Autor Wątek: Turniej Pilotów - edycja VI  (Przeczytany 31252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kornelcio

• Gość
Odp: Turniej Pilotów - edycja VI
« Odpowiedź #195 dnia: Czerwca 22, 2006, 13:03:35 »
około 400MB, z tego, co się dowiedziałem narazie. Dokładniejsze informacje po 19. będą ;)

DogInTheFog

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Czerwca 22, 2006, 13:08:48 »
:-(

70-80 bym zorganizował, ale ani milibajta wiecej (niestety)...

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #197 dnia: Czerwca 22, 2006, 13:59:45 »
Ja dysponuję 100MB miejsca na szkolnym koncie, czyli niestety co najwyżej jakąś część tych tracków mogę hostować.
Jak się nie znajdzie nikt chętny z 400MB miejsca, to pewnie zostanie tylko jakiś rapidshare, albo udostępnienie przez torrenta z domowego komputera (jak ktoś ma w miarę sensowny upload - ja mam 32 kB/s, więc jakby sporo osób pobierało te pliki jednocześnie, to z czasem nawet by to jakoś szło).
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

kornelcio

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: Czerwca 22, 2006, 22:12:37 »
Witam,
Tracki (ok. 245 MB) znajdują już sie u mnie na serwerze. Sposób ich pobrania przedstawiam poniżej:
1) wchodzimy na stronę http://tnij.org/fcf, gdzie musimy się zautoryzować, w związku z czym jako login podajemy "forum", a jako hasło - "1939targetware" (oczywiście bez cudzysłowiów).
2) Teraz powinien pokazać nam się link do tracków - jeśli się nie pokaże, to bedzie to oznaczało, że limit 70 pobrań został osiągnięty - jeśli transfer będzie mniejszy, ilość tę zwiększę. Dodatkowo od 1 lipca tracki te będzie można ponownie pobrać znów 70 razy.
3) Po kliknięciu na link zostajemy przeniesieni do kolejną stronę, gdzie znajdują się tracki - ładnie przez Dziadka Kosa ułożone w foldery. Pobieramy i mamy na dysku :)

Jednocześnie uprzejmie proszę o nie rozprzestrzenianie linku od razu do tracków - nie chcę przekroczyć limitu transferu. Jeżeli ktoś już raz przeszedł cały proces, może DLA SIEBIE zachować "głęboki url" do tracków - ale tylko dla siebie.

życzę miłego oglądania i pozdrawiam
kornelcio

dark2

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: Czerwca 28, 2006, 20:13:20 »
bardzo fajnie, ale ze wzgledu na wakacyjnego lenia - może mogłoby się tam znaleźć jedno spakowane archiwum - zawierające komplet .??

i już mam wszystko za jednym klikiem..:)

T-Rex

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: Czerwca 29, 2006, 22:06:29 »
Bardzo dobry pomysł bo bym sobie też wszystko obejrzał :002:

Offline krmichal

• *
« Odpowiedź #201 dnia: Czerwca 30, 2006, 00:39:33 »
ze wzgledu na wakacyjnego lenia...

... warto użyć programu typu wget (pod Windows są też na pewno jakieś graficzne narzędzia tego typu, może ktoś poda jakąś konkretną nazwę), dzięki któremu można mieć wszystkie te tracki właśnie za jednym klikniecięm... wciśnięciem entera.

Korzystając z okazji: gorące podziękowania za przygotowanie tracków i za ich hostowanie. Jak tylko skończę sesję (heh, ostatnia już - szybko zleciało...) zrobię sobie maraton, i powspominam, a skoro nie nauczyłem się na własnych błędach, to może na cudzych się uda :)

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #202 dnia: Czerwca 30, 2006, 07:18:13 »
Przygotowałem jeszcze tracki w postaci samorozpakowującego sie pliku. Jeśli Kornelcio będzie chciał to może go ode mnie pobrać (byle szybko ponieważ wkrótce wyjeżdżam na urlop) i udostępnić. Podobnie jak w poprzednim przypadku wszystko jest pogrupowane.
Dziadek Kos

dark2

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: Czerwca 30, 2006, 19:44:57 »
Dziękuję Kosie, podglądając innych też można sie dużo nauczyć, a ja mam cichą nadzieję że będą kolejne turnieje...

krmichal - niedoceniasz mojego lenia - muialbym wyszukiwać jakiegoś w_cośtam, instalować, uczyć się obsługiwać..w najbliższej przyszłości nie widzę szans na coś tak skomplikowanego, lol,
aha - nie probuj mnie przekonywac :)

Offline krmichal

• *
« Odpowiedź #204 dnia: Czerwca 30, 2006, 21:17:19 »
krmichal - niedoceniasz mojego lenia - muialbym wyszukiwać jakiegoś w_cośtam, instalować, uczyć się obsługiwać..

Przyznam, że liczyłem po cichu, że ktoś poda nazwę jakiegoś graficznego, prostego w użyciu (nauka by odpadła) programu w wersji dla Win (ja używam go tylko do gier, więc nie znam). Nie udało się.
Zresztą nawet ta odrobina nauki była by krótsza, niż ręczne wyklikanie wszystkich tracków.
Poza tym mam taki odruch, że jak widzę rozwiązanie jakiegoś problemu, choćby nawet bardzo nieoptymalne, to rzucam propozycję, która w przypadku braku lepszego rozwiązania na coś się przyda, a jeśli nie, to trudno - może ktoś dzięki temu dowie się wogóle o takiej możliwości i wykorzysta przy innej okazji. No i właśnie dlatego zdaża mi się generować OT-y... Już mnie nie ma.
A Twojego lenia doskonale rozumiem :P

Rysiu

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: Grudnia 08, 2006, 15:46:33 »
około 400MB, z tego, co się dowiedziałem narazie. Dokładniejsze informacje po 19. będą ;)
Może i wiadomość stara, ale jeżeli będziecie potrzebować jakiegoś wsparcia od strony hostingu to dajcie znać :004:

MPizlo

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: Lutego 01, 2007, 15:28:29 »
Witam wszystkich serdecznie.

Mam małe pytanko, kiedy jest szansa by ruszyła kolejna edycja Turnieju Pilotów?

Z góry dziękuję za odpowiedź i poświęcony czas. :002: