to, żeby tylko sobie pochodzić po jakiejś średno zrobionej lokacji bo akurat mam 30 min z którymi nie wiem co zrobić.

Click: http://www.pinger.pl/szukaj/po_tagu/p/2/?t=The%20Old%20Republic

oraz mega screen tej wypasionej produkcji

Wg. mnie tych wydawców powinni wirtualnie zlinczować. W ogóle saga SW była dobra jedynie na kino. Na PC może poza bardzo starymi i wczesnymi produkcjami jest czymś dla mnie co nie powinno ujrzeć światła dziennego. Nie mają szczęścia do produkcji na PC, aż dziw bierze...

www.yoyosims.pl