Autor Wątek: Błąd AI podczas treningu  (Przeczytany 4806 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iron angel

• Gość
Odp: Błąd AI podczas treningu
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 02, 2006, 18:48:45 »
  No może wreszcie pomoże... - dzięki - ale mam pytanie - czy wam też tak dziwnie drążek sterowniczy w kokpicie drga w lini - steru wysokości) - na boki nie - ale gdy latam nawet deliatnie - nawet gdy puszczam drążek i jest w pozycji nie ruchomej - to w kabinie drążek pilota (ten na ekranie) drga jak szalony z nierówną częstotliwością (a gdy się lekko ruszy stołem czy coś to juz w ogóle skacze). Czy to normalne - czy to ja mam coś z grą/dżojem...???
  Bo w innych symulatorach nie miałem tego problemu... - mam dwuosiowego taniego "magic fightera" z geniusa - i jest właściwie jeszcze nawet nie zużyty - rzadko był używany i raczej ostrożnie.... Mam wrażenie że to też wpływa na grę i moje problemy z czułością sterownia w sterze wysokości - Czy patch to rozwiąże..? - jak coś to mam filmik - żeby zobaczyć jak to umnie wyglądało... - chyba będzie chodzić u was tak samo odtwarzanie obrazu...(?)
 pozdro.

Andreas

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 02, 2006, 21:55:25 »
To problem z dżojem - tanie, najprostsze joysticki z regóły są badziewne  :005:

iron angel

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 02, 2006, 22:44:14 »
  Dziś polatałem znó trochę... (choć latanie - powinienem napisać w cudzysów - m.in. dlatego że przypomina walkę z przeciągnięciami spowodowanymi zbyt dużą czułością dżoja - i ciężko mi się steruje jak fix - bez przerwy muszę wyprowadzać z korkociągów i turbulencji itp.). - messer kontra latające bazy - niemicekie bombowce - tak dla zabawy - jakież zdziwienie mnie ogarnęło gdy ustawiłem 10000m i .... - zobaczyłem -gwiazdy... - trochę śmiech mi się malował na twarzy - zrobili to rzy warstwowo - pod spdem ziemia - równomierny pas białej mgiełki po środku i nad nim kosmos - przestrzeń powietrzna - bez żadnego przejścia...(?)... - nie no trochę minus ma u mnie ubi - za tę "wpadkę" - ja rozumiem że to nie o to chodzi - bo i tak większość bitew prowadziło się do 5-7 tysięcy - zwłaszcza myśliwce - - ale jak mnieli to tak zrobić - to mogli nie dać wcale tej opcji (10 patyków) i się nie błaźnić - strasznie mnie to w oczy gryzło i nie mogłem przeboleć... - no ale to szeczegół...
 Ale realizm lotów jest nawet nie zły  - gdy po skończeniu mi się amunicji - podchodziłem do lądowania gdzieś na jakimś polnym z...iu - po naciśnięciu przycisku od spuszczania podwozia usłyszałem chrzęst i jakby coś wypadło - a to się okazłą że wypadło całe podwozie...(sic!) i zosało mi tylko: otwarte klapy i tylne kółeczko... - ale jazda... - no niestety, nie posadziełm na brzuchu bo nad samą ziemią (3m) wpadłem w turbulencje (?), z których wyprowadzić moim zdezelowanym dżojem nie dało rady - i się rozbiła maszyna... - co do dżoja - to muszę sprostować - jest może nie najdroższy ale też nie za 30 zł... - i w dodatku jednak - 3 osiowy (nie jak wcześniej podałem)....
 No ale nic  to tyle narazie. Zobaczymy dalej - po instalacji patchy co będzie.
Narazie ostro walcze... - bardziej z samolotem niż z wrogami - ale walcze ostro swoim dżojem.... (z nim też chyba).
 pozdro.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 02, 2006, 23:16:03 »
O bosz
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 02, 2006, 23:28:20 »
Kos (czy to od koszenia?   :ponury ) chyba już na urlopie? .....  :icon_eek:
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 03, 2006, 00:06:27 »

Narazie ostro walcze... - bardziej z samolotem niż z wrogami - ale walcze ostro swoim dżojem.... (z nim też chyba).
 pozdro.

Walcz chłopie,walcz ostro
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 03, 2006, 07:28:09 »
Skoro mnie wywołano to się melduję.

Jeszcze nie na urlopie... dopiero od 15 lipca. Czytając to co pisze kolega również mogę powiedzieć: "łoooo boooszszszeeee" - ale nie mówię nic i na razie patrzę na rozwój wypadków.

"Kos" to nie od "koszenia" hehehehe - to pierwsze litery mojego nazwiska i imienia.
Dziadek Kos

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 03, 2006, 09:34:29 »
lol poezja

po prostu klasyk gatunku.
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Andreas

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 03, 2006, 11:51:48 »
Nieźle dał czadu chopok  :002:

iron angel

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 03, 2006, 13:52:01 »
  No dzięki, dzieki za ten entuzjazm i oklaski z głębi sali... - to może narazie tyle kabaretu... - choć napewno wyczuliście w moich "zwierzeniach" z "walk powietrznych" sakrazm... - więc reagujecie narazie oscentacyjnie - ale jak jeszcze z jeden taki tekst (krytykujący) puszcze to mnie ostro "najedziecie"... (i zwyzywacie) - więc lepiej może przestanę....
  Nie będę się już nabijał z IŁ'a 2 i narażał ludziom zakochanym w tej jednej grze... - bo to tak jak przejść wieczorem przez grupkę dresików z kijami bejsbolowymi rozpychając się łokciami..., albo przejść się w środku dnia w turbanie po Manhatanie....
  Jak mi te patche nie pomogą - to sru... gre na allegro - a niech się inni męczą.
  Ponawiam pytanie za to - czy też wam ten dżoj w kokpicie drży i tańczy na wszystkie strony...???

« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 03, 2006, 14:32:57 »
Ponawiam pytanie za to - czy też wam ten dżoj w kokpicie drży i tańczy na wszystkie strony...???
Andreas Ci odpowiedział:
To problem z dżojem - tanie, najprostsze joysticki z regóły są badziewne
narażał ludziom zakochanym w tej jednej grze...
Wysuwam wniosek o zmianę nazwy forum na Forum miłośników symulatorów lotniczych zakochanych w serii IL-2 Szturmovikoraz miłośników Lock-On i Falcon 4.0 :118:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 03, 2006, 16:55:23 »

Mój tańczy tylko jak puszczę Malevolent Creation,ale go cały czas upominam,bo to nie jest przecież muzyka do tańczenia

Andreas

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 03, 2006, 18:20:10 »
OK OK zejdźmy z niego bo sie udusi... Nie no mamy pretensje tylko do tego, że opisujesz tu swoje przygody z IŁ2, a ten temat zupełnie do czego innego był stworzony :003: I jeszcze robisz to z takim entuzjazmem i że niby wszystko w jak najlepszym porządku  :003:  :002: Poprostu nie w to miejsce kieruj swoje spostrzeżenia. Pozdro i bez obrazy.  :004:

iron angel

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 03, 2006, 20:01:07 »
  Entuzjazmem...!!!??? - przecież napisałem że to "sarkazm" - bardziej pisałem to prześmiewczo - więc nie wiem skąd tak to odebrałeś... - ale widzę że większość odebrała to ze stanem faktycznym - bo mnie chcą wyszydzić.. (w odwecie). Ja tam się nie przejmuję... - wiem że temat nie do tego - ale pytanie czy jest sens zakładać nowy wątek...
  Poza tym i tak już w tym się "nabłociło"....
   Mam tylko jeszcze jedno pytanko (i obiecuje się zamknąć) - co do tych łatek - bo nie wszystko zakumałem - chodzi mi o to (bo podali mi dwie łatki) jak to instalować 1.1 i 1.2ov - jednocześnie - (jeden po drugim)? - czy najpier jeden..., (restart kompa - chyba że nie trzeba) potem drugi i resrat i wtedy gra - czy najpierw tylko 1.1 zobaczyć czy coś się poprawiło - czy może odrazu (pominąć 1.1.) i zainstalować 1.2ov (zwykłe 1.2 pomijam bo po co to instalować jak jest "ov" - czyli (niby) wersja rozszerzona pierwszego 1.2...?).
   Ja ściągnąłem obydwa (tylko że mi pierwszy gdzieś zaginął i nie mogłem znaleźć (pewnie mi ktoś skasował >:|)  - został mi 1.2 ov - więc czy wystarczy go zainstalować (tylko) na wersję 1.2 pl gry - i ma być dobrze...??? (strasznie to wszystko posrane...).
 (dodam że teraz mam wersję (oryginalnie) 1.2 pl - DZIADOWSTWO.... (nawet do trzech nie umieli liczyć i nie dodali trzeciej misji w karierze pilota...).
  CZekam - pozdro.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 04, 2006, 00:30:15 »

Ja ściągnąłem obydwa (tylko że mi pierwszy gdzieś zaginął i nie mogłem znaleźć (pewnie mi ktoś skasował >:|)

Tzn.powiem Ci szczerze że ja też miałem kiedyś taki przypadek.Kiedyś w autobusie bilet mi kolega skasował.Mysłe ,kurna,co tu zrobić?Skąd wziąźć bilet nowy?Potem sie okazało że tak miało być.Więc może podobnie jest w Twoim przypadku.Po prostu kolega za Ciebie skasował plik(co prawda to nie bilet,ale zawsze coś do skasowania) i chyba to było zrządzenie losu jakieś,bo chyba tak powinno być.Chociaż mogę się mylić... :005: