Autor Wątek: Saitek X52 - podejście 2  (Przeczytany 22943 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bartolnikow

• Gość
Odp: Saitek X52 - podejście 2
« Odpowiedź #45 dnia: Września 24, 2006, 10:47:02 »
Od wczoraj jestem zczęśliwym posiadaczem X52. Nie wypowiem się jeszcze o samym kontrolerze, bo nie miałem czasu go testować. Zatrzymałem się na konfiguracji profili. I stoję nadal :D Ja nie mam cierpliwości do tego :D I tu rodzi się moje pytanie: Czy wiadamo któremuś z Panów, gdzie mogę zaciągnąć gotowy profil użytkownika :D Bo ten ooryginalny jakiś taki makabryczny jest...  :021:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #46 dnia: Września 24, 2006, 11:02:48 »
Tylko do jakiej gry?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Września 24, 2006, 11:02:59 »
Nie napisałem, do jakiej gry, do Ił-ka :)
Ale coś czuję, że będę musiał przysiąść z karteczką i powalczyć samemu...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #48 dnia: Września 24, 2006, 11:23:37 »
A to nie wiem, do FC są więc bym sie podzielił ale do Sturma nie znam.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Pan_Duda

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Września 24, 2006, 13:53:40 »
Chyba najlepiej poswiecic troche czasu i dostroic sobie profile samemu. Bedziesz mial wtedy wszystko tam, gdzie tylko bedziesz chcial, masz pewnie przyzwyczajenia ze starego joya i bedziesz chcial miec troche podobnie itp.

To sa kwestie osobiste, ale pewnie tak mowie, bo jestem liberalem i nie lubie, jak mi sie cos narzuca, wole wybrac sam  :003:

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Września 24, 2006, 22:16:21 »
Racja, siedzę od 2 godzin i walczę z konfiguracją :)

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Września 27, 2006, 14:59:38 »
Konfiguracja zrobiona.
I mam kilka pytań:
1. Czy isnieje sposób na zmiejszenie czułości przepustnicy?
2. Po przypisaniu pod "mały suwak" klap, nie wiem, kiedy są na landing, a kiedy na take off :D Czy miał ktoś z tym doświadczenie?  Ponadto podczas walki, gdy istnieje potrzeba użycia klap, ten sposób jest zawodny. Ni centymetr nie chcą się otworzyć. Dobiero otwarcie "na sztywno" klap daje przewidziane rezulaty. I po raz kolejny - czy ktoś się spokał z takim przypadkiem?
3. Trymer pionowy działa jak szalony - jak zmniejszyć jego czułość?
4. Trymer poziomy (ten od lotek :D ) - odnoszę wrażenie, że nie działa wogóle. Jakieś sugestie?

Offline Rolam

« Odpowiedź #52 dnia: Września 27, 2006, 15:12:57 »
Il2 sticks :) jest jak pewien operator telekomunikacyjny :)
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Września 27, 2006, 16:04:17 »
?

Offline Rolam

« Odpowiedź #54 dnia: Września 27, 2006, 16:10:56 »
http://airwar.de/download.php?id=30

baaardzo przydatny program. Interpretuje przypisane osie w PF, i pozwal na graficzną edycję.
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Września 27, 2006, 16:17:43 »
Dzięki.

Pan_Duda

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Września 27, 2006, 18:43:58 »
Konfiguracja zrobiona.
I mam kilka pytań:
1. Czy isnieje sposób na zmiejszenie czułości przepustnicy?
2. Po przypisaniu pod "mały suwak" klap, nie wiem, kiedy są na landing, a kiedy na take off :D Czy miał ktoś z tym doświadczenie?  Ponadto podczas walki, gdy istnieje potrzeba użycia klap, ten sposób jest zawodny. Ni centymetr nie chcą się otworzyć. Dobiero otwarcie "na sztywno" klap daje przewidziane rezulaty. I po raz kolejny - czy ktoś się spokał z takim przypadkiem?
3. Trymer pionowy działa jak szalony - jak zmniejszyć jego czułość?
4. Trymer poziomy (ten od lotek :D ) - odnoszę wrażenie, że nie działa wogóle. Jakieś sugestie?

Nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi. Po co zmniejszac czulosc? Wtedy przepustnica nie bedzie dzialac w pelnym zakresie, albo bedzie miala duze opoznienia i straci precyzje. Mozesz podkrecic srube z boku, tak, zeby wajcha chodzila ciezej, wtedy nie bedzie tak skakac. Ja pod suwakiem mam hamulce, dziala jak nalezy, pod duzym pokretlem klapy, wysuwaja sie bardzo precyzyjnie, tyle ile przekrece, tyle sie wysuwaja.

Podejrzewam, ze popelniles blad przy przypisywaniu osi. Jesli mowisz, ze klapy dziaja dopiero po przesunieciu na maxa, pewnie podpisales osie jako klawisze.

W PF na samym dole listy klawiszy jest dzial HOTAS (hands on throtle and stick) i tam wlasnie przypisuje sie osie pod klapy, hamulce, przepustnice, trymy, mieszanke, skok smigla i chyba jeszcze otwarcie chlodnicy.

Po prawidlowym przypisaniu osi pod klapy nie beda Ci sie wyswietlac informacje o ich pozycji (combat, take off, landig). Po krotkiej obserwacji doszedlem do wniosku, ze w pozycji combat klapy wysuniete sa na 1/4, take off 1/2 a na landing w calosci. Klapy wysuna sie na tyle, na ile przesuniesz suwak, znajdz w kabinie manetke od klap i zobacz, na ile jest wysunieta. Poza tym podczas walki przy duzej predkosci troche trwa, zanim klapy znajda sie na zadanej pozycji, hydraulika sie troche meczy ;)

Powodzenia!

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Września 27, 2006, 19:30:40 »
Po prawidlowym przypisaniu osi pod klapy nie beda Ci sie wyswietlac informacje o ich pozycji (combat, take off, landig). Po krotkiej obserwacji doszedlem do wniosku, ze w pozycji combat klapy wysuniete sa na 1/4, take off 1/2 a na landing w calosci. Klapy wysuna sie na tyle, na ile przesuniesz suwak, znajdz w kabinie manetke od klap i zobacz, na ile jest wysunieta. Poza tym podczas walki przy duzej predkosci troche trwa, zanim klapy znajda sie na zadanej pozycji, hydraulika sie troche meczy ;)

Powodzenia!

Mam identyczne ustawienia. Ale chodziło mi o fakt, że przy prędkości większej niż 300, suwak do klap jest jak kant o d. potłuc :) Klapy się nie wysuwają, bo opór powietrza na to nie pozwala.

Piniol

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Września 27, 2006, 22:14:25 »
Rolam, ten program to przeżytek  :020:
Spróbujcie tego http://mission4today.com/index.php?name=Downloads&get=1021&mirror=1144
Jest o tyle lepszy, że pokazuje graficznie i w jednostkach deflekcje joya i jak się to ma do sterów w grze. Obowiązkowe dla wszystkich iłowców.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #59 dnia: Września 27, 2006, 22:14:34 »
Zbinduj sobie dodatkowy klawisz.Ja tak mam  :021:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg