Autor Wątek: Malowania (nasze) do serii Flight Simulator  (Przeczytany 48186 razy)

modenuss

• Gość
Malowania (nasze) do serii Flight Simulator
« dnia: Czerwca 09, 2006, 11:54:16 »
Przedstawiam moje pierwsze repaint'y.
1.FS2004 Mig 29 - 1 Eskadra Lotnictwa Taktycznego Sił Powietrznych RP, No 115 Polish Airforce .  Repaint of the payware Iris MiG-29 Fulcrum (standard)
2.Nemeth Designs Mil Mi-24P "Hind F",56 Kujawski Pułk Śmigłowców Bojowych w Inowrocławiu
Już idą na www.flightsim.com

[załącznik usunięty przez administratora]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2022, 18:23:55 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Malowania (nasze) do serii Flight Simulator
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 09, 2006, 12:49:10 »
Za wiele na tych minaturkach nie widać ale już widzę, że skopana jest kolorystyka zarówno Mi-24 jak i Miga. Posłuż się wzornikiem kolorów choćby ze zdjęć na www.airfoto.pl . W Migu-29 dałeś też odwrotnie szachownicę, jeśli malowanie przedstawia MiGa we współczesnym kamo.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2006, 16:02:58 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

modenuss

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 09, 2006, 13:29:56 »
Co do kolorystyki fakt moja wina, zdjęcia są przebarwione, w FSie wygląda to lepiej.
A szachownica (ale porażka) przeoczyłem.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 10, 2006, 09:24:46 »
Co do kolorystyki fakt moja wina, zdjęcia są przebarwione, w FSie wygląda to lepiej.
A szachownica (ale porażka) przeoczyłem.

Niestety nie tylko to, kolejnym błędem jest brak małej jasnej plamy na dole lewego statecznika pionowego (po stronie zewnętrznej) - zresztą podobna plama jest na drugim stateczniku. Wg. mnie błędnie są też umieszczone ciemne plamy na sterach wysokości.

Zdjęcie jest zbyt małe, aby ropoznać szczegóły, ale jeżeli Szanowny Kolega ma zamiar zająć się robieniem malowań polskich MiG-29 do FS-a to chętnię pomogę, po produkcji skinów dla Lock On mam dość sporą dokumentację wszystkich polskich MiG'ów z 1 elt i na razie 5 z 41 elt, w zasadzie 90% tego materiału można uznać za pewnik - część zresztą pochodzi "ze źródła" czyli z WZL-2. "Konfliktu interesów" na pewno nie będzie, ponieważ osobiście nie robię skinów do FS'a - chociaż często tam "latam", ale nie na "suszarkach" - w zasadzie tylko śmigłowce oraz jedno- lub dwusilnikowe "tłokowce".

Proponuję małą konsultację (może to ja zresztą mam gdzieś błędy) materiałów.

Pozdrawiam

modenuss

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 13, 2006, 15:27:58 »
Bardzo dziękuję,
Jestem otwarty na wszelkie  propozycje w tym temacie.
Ok. możemy zacząć od poprawienia teksturek miga 29 (1 Eskadra Lotnictwa Taktycznego Sił Powietrznych RP, No 115 Polish Airforce)
pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 15, 2006, 21:59:45 »
Ok. możemy zacząć od poprawienia teksturek miga 29 (1 Eskadra Lotnictwa Taktycznego Sił Powietrznych RP, No 115 Polish Airforce)

No to zacznijmy:
1. Skrzydła - na Twoim skinie są przy kadłubie ciemne, a na końcach jasne i tutaj błąd bo 115 ma całe skrzydła ciemne, popatrz:

2. Usterzenie pionowe - u Ciebie jest całe ciemne, ale w oryginale na dole prawego i lewego są jasne plamy - widać je na tych samych fotkach powyżej.

3. Lewy ster kierunku jest przy kadłubie jasny, a na końcu ciemny (u Ciebie jest odwrotnie) - zresztą jest to związane z tymi jasnymi plamami na dole stateczników pionowych.

4. Prawy ster kierunku jest najprawdopodobniej cały jasny.

5. Jednocześnie wydaje mi się, że cały tył kadłuba jest ciemny - bo wewnętrzne powierzchnie stateczników pionowych są na dole ciemne, ale tutaj mogę się mylić bo może masz jakąś fotkę z której wynika, że na końcu kadłuba jest "kawałek" jasnej plamy.

6. Na statecznikach pionowych brakuje chyba u Ciebie (nie widać - bo dałeś bardzo małą fotkę) loga PKW "Orlik"

- z drugiej strony głowa orła też "patrzy" do przodu
- tutaj masz logo w formacie psd (do photoshopa): http://rapidshare.de/files/23150296/logo_litwa.zip.html

6. Nie wiem czy masz zrobione "oczka" na osłonach wlotów powietrza?

To chyba wszystko co zauważyłem na twoim skinie (no może jszcze "koniczynka" wydaje się być trochę "przyduża") - dałbyś jakiegoś większego screena to byłoby łatwiej  :002:

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2006, 22:31:04 wysłana przez Razorblade1967 »

modenuss

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 19, 2006, 08:11:26 »
Ok. biorę się do roboty.
Bardzo dziękuję

[załącznik usunięty przez administratora]

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 20, 2006, 17:00:04 »
Ok, temat można traktować jako ogólny o malowaniach do FS'a zrobionych przez naszych Forumowiczów tak więc jutro na Avsim powinno być już do zassania moje ostatnie dziecko - skin dla Piaggio P-180 Avanti Lotniczego Pogotowia Ratunkowego. Poniżej screeny:

Skin wymaga płatnego modelu P-180 od FSD

« Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2006, 17:16:51 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 20, 2006, 17:06:58 »
Oj kusisz tymi screenemi i repaintem do nowego nabytku :121: Samolot jest warty dodania go do swojej floty?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 20, 2006, 17:12:42 »
Samolot jest warty dodania go do swojej floty?

Jak lubisz ryby, a dokładnie sumy to tak  :002:. Tak, model polecam, FSD robi dobre modele i nie klatkują

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 20, 2006, 17:25:16 »
Hm, zobaczyłem trochę screenów na stronie FSD i panel zrobił pozytywne wrażenie, gaugsy od Reality Xp tym bardziej, ale VC... Chyba się rozbestwiłem po 130 kilowym Szczupaku od Captainsimu :002:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 23, 2006, 14:17:23 »
Mam pytanie,

Nie wiecie, czy powstały malowania LOTowskie do L.Electra/ Ju-52/ Fokker F.VII?
Jak bym miał trochę więcej czasu w sierpniu, to  postaram się zerknąć na sposoby malowania w FS2004  i może bym coś spłodził w tym temacie.  Powinno coś powstać do polskiego lotnictwa sprzed 1939 :001:

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 23, 2006, 15:16:07 »
Mam pytanie,

Nie wiecie, czy powstały malowania LOTowskie do L.Electra/ Ju-52/ Fokker F.VII?
Jak bym miał trochę więcej czasu w sierpniu, to  postaram się zerknąć na sposoby malowania w FS2004  i może bym coś spłodził w tym temacie.  Powinno coś powstać do polskiego lotnictwa sprzed 1939 :001:

Electra - szukałem wczoraj malowania do darmowego addona z  FS - DESIGN  BERLIN i nigdzie nie było, praktycznie jestem pewny, że takiego malowania jeszcze nie ma.

Ju-52 i Fokker - nie spotkałem się, na AVSIM czy Simviation raczej nie ma, ale pewności nie mam może ktoś to zrobił. Może na forum FS2004 coś będą wiedzieli: http://www.aztec.pl/forum/

Ale jeżeli chcesz się pobawić w polskie malowania do FS'a to jest dużo samolotów używanych w Polsce przed i po wojnie, do których nie ma dobrych malowań - będziesz miał w czym wybierać  :001:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 23, 2006, 15:45:20 »
OK, spróbuję coś zrobić w tym temacie. Co do Ju-52, to takowy miał powstać, a do tego niemieckie malowanie z Challenge '34, z tego co wyczytałem w dziale 9/39//R&R. Postaram się zdobyć dokumentację i zacznę zabawę :004: Spróbuję też "popełnić" malowanie do freewarowego Bristola Fightera w malowaniu z wojny 1919/20. Tylko na razie muszę poczytać sobie, jak stworzyć dodatkowy skin do nanej maszyny w FSie (czy jakieś configi potrzebne, czy nie)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 23, 2006, 16:34:19 »
Mam nadzieję, że do Ju-52/3m O. Fischera v2, a nie tego konkurencyjnego, IMO o wiele gorszego.