Autor Wątek: Kto lubi komputerowe RPG?  (Przeczytany 121662 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kto lubi komputerowe RPG?
« Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 10, 2012, 18:39:14 »
Wlasnie, jak bedzie jakis trial . . . Jak na single i komiksowe postacie nieco wieje po portfelu po zakupie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 10, 2012, 21:50:22 »
Żeby dobrze się bawić w takiej grze trzeba mieć zgraną ekipę, z którą się regularnie pociska. Próbowali mnie namówić na WoWa, ale były problemy z tym 'regularnie'. Niestety zawieranie znajomości online jakoś mnie nie jara, zwłaszcza, że w tego typu produkcje zawsze grają jakieś bachory przed mutacją...

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 11, 2012, 00:29:57 »
No ja mam zgraną paczkę WoW'owców... 20-30 lat większość, niektórzy wiekowo mniej, a nawet grubo więcej (bo i całe rodziny się zdarzają). Czasami organizujemy sobie zloty w realu, więc nikt tu swoich lat nie zmyśla... zatem, nie, nie zawsze grają w to bachory ;).
Nie jesteśmy też emocjonalnymi bachorami, nikt nie jest dziecinny w grze i na co dzień, wyłączając mnie ;).

Może źle trafiłeś.

PS. W WoW konta trial do 20lvl są bezterminowe. Można pykać ile się chce, jeśli 20 lvl zadowala... w co wątpię ;D.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Marca 02, 2012, 19:45:38 »
Za 4 dni premiera Mass Effect 3. Release trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=bG2mdZ23eP8

Co zrobić, na mnie hype zadziałał. :)

« Odpowiedź #169 dnia: Marca 04, 2012, 19:32:53 »
Za 4 dni premiera Mass Effect 3. Release trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=bG2mdZ23eP8

Co zrobić, na mnie hype zadziałał. :)

Paaanie ja to przęstępuję z nogi na nogę, nie mogąc się doczekać. Dla mnie to najlepsza gra/seria w jaką miałem okazję zagrać. Jednakowoż ten cały hype, z początku mi się nawet podobał a teraz doprowadza do szału. Całe szczęście, że premiera lada dzień... Hype minie, podniesie się lament tych którzy po grze chyba oczekiwali, że polecą Normandią, ja se pogram z uśmiechem na ryju i zniknę dla świata na kilka dni. The Reapers are coming . :banan

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #170 dnia: Marca 04, 2012, 19:35:29 »
Ja nawet trailerów nie oglądam, żeby nie kusiło. Gra sobie leży ściągnięta na dysku, jak znajdę czas żeby do tego przysiąść porządnie, to wtedy zagram.

MazuR, chyba w KOTOR'a nie grałeś :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #171 dnia: Marca 04, 2012, 19:38:01 »
Ja nawet trailerów nie oglądam, żeby nie kusiło. Gra sobie leży ściągnięta na dysku, jak znajdę czas żeby do tego przysiąść porządnie, to wtedy zagram.

MazuR, chyba w KOTOR'a nie grałeś :D

Ja przez trailery, dostaje jeszcze większej gorączki. Ta gra będzie MEGA EPIC. Owszem, nie grałem w KOTORa. xD

_michal

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: Marca 04, 2012, 19:57:46 »
Owszem, nie grałem w KOTORa. xD

:006: :008: :005: :x :? :icon_eek: ::) :o :029: :025: :035: :090: :065:
Kamą, jak możesz się przyznawać publicznie!

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=knights+old+republic
http://store.steampowered.com/app/32370/?snr=1_7_7_151_150_1

Podziękujesz później.

;)

« Odpowiedź #173 dnia: Marca 04, 2012, 20:14:42 »
Jeszcze raz się wtrącę w sprawie Skyrima. Dodatkowe informację dot. problemu:
Po naciśnięciu ,,Graj'' wyskakuje okno na około 1/6
ekranu i komunikat: ,,Failed to initialize renderer.Your display
doesn't support the selected resolution.Please set a different
resolution in Skyrim's Launcher under ,Display Settings'.
Towarzysze pomożecie?
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #174 dnia: Marca 04, 2012, 20:37:32 »
Owszem, nie grałem w KOTORa. xD

Jestem tak samo zbulwersowany jak _michal. Toż to świetny RPG i jedna z najlepszych gier w jakie grałem ever. Może Cię przekona to, że jednej z ważniejszych postaci  KOTORze głos podkłada ta sama osoba co Kaidanowi w ME ;)

@akbar - komunikat raportuje coś o niezgodności rozdzielczości, tak jakbyś wybrał nieobsługiwaną przez kartę. Może masz zaznaczone w okienku opcji, w prawym dolnym rogu, "pokaż wszystkie rozdzielczości" i wybrałeś taką która "nie pasuje"? Spróbuj z innymi.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: Marca 04, 2012, 20:42:48 »
Może Cię przekona to, że jednej z ważniejszych postaci  KOTORze głos podkłada ta sama osoba co Kaidanowi w ME ;)

Mnie by to by nie przekonało. Jak miałem okazję zatłukłem tego lalusia. Kaidan to najbardziej wkurzająca mnie postać w serii.

Ważniejsze, że scenariusz do KOTOR, ME1 i ME2 pisała ta sama osoba - http://en.wikipedia.org/wiki/Drew_Karpyshyn

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #176 dnia: Marca 04, 2012, 20:57:03 »
U mnie Kaidan też "kaput"...

Karpyshyna czytam aktualnie książkę w uniwersum Star Wars.

Orientujecie się, czy gdzieś poza Allegro jest dostępna druga część KOTORa? Pierwszego przeszedłem kilka razy, to wypadałoby i zagrać w "dwójkę". Te 3zł SMSa za spolszczenie to jeszcze nie tragedia, po angielsku generalnie rozumiem, ale mógłbym się nie wyrobić z prędkością dialogów - nie jestem zbyt dobry jeśli chodzi o szybkość czytania.

« Odpowiedź #177 dnia: Marca 04, 2012, 21:03:15 »
Ważniejsze, że scenariusz do KOTOR, ME1 i ME2 pisała ta sama osoba - http://en.wikipedia.org/wiki/Drew_Karpyshyn

O kurcze pieczone. Ten człowiek napisał scenariusze dla najlepszych gier opartych na systemie d20:
Baldur's Gate II: Shadows of Amn
Baldur's Gate II: Throne of Bhaal
Neverwinter Nights
Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark
Star Wars: Knights of the Old Republic
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

_michal

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Marca 04, 2012, 21:09:01 »
U mnie Kaidan też "kaput"...

Karpyshyna czytam aktualnie książkę w uniwersum Star Wars.

Ja też, hehe, kupuję serię Star Wars Ambera, aktualnie na tapecie Zasada Dwóch. ;)

Orientujecie się, czy gdzieś poza Allegro jest dostępna druga część KOTORa? Pierwszego przeszedłem kilka razy, to wypadałoby i zagrać w "dwójkę". Te 3zł SMSa za spolszczenie to jeszcze nie tragedia, po angielsku generalnie rozumiem, ale mógłbym się nie wyrobić z prędkością dialogów - nie jestem zbyt dobry jeśli chodzi o szybkość czytania.

http://www.skapiec.pl/site/cat/2000/comp/128478

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #179 dnia: Marca 04, 2012, 21:33:28 »
Ja też, hehe, kupuję serię Star Wars Ambera, aktualnie na tapecie Zasada Dwóch. ;)

To kieszonkowe wydanie z ostatnio podsuniętej dwa działy forum niżej "Kolekcji książek Star Wars"? Spodziewałem się gorszej jakości, a tu proszę, druk niezły, papier też, bo nie jest zupełnie biały tylko beżowy dzięki czemu nie ma kującego w oczy kontrastu.

Wracając do tematu RPGów, wciąż nie mogę doczekać się konwertera dla modów do Skyrim. Próbowałem jakimś specjalnym programem do tłumaczenia plików strings w których jest tekst i nazwy z gry, ale bez powodzenia. Marzy mi się taki konwerter jak do Morrowinda, nawet nim przetłumaczyłem i wydałem moda :) Oczywiście niektórzy powiedzą że to nie problem zmienić na Steamie język gry na angielski i grać w oryginale, i pewnie tak zrobię, jednak na pierwsze "przejście" gry chciałem mieć grę po polsku (tekst oczywiście, z polskiego dubbingu zrezygnowałem po paru godzinach gry) aby móc ją lepiej poznać.