Autor Wątek: Niemiecki kontyngent w Afganistanie [zdjęcia]  (Przeczytany 3089 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
Odp: Niemiecki kontyngent w Afganistanie [zdjęcia]
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 10, 2006, 20:01:53 »
Co ty Szmajs, czytać nie umiecie?? :118: Przecież stoi tam jak byk "fertaidigungsfal". Jak Wy chcecie nosić tytuł ueberścierwa, co?? :118:  :021: :020:

Pozdrawiam
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 11, 2006, 14:37:12 »
A mnie się coś obiło o uszy, że zmienili tą ustawę.

Konstytucję?  :002: Nic mi o tym nie wiadomo. Ale wszystko jest możliwe, zwłaszcza u Hansów...
To co na razie sprawdziłem dotyczyło co prawda tzw. działań "niebieskich hełmów" w ramach ONZ. Tam uber-sprytnie rozwiązano sprawę. Łopatologicznie - Niemieckie siły zbrojne (Streitkräfte) w ramach misji ONZ to nie siły zbrojne w rozumieniu konstytucji. :002: Dodatkowo także, wyciągnięto to z artykułu upoważniającego do zawierania umów międzynarodowych/wstępowania do organizacji międynarodowych - BRD jest członkiem ONZ i ma obowiązek wypełniać obowiązki związane z tym członkowstwem - czyli także świadczyć pomoc wojskową w ramach peace-keeping'u.

Tja... Dla chętnego nic trudnego. Japonia też ostatnio ciekawe sztuczki stosowała, z tego co wiem. Prawda jest taka, że stanowienie prawa a jego stosowanie, to w praktyce często 2 diametralnie różne kwestie.
Niestety nie bardzo wiem w ramach czego Niemcy są w Afganistanie. Bo chyba nie ONZ? NATO? Jak znajde czas za kilka dni to może coś poszperam jeszcze.

pozdrawiam :001:

ze jak ? Vergeltung ? :D :D :D

Mega LOL :020:

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 11, 2006, 15:59:48 »
Pewnie się okazało, że Afgańczycy skrycie zaatakowali im radiostację w Gliwitz czy jakoś tak, i znów biedni, miłujący pokój (vide Love Parade) Niemcy musieli się bronić... ;)
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #18 dnia: Października 26, 2006, 14:18:45 »
No to im nawet Papież nie pomoże.

German Hans Fesenfeld reads the "Bild" newspaper in Bremen, northern Germany, Wednesday, Oct. 25, 2006. Bild reports about pictures of German ISAF soldiers posing with a skull and making obscene gestures in Afghanistan. Bild shows pictures of German ISAF soldiers posing with a skull and making obscene gestures in Afghanistan. Headline reads: "Bundeswehr scandal in Afghanistan - Shocking photos of German soldiers". (AP Photo/Joerg Sarbach)

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #19 dnia: Października 26, 2006, 14:33:27 »
Rzeczywiście - taki wynik.....

:020:

Bis zum bitteren Ende.

« Odpowiedź #20 dnia: Października 26, 2006, 14:34:50 »
Też mi szok... No oczywiście nie jest to taktowne delikatnie mówiąc, ale "Bild" jak zawsze robi z igły widły, bo to odpowiednik szmacianego "Faktu"...

A może to czaszka jego dziadka, który padł pod Stalingradem? Wozi chłopak ze sobą jako amulet...

Jeśli ktoś myśli, że wojnę (/ konflikt zbrojny) da się ucywilizować.... to niech pomyśli jeszcze raz.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #21 dnia: Października 26, 2006, 15:24:46 »
Taa, dziadka z Stalingradu, to wtedy by napewno robił zdjęcia "w lewej dłoni czaszka, w prawej członek"
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #22 dnia: Października 26, 2006, 15:30:23 »
Nie wiem czym się tu podniecać.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #23 dnia: Października 26, 2006, 16:05:46 »
Właściwie nie wiem co o tym myśleć. Jakby tak do tego podejść to ja i moi koledzy z akademika też jesteśmy zezwierzęceni. Chłopaki studiowali medycynę więc na pierwszym roku mieli mnóstwo kości, w tym i czaszkę. Wozili to wszystko na zajęcia w reklamówce z kanapkami, czaszka brałą udział w imprezach patrząc na wszystko z półki z książkami, czasem kot przybłęda co z nami mieszkał spał z nią na fotelu, a potem poszła do młodszych studentów i straciliśmy ją z oczu. Fakt, że żaden członek nie bawił się z czaszką.
Czaszkę woził też na samochodzie jeden z bohaterów "Następnego do raju" zdaje się Dziewiątka, ale to się nie liczy bo za komuny to było  :004:
Na amerykańskim transporterze zdaje sie w "Plutonie" albo "Czasie apokalipsy" też zamocowana była ludzka czaszka, a nie pamiętam żeby ktoś akurat o tym pisał, jako o dowodzie zezwierzęcenia Amerykanów - co na pewno jacyś pacyfiści zaraz by podkreślali chwaląc lub ganiąc film.
Ja osobiście uważam, że za ten numer tych żołnierzy nie wolno wyrzucać z armii, jakaś kara to inna sprawa, ale bez przesady  :005:

damos

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Października 26, 2006, 16:27:04 »
IMHO kara się nie należy. Ci ludzie narażają własne życie. Są poddani potwornemu stresowi. A ta fotka to jedynie sposób odreagowania. Ktoś dał im prawo odbierać cudze  życie -  to jest ok, a jak pokazują efekt takiego działania - wtedy są już "degeneratami" ?
Zapraszam na dyżurkę do szpitala w czasie/po ostrym dyżurze... tam żartują z czyjegoś zgonu, pacjenci to nie osoby tyko: "noga", "wątroba", "wyrostek", "kolano"... prawdziwi degeneraci... tak  :011: Lepiej tam czaszką pomachać i rozładować ciśnienie niż wrócić do kraju i zabijać zaskocznych cywilów w napadzie agresji/strachu (hamburgery coś o tym wiedzą).

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #25 dnia: Października 26, 2006, 16:39:07 »
Buhahaha, to chłopaki z VF-103 Jolly Rogers powinni spłonąc na stosie, za wkładanie czaszki i piszczeli Jacka Ernie do pralki automatycznej  :020:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #26 dnia: Października 26, 2006, 17:30:18 »
LOL ja Heńka ponad rok czasu trzymałem nadzianego na flaszkę od Coca-Coli (tm) obok monitora, a lodówce trzymałem delikatnie mówiąc kawałek pacjenta jakoś jeden i drugi nie miał nic przeciwko :D. Jestem podobnego zdania, robią z igły widły.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #27 dnia: Października 26, 2006, 17:38:03 »
Ja myśle tu nie chodzi o to jak oni potraktowali te szczątki, a raczej o to, czyje to były szczątki i jak na to zareaguje znowu świat arabski. I tu pytanie, czy w takim wypadku "po cycach" nie powinni dostać redaktorzy Bildu?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #28 dnia: Października 26, 2006, 18:23:15 »
Powinni. Im zależy wyłącznie na ilości sprzedanych egzemplarzy, a konsekwencją będzie jeszcze większa nienawiść Arabów. Naprawdę, zaczyna mnie wk**wiać świadomość o nieuniknionej wojnie z Islamem, a przez takie diki jest ona jeszcze bardziej pewna.

Zawsze mówiłem, że cenzura jest dobra.

P.S.: Czy wyraz "islam" należy pisać z wielkiej, czy małej litery?
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 04, 2006, 22:57:55 »
Co do Luźnych odniesień do oznaczeń afrikakorps, ostatnio szum zrobił się w związku z tym zdjęciem:

Jak na mój gust bardzo daleko mu do palemki afrikakorps, można najwyżej je skojarzyć z zawartością rysunku a nie po przez podobieństwo.

Podejrzewam że większa burza będzie z tego zdjęcia, jeżeli wypłynie:

dziś znalezione na militaryphotos.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...