Ok, przyszła pora na mnie.
Potrzebuję wymienić procek, płytę i ram za 600 (max 700) zł. Ram to stówka, więc liczmy proc + mobo za 500 (max 600).
Niedawno o podobny zestaw się pytał się bodajże Doe, ale ja mam ciut precyzyjniejsze wymagania. Mianowicie, chciałbym jak najlepszego transferu CPU-GPU, czyli PCIe 2.0 byłoby mile widziane (nawet jeśli to nie ma znaczenia w grach, głównie myślę o CUDA), fajnie by było mieć dwa sloty w razie czego (niekoniecznie SLI) przy czym, zgodnie z pierwszym wymaganiem, najlepiej żeby oba były x16 2.0

Jeśli to nierealne w takich kwotach, to trudno. Oprócz tego, dobrze by było, żeby płyta miała 2 złącza ATA (bo mam 2 napędy DVD i jeden HDD w ATA, do tego jeden HDD w SATA). Większość płyt, które widziałem, miała jedno złącze ATA, co oznacza dla mnie konieczność rezygnacji z jednego HDD. Jakoś bym to przeżył, ale...
O/C niekoniecznie, choć nie wzgardzę. W życiu niczego nie kręciłem, więc nie nastawiam się na to specjalnie.
Obecnie kukam na Asusa P5Q Pro + e2180, jeno ten Asus ma tylko jedno zł. ATA i setup na dwa GPU sprowadzą każdą do 2.0 8x bodajże. No i cena już jest w okolicach 550zł plus przesyłka... Jakieś sugestie?