Topware to nie jest firma krzak, a jeden ze starszych producentów zasilatorów. Kiedyś znany był z tego że jego zasiłki najlepiej spisywały się z Pentkami IV.
Goodram to jedna z ciekawszych firm jeżeli chodzi o pamięci i stawiam jąobecnie wyżej niż Kingstona. Stąd też nie widzę powodów do stwierdzenia, że będziesz miał kłopoty ze stabilnością. To już tak nie funkcjonuje, moja DFI zdechła szybciej niż Asrock...lol a nie powinna bo firma z górnej półki. A z 667 zrobisz spokojnie 800 i może więcej. To tak na marginesie.
Reszta Ok, także walcz.
Topower, zdaję się, dzieli niektóre fabryki z Taganem. Firma zdecydowanie highendowa (z jednym czy dwoma wyjątkami z oferty).
Ja też polecam GoodRAM

Obudowa musi być koniecznie czarna:).
Zastanów się drugi raz nad tą obudową, co Ci ją wskazałem. W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego, bez dwóch zdań. 2x miejsce na 120mm wentylator, bezśrubkowy montaż napędów, metalowy front (z wyjątkiem tych srebrnych wstawek) i naprawdę niezłe rozplanowanie.
Jeśli kolor czarny ma dla Ciebie aż takie znaczenie, że wolisz zapłacić więcej to ofkors Twoja wola. Choć może to ironicznie zabrzmiało, ale ja to doskonale rozumiem, bo kupiłem Asusa Vento 3600 hihi

Tyle, że z dobrych obudów wtedy ceny szybują już do ponad 200zł bez zasilacza niestety.
Np.
to lub
to.
Oczywiście na Allegro znajdziesz jakieś inne, tańsze obudowy czarne

W Komputroniku z resztą też

Czy zasilacz 400W będzie starczył? Szczerze mówiąc, to ten 520W to mi się wydaje, że jest overkill, i nie wierzę trochę w takie super-promowane przedmioty. Firma TOP jest to firma krzak?, rodzaju codegen?, czy z tych "sensownych". Nie znam się więc pytam.
Topower są "nieco" lepsze od Codyego

400W, jak na mój gust starczy... ale na styk. Poza tym karty z serii X1900 i X1950, jak tu gdzieś Rolam wspomniał, potrzebują silnej linii 12V. Bardzo silnej

Nie wiem czy aż 30A, ale na pewno 25. Przeważnie, nawet te dobre zasilacze, mają w czterysetkach linie 12V ok. 20-23A, a to trochę za mało do X1950Pro.
Ja mam Topowera P5 450W i chodzi prawie już roczek. Ostatnio daję mu popalić, bo podkręciłem swojego X2 i kartę też trochę

Starcza.
Jeślibym jednak teraz kupował procesor z serii X2 i kartę X1950Pro to bym wolał już tego 520W Topowera. Poza wszystkim to daje pewien zapas zawsze, gdybyś sobie kolejny dysk dorzucił czy może kartę grafiki wymienił za jakiś czas. Poza tym swobodniej mógłbyś podkręcać procesor i kartę

Ja też w styczniu tego roku nie planowałem nic podkręcać... ale wsiąkłem jakoś dość niedługo potem, szczególnie, że to naprawdę nie jest w obecnych czasach trudne i każdy lamer jest z tego powodu Pr0

Karta generalnie podkręca się sama poprzez ATITool, a procesor podnosi się łagodnie co 5-10MHz na szynie HTT pamiętając przy tym, żeby pamięciom dzielnik zwiększyć i chipsetowi mnożnik zmniejszyć i wio. Generalnie to cała filozofia. No to czemu nie spróbować, jak to nic nie kosztuje, nie?

Po wymianie karty na tą sugerowaną przez Labiego, oraz zmianę pamięci na te 800mhz Geil, oraz płytka MSI, wychodzi ~3150zł, czyli nie tak źle jak na ceny "komputronikowe", oczywiście skąpca znam i kocham, więc pewnie do 3000zł zbije się całość. Po za tym po gwiazdce ceny mają miły zwyczaj spadania.

Poza obudową oczywiście pomyśl nad jakimś komfortem jeszcze. Kup może procka OEMowego i dokup do niego
AC Alpine 64. Cisza i nieco lepsza wydajność za naprawdę niską cenę

Ewentualnie jakiś wiatraczek na tył i na przód, co by drobny przewiew buda miała. Polecam markę Coolink (szczególnie serię AX - ma dołączany kontroler obrotów na śledziu do każdego wentylatora), a z tańszych też Arctic Cooling - wentylatory kosztują mniej niż 20zł/szt.. Tylko najlepiej kupować te z serii Fan8/9/12 - są dość ciche. Niestety można je wtedy tylko jako wydmuchujące powietrze z budy montować. W lepszych obudować zawsze będziesz miał z jeden wiatrak, to sobie ga na przód przemontujesz

To już tak nie funkcjonuje, moja DFI zdechła szybciej niż Asrock...lol a nie powinna bo firma z górnej półki.
Ty, weź mnie nie strasz!
Co się stało, bo ja mam tę samą i póki co chula??

Pozdrawiam