No właśnie... News mocno odgrzewany, bo sprzed 3 tygodni, ale nie był poruszany na forum...
Chciałem Was zapytać co o tym myślicie? Jest to w końcu postać, bądź co bądź, kontrowersyjna i wywołująca mieszane uczucia (zwłaszcza w Sztabie WP

).
Nie da się ukryć, że decyzja o powrocie, a właściwie decyzja o przywróceniu płk Polko, jest decyzją polityczną. Jednakże moim zdaniem, nie ma to większego znaczenia, gdyż jest człowiek wykształcony, wyszkolony i jak najbardziej pasujący na to stanowisko. Poza tym, decyzja o jego odwołaniu też miała znamiona decyzji politycznej (totalnie absurdalnej nawiasem pisząc), więc podnoszenie tego zarzutu jest imho niewłaściwe.
Piszę o tym, bo słyszałem poglądy typu: "zasłużył się Kaczyńskim to teraz mu się odwdzięczyli" itp., co moim zdaniem jest bardzo krzywdzące. Dla mnie jest to obok gen. Petylickiego, drugi dowódca, który naprawdę kocha tą jednostkę oraz rozumie jej specjalne przeznaczenie i potrzeby.
Więc ja jestem jak najbardziej rad, że płk. Polko wrócił.

A jakie Wy macie odczucia? Bo przecież nie musicie się ze mną zgadzać...
PS.
TUTAJ zestawienie wszystkich dowódców JW 2305 (jak to niektórzy zawistni panowie decydenci nazywają GROM). Strona w ogóle ciekawa, warto poczytać, jeśli pasjonuje Was nie tylko lotnictwo