Autor Wątek: "Tri Poliaka, Gruzin i sobaka"  (Przeczytany 28794 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
Odp: "Tri Poliaka, Gruzin i sobaka"
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 17, 2006, 13:15:44 »
Razorblade do następnej komisji śledczej!!  :021: :021: :021:

A może niech rozbije "układ" panujący na Forum? :004: Tak mi się skojarzyło bo wczoraj przeczytałem, że nasz dzielny minister Ziobro oświadczył o rozbiciu układu w Ministerstwie Finansów :002:
Koniec OT.
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Maja 17, 2006, 14:41:00 »
A może niech rozbije "układ" panujący na Forum? :004: Tak mi się skojarzyło bo wczoraj przeczytałem, że nasz dzielny minister Ziobro oświadczył o rozbiciu układu w Ministerstwie Finansów :002:
Koniec OT.

Jezu, mamy kamikadze na forum  :021:

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #62 dnia: Maja 22, 2006, 09:19:14 »
Nie czytając 2 ostatnich wiadomości  :021:
http://czytelnia.onet.pl/0,17141,0,0,0,nowosci.html

Pozwolę sobie użyć zwrotu SKANDAL !!!!
« Odpowiedź #63 dnia: Lipca 07, 2006, 16:46:45 »
SKANDALTM !!!

http://wiadomosci.onet.pl/1352600,327,item.html

Jak można zrobić ludziom coś takiego ? Co prawda RUDY nie latał ale jestem pewien, że gdyby mógł to byłby najlepszy  :D

qrdl

• Gość
Odp: Pozwolę sobie użyć zwrotu SKANDAL !!!!
« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 07, 2006, 17:02:49 »
Proponuję żebyśmy napisali protest, że nie chcemy oglądać więcej Zmienników i Alternatywy 4 :012:
Uzasadnienie: Seriale pana Bareji zakłamują totalitarną rzeczywistość lat 80 PRL. W latach osiemdziesiątych w Polsce aktywne były środowiska wyzwoleńcze, których zabrakło w rzeczonych serialach, co w sposób radykalny wypacza obraz tamtych czasów. PRL nie był nigdy tak roześmiany. Młody widz, oglądające te wykwity beztroskiego kina PRL, odnosi wrażenie, żę uśmiechniętym ludziom tamtego okresu nie brakowało niczego oprócz wódki, a problemem była krzywo położona rura w mieszkaniu. Całkowicie wypacza to obraz tamtych czasów, w ktorych śmierć była jak kromka chleba, czasy w których strzelano do górników, a oddziały ZOMO pacyfikowaly bojowników o wolność. My, młodzi obywatele 4RP protestujemy! Prostestujemy przeciwko PRLowi z alternatyw, protestujemy przeciwko kłamstwom jakoby mieszkanie w tamtym okresie mogło być zabawne, pozbawione łez cierpienia za poległych w walce o demokrację rodakach!

pozdrawiam,
qrdl

Micho

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 07, 2006, 17:12:35 »
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8384247&rfbawp=1152284970.437

Głęboko schowajcie w piwnicach DVD i VHS z "Czterej...", niedługo zapewne ruszy akcja konfiskaty. 

pozdr

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 07, 2006, 17:21:00 »
Podpisuje się rękoma a nawet nogami pod protestem Pana Qrdl  :012: Precz z kłamstwem !! Niech żyje front forumowo wyzwoleńczy  :012: :012:
W imię pamięci naszych sióstr i braci którzy polegli lub odnieśli rany w walce z totalitarnym reżimem a o których w/w tytuły zapominają ! W imiętych wszystkich którzy ginęli zadeptani w kolejkach po masło !! W imię wszystkich którzy zginęli na granicy przemycając kawę !

« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 07, 2006, 18:13:51 »
W takim razie protestuję przeciwko pokazywaniu w TVP filmów rodem z Holyłud. Nieprawdą jest, że Chuck Norris potrafi wykonać półobrót o 360 stopni, protestuję przeciwko pokazywaniu tego w TVP.

"Rudy" zjeżdża do podziemia.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 07, 2006, 18:20:35 »
Drugą Wojnę wygrał to i z najazdem kaczek sobie poradzi :D :D

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 07, 2006, 18:57:17 »
Ale mocni ci "kombatanci" teraz. Filmy zakłamujące historię, dobre.
Że się zapytam, a gdzie byli ci kombatanci wcześniej ? Tak jakieś 15 lat temu ?Młodsi byli więcej siły mieli. Oj jakoś tak cichutko siedzieli bo w razie czego w łeb by było.
Bojownicy panie.

Ostatnio słyszałem też o akcji kombatantów za zabraniem "przywilejów" kombatanckich ludziom z AL i BH ! Bo jedynym rządem był rząd  w Londynie i tylko jemu wolno było składać przysięgę. No jaja do kwadratu.

Ręce opadają, żygać się chce.
Widzę tak z perspektywy czasu, że każdy ustrój jest dobry - w swoją stronę.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 07, 2006, 19:01:03 »
A swoja droga , po 89-tym tyle fajnych filmow zniknelo z anteny.
I nie da sie ich kupic na dvd ani znalesc w necie.
Zaklamujace czy nie, zawsze przyjemnie sie ogladalo.

Razem z Jankiem, Majem i Sowa schodzimy do podziemia.

Najlepsze kasztany sa na placu Pigalle.....

« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 07, 2006, 19:41:44 »
A co to znowu za nowa "banda": "Porozumienie Organizacji Kombatanckich i Niepodległościowych w Krakowie" bo już się znowu pogubiłem. Co "łone" reprezentują - im dalej od wojny tym więcej kombatantów  :003: - jakaś paranoja.

Cytat z tych oszołomów: "W piśmie do prezesa TVP Bronisława Wildsteina podnosili m.in., że "te wykwity komunistycznej propagandy dawno powinny być odesłane do telewizyjnego lamusa". "Jest skandalem, że w największym medium niepodległej Rzeczypospolitej do znudzenia lansuje się kłamliwą wersję dziejów rodem spod ogona psa Szarika" - pisali kombatanci."

Kiedyś słyszałem taki tekst, przepraszam za wulgaryzm językowy, ale inaczej się tego opowiedzieć nie da:

Kombatantami (walki z tzw. "komuną") są obecnie ci, których jedyną zasługą było nasranie dzielnicowemu na wycieraczkę (od siebie dodam: także - nasikanie do mleka sekretarzowi PZPR - w czasach gdy mleko roznosili pod drzwi)  :002:

Drugą Wojnę wygrał to i z najazdem kaczek sobie poradzi :D :D

Pewnie! "Kaczki" porządzą góra jeszcze 3 lata (z "ogonem" - jak im się uda), a "RUDY" jest wieczny i niech się boją bo Janek KOS  :023: czuwa!

:004: :004: :004:

« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2006, 06:24:42 wysłana przez Razorblade1967 »

swier

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 07, 2006, 19:43:45 »
Sturmbahnführer Hermann Brunner nie umrze nigdy!

On żyje w każdym z nas. No przynajmniej w części z nas   :ponury

« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 07, 2006, 19:53:05 »
Nie widzę przeciwwskazań  ;)

Za zgodą założyciela wątku " Pozwolę sobie użyć zwrotu SKANDAL !!!! " dokonałem połączenia z tematem "Tri Poliaka, Gruzin i sobaka".
« Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2006, 20:02:58 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #74 dnia: Lipca 08, 2006, 07:10:34 »
Jeszcze jeden "kwiatek"

Jak argumentowali [ci z tego całego POKiN - przypis mój] , "nie jest to oczywiście jedyny przykład zakłamywania historii w telewizji publicznej, ale niewątpliwie najbardziej wymowny, wręcz symboliczny". Przestrzegali, że "rzecz nie jest ani błaha, ani niepoważna: ukazywanie młodzieży skrajnie fałszywej wizji historii jest formą jej demoralizowania, czego nie wolno robić publicznej telewizji".

Czyli jesteśmy już zdemoralizowani, a kto się zalicza do młodzierzy (przypominam w tzw. "komunie" zaliczano do tej grupy społecznej ludzi do 35 roku życia patrz.: "kredyty dla młodych małżeństw" i przynależność do ZSMP  :004: :002:) jest właśnie demoralizowany.

...Jak stwierdzono w piśmie, "podejmowane będą starania o realizację nowych filmów i seriali, pokazujących w sposób różnorodny, w oparciu o najnowszą wiedzę historyczną, skomplikowane losy naszej historii".

No to przygotujcie się na następną "jedynie słuszną" produkcję o 2WŚ - będzie okazja porównać sobie dwie różne propagandy to może być ciekawe doświadczenie, może sobie nawet z tego ktoś pracę magisterską napisze  :020:.

Tak naprawdę to nowy serial "Four tankmen and the dog" z Shermanem z 1DPanc (gen. Maczka) w roli głównej, mógłbyby być nawet zabawny pod warunkiem zrobienia go przynajmniej w takiej samej jakości jak niesłuszny "Tri Poliaka, Gruzin i sobaka". To co, mały konkurs na scenariusz czy obsadę aktorską? W końcu śmiech to zdrowie, a z tego co się obecnie wokół nas dzieje pozostało się już tyko pośmiać!  :004:

Na koniec dodam, że dostanie się także programom:
- "Wideoteka dorosłego człowieka"  - ...główny zarzut wobec programu, jak czytamy w "Dzienniku", to "nawiązywanie do PRL". ...  :659:
- "Wielka gra" - i to popieram, należy zwalczać każdy przejaw rozwoju umysłowego - głupolami łatwiej sterować :021:
- "Linia specjalna" - rozumiem niewygodne tematy  :118:

ale niech mi ktoś wytłumaczy co komu przeszkadzają śpiewające dzieci bo zdejmują też program "Od przedszkola do Opola"   :065:

Pozdrawiam

PS. Żeby już do końca ponabijać się tych "organizacji kombatanckich" to przypomniał mi się ten tekst:

[autocenzura]*, poseł [autocenzura], został nadzwyczajnym członkiem Światowego Związku Żołnierzy AK. Gdy zadeklarował, że [autocenzura] listy samorządowe czekają na "genetycznych patriotów", ostatecznie uznano, że polityk może zasilić szeregi związku.

Z [autocenzura] spotykam się w jego sejmowym biurze. Poseł wyciąga czarną legitymację AK: nr [autocenzura], wydaną z końcem kwietnia. Na ostatniej stronie tekst: "Przyjmuję cię w szeregi AK walczącej z wrogiem w konspiracji o wyzwolenie ojczyzny. Twym obowiązkiem będzie walczyć z bronią w ręku. Zwycięstwo będzie twoją nagrodą. Zdrada karana jest śmiercią".

Znaczy się, to mamy cały czas jakieś podziemne [naziemne  :011: :004:] AK i dalej przyjmują !? - ta organizacja kombatancka należy ponoć do tego całego POKiN  :004: :002:

... i pomyśleć, że kiedyś śmiałem się z doniesień prasowych, że w Chinach pośmiertnie wykluczali z Partii, świat jednak potrafi zaskoczyć  :002:

*) celowo usunąłem nazwisko posła i nazwe partii, bo nie ma to znaczenia, kto i skąd, paranoiczny jest sam fakt przyjmowania w 60 lat po wojnie do organizacji podziemnej  :003:

« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2006, 07:42:58 wysłana przez Razorblade1967 »