To jest moje pierwsze wystąpienie na tym forum. Witam wszystkich. Zacznę w złym stylu, bo od narzekania.
Otóż do tej pory latałem na FS od wersji 5 do 9. Stwierdziłem jednak, że warto by komuś wlepić pigułę, bo grzeczne latanie od lotniska do lotniska już mnie trochę znudziło.
Latałem trochę na USAF i Falcon 4. Teraz próbuję na Lock-On (starym). USAF był na „piatkę” – miodny, niezbyt trudny, dużo samolotów, Falcon na „ szóstkę” , ale dla kompletnych maniaków. Każdy klawisz obłożony czterokrotnie! Lock-On kupiłem ponad rok temu w sklepie jak gdyby nigdy nic, ale LO-FC już nie można normalnie kupić. To samo z nową wersją Falcona. Dlaczego ? LO z natury rzeczy jest rusofilski. Ja nie latam ruskimi tak jak i nie latam niemieckimi z przyczyn ... jakoś mi to nie przechodzi. F15 i A10 są jakby nie dorobione. Gdzie słynne HARM, AMRAAM, DURANDAL, PAVEWAY, gdzie Mavericki w F15 ? Poza podstawowymi rakietami i bombami opisanymi w manualu nie ma opisów działania innych- także w encyklopedii. Jakie bomby mam zastosować do niszczenia radarów zamiast HARM, a jakie do niszczenia lotnisk zamiast DURANDAL, itd. Poza tym LO często mi się zawiesza (zamraża) i muszę resetować kompa. Kartę mam chyba nie taka złą- Radeon 9600 z 256 RAM. Niektóre misje wydają mi się nie do przejścia. Jak mogę zbombardować okręty bombami z A-10, jak do mnie strzelają rakietami ? Mam kilka MAVERICK’ów, ale mają one za mały zasięg, żeby uprzedzić SAM-y. Nie mam HARM-u, żeby z daleka zniszczyć radar. No dobra, tyle narzekania. Obiecuje, że już nie będę. LO bardzo mi się podoba pod wieloma względami i chciałbym się do niego bardziej przekonać. Gdyby tak jeszcze zamiast nowego ruskiego dodali nowy np. F-18 !