Konfiguracja zrobiona.
I mam kilka pytań:
1. Czy isnieje sposób na zmiejszenie czułości przepustnicy?
2. Po przypisaniu pod "mały suwak" klap, nie wiem, kiedy są na landing, a kiedy na take off
Czy miał ktoś z tym doświadczenie? Ponadto podczas walki, gdy istnieje potrzeba użycia klap, ten sposób jest zawodny. Ni centymetr nie chcą się otworzyć. Dobiero otwarcie "na sztywno" klap daje przewidziane rezulaty. I po raz kolejny - czy ktoś się spokał z takim przypadkiem?
3. Trymer pionowy działa jak szalony - jak zmniejszyć jego czułość?
4. Trymer poziomy (ten od lotek
) - odnoszę wrażenie, że nie działa wogóle. Jakieś sugestie?
Nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi. Po co zmniejszac czulosc? Wtedy przepustnica nie bedzie dzialac w pelnym zakresie, albo bedzie miala duze opoznienia i straci precyzje. Mozesz podkrecic srube z boku, tak, zeby wajcha chodzila ciezej, wtedy nie bedzie tak skakac. Ja pod suwakiem mam hamulce, dziala jak nalezy, pod duzym pokretlem klapy, wysuwaja sie bardzo precyzyjnie, tyle ile przekrece, tyle sie wysuwaja.
Podejrzewam, ze popelniles blad przy przypisywaniu osi. Jesli mowisz, ze klapy dziaja dopiero po przesunieciu na maxa, pewnie podpisales osie jako klawisze.
W PF na samym dole listy klawiszy jest dzial HOTAS (hands on throtle and stick) i tam wlasnie przypisuje sie osie pod klapy, hamulce, przepustnice, trymy, mieszanke, skok smigla i chyba jeszcze otwarcie chlodnicy.
Po prawidlowym przypisaniu osi pod klapy nie beda Ci sie wyswietlac informacje o ich pozycji (combat, take off, landig). Po krotkiej obserwacji doszedlem do wniosku, ze w pozycji combat klapy wysuniete sa na 1/4, take off 1/2 a na landing w calosci. Klapy wysuna sie na tyle, na ile przesuniesz suwak, znajdz w kabinie manetke od klap i zobacz, na ile jest wysunieta. Poza tym podczas walki przy duzej predkosci troche trwa, zanim klapy znajda sie na zadanej pozycji, hydraulika sie troche meczy

Powodzenia!