Panowie pytanie mam.
Miałem upgradować mojego blaszaka na wyższy poziom, pisałem o tym kilka tematów wcześniej, dokładnie
tutaj; jednak w obliczu zbliżającego się MS2020 zdecydowałem się zaczekać jeszcze trochę z grubymi wydatkami.
W bazowym konfigu Asus P5B; Pentium Dual-Core E6500@2.93GHz; Goodram 4x1GB@800MHz; ASUS GTS250; Win7 Pro 64bit na SSD
za niewielkie pieniążki wymieniłem Procedor Dual Core E6500 na Quada Q9650, oraz 4GB pamięci na 8GB, i tak chciałem wkroczyć w 2020rok, w oczekiwaniu na wydanie nowego Flight Simulatora.
Niestety na dniach karta graficzna ASUSa GTS250 odmeldowała się (raczej bezpowrotnie) monitory zgasły, po restarcie system nie wstaje, nawet do poziomu Biosu. Po włożeniu jeszcze starszej grafiki Galaxy 7900 system daje się uruchomić, ale ta też jest uszkodzona i po załadowaniu windowsa obraz znika.
Nie wiem czy jest sens kupować jakąś tanią lub używana grafikę na poziomie obecnej konfiguracji, czy może kupić już coś mocnego na przyszłość.
Czy komp w takiej konfiguracji będzie działał z nową kartą np GTX1660 czy nawet RTX2060?
co o tym myślicie?