Zgadzam się z Kapuletem - skoro nie zamierzasz inwestować w procesor na szynie FSB1333 to nie ma sensu chyba kupować płyty na Bearlake P35 - lepiej
EVGA na nforce 650 Ultra z powodów, o których wspomniał Kapulet.
Nie zamierzam zniechęcać do sklepu Tylda - aczkolwiek ograniczając się do niego, z tego co widzę, ogranicza się nieco wybór... i podnosi cena całości. Obudowa z dostępnych w Tyldzie chyba najlepsza w rozsądnej cenie to
Coolermaster Centurion. Szkoda, że wybór chłodzenia i wentylatorów jest po prostu marniusieńki. Szkoda też, że nie ma tam pamięci OCZ, bo ta firma ostatnio sprzedaje całkiem fajne, bo tanie pamięci 800 z CL4.
O kartach graficznych nie piszę, bo mnie koledzy zjedzą za moje podejście.

Dla mnie znaczącym jest fakt, że GF8600GT wypada znacznie słabiej od GF7900GS w uznanej za dobrze zoptymalizowaną grze Bioshock. W moim odczuciu nie warto wydawać pieniędzy na kastraty zarówno od ATI jak i nVidii. Albo dać na 8800GTS albo poczekać na Radeona HD2900Pro/GT, które mają się niedługo objawić. Ewentualnie warto również poczekać na kartę Sapphire HD2600XT X2, która to ma dwa GPU HD2600 na pokładzie, a która to ma również niedługo się pojawić na rynku. Obawiam się, że wobec rychłego wejścia na rynek tych kart na GPU od ATI 8800GTS może potanieć, więc jest to kolejny argument za poczekaniem do choćby do początku października.
Spośród nagrywarek wybrałbym chyba tylko
LiteOna LH-20A1S. Zbiera całkiem niezłe noty.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam