Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 72034 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #255 dnia: Czerwca 08, 2008, 23:10:23 »
Tu się zgodzę !!! Kubica zasługuje na większe uznanie niż nasze nieudaczniki. Kto wymyślił że piłka nożna jest sportem narodowym??? Chyba jakieś ćwierć mózgi!!!
Szkoda czasu!!! Ja zapominam że istnieje w Polsce taki sport....
Może jak zobaczą że ma się ich w dupie to zaczną biegać za piłką a nie za kasą...

« Odpowiedź #256 dnia: Czerwca 08, 2008, 23:21:56 »
Robert wzóra:-). Ostatni dobry mecz polskiej reprezentacji to ja w '82 r widziałem. Niestety:-(.
Kiedy wydaje ci się że gorzej być nie może.... pomyśl że możesz mieć jeszcze alergie na alkohol

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #257 dnia: Czerwca 09, 2008, 01:08:28 »
Panowie.. wspomniałem o tym w beszczelnym tonie, ale zobaczecie 14 letniego chłopca, który dziś wygrał dla nas :) To jest walczący Polak

http://pl.youtube.com/watch?v=LdRa3rFHTjI&feature=related

Na osłode
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

poko24

• Gość
« Odpowiedź #258 dnia: Czerwca 09, 2008, 09:17:02 »
Kubica ma zimna krew Kimiego Raikkonena i umiejetnosci Michaela Schumachera. Nieslychane. Nawet przegrana na Euro nie popsula mi wczoraj humoru. FORZA KUBICA!!!

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #259 dnia: Czerwca 09, 2008, 09:37:31 »
W Kubicy widzą wspaniałą nadzieję polskiego sportu, choć ma tyle z nią wspólnego, że znacznie bardziej uzasadnione byłoby, gdyby jeździł pod włoską flagą.

Pozdrawiam

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #260 dnia: Czerwca 09, 2008, 10:52:58 »
No pewnie jakiś Roger ma więcej wspólnego z naszą flagą. Choć w sumie PRAWIE zna hymn.
I kto ma racje ci którzy wypędzają jedynego który chce cały czas występować w naszych barwach(Kubica), czy ci którzy mają za złe że już nie chce występować w naszych barwach (ci z piłki nożnej)

« Odpowiedź #261 dnia: Czerwca 09, 2008, 17:04:14 »
Wracając do tematu opowiem jak to wczoraj miałem lot ze swoja eskadrą.
Latamy co niedziele o 20.30. Jako że wyścig o tej porze trwał i zapowiadało się na wygraną Roberta, napisałem krótką wiadomość na TS że będę dopiero po wyścigu za jakieś 30minut.
Skład zespołu (Blue Flight):
Anglik1, anglik2, szwed, polak(ja), niemiec, izraelczyk .

Po wyścigu we wspaniałym humorze łącze się z TS i witam zgromadzonych. A oto jaka była wymiana zdań:
Ang1- I kto wygrał ?
Ja-Kubica !
Ang1-Kto ?
Ja- Robert Kubica !
Ang1-Aaa, on chyba jeździ w BMW,racja ?
Ja-Tak
Ang2-A Hamilton na którym miejscu ?
Ja-Nie ukończył, wjechał w Reikonnena.
Ang2-Przy wyprzedzaniu ?
Ja- Nie, zrobił durny błąd przy wyjeździe z PitStopu.
Ang2-Raikonnen ?

Dla angolii numer jeden w F1 jest Hamilton a reszta to tylko tło.

Przy okazji powiem wam że duuuża większość w Izraelu kibicowała wczoraj niemcom.

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #262 dnia: Czerwca 09, 2008, 18:26:04 »

Przy okazji powiem wam że duuuża większość w Izraelu kibicowała wczoraj niemcom.

To z powodu "polskich" obozów koncentracyjnych. I nawet te "marsze pamięci" ichnich wycieczek niewiele tu pomagają.

A odnośnie Hamiltona - zastanawiam się kiedy ktoś mu wyjedzie w papę za to jego zachowanie na torze. Wczoraj miał fart, że traifił na zimnego Kimiego, ale gdyby stał tam np. Alonso...

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #263 dnia: Czerwca 09, 2008, 20:12:11 »
Dzisiaj leczę kaca z powodu, że Robert wygrał. Najśmieszniejsze jest, że Robert w ogóle nie był za bardzo wylewny na oficjalnej konferencji. Powinien przejść szkolenie nt udzielania wywiadów i o czym mówić w takiej sytuacji zamiast zdawać relację jak swojemu inżynierowi, no ale nie można być perfekcyjnym we wszystkim :021:
Za to Theissen - jakże on przeżywał oblanie szampanem przez Roberta. Dobrze mu tak  :002:

@Fiero
Dziwię się, że dziwisz się anglikom. Wystarczy od czasu do czasu obejrzeć filmy-laurki nt Lewis'a na kanałach brytyjskich, każda relacja na I-TV zaczyna się od ujęcia ze zbliżeniem na te piękne oczka  :021:
W tym miejscu pozwolę sobie zacytować siebie samego sprzed roku (pardon za to):

Myślę, że należy trochę się zastanowić na luisomanią:
Pierwszy w historii zawodnik, że tak powiem, w innym odcieniu skóry, na pewno fotogeniczny (szczególnie w białym kombinezonie)  w najlepszym brytyjskim zespole, który od łaaaadnych kilku lat stara się odzyskać tytuł mistrzowski. On sam z urodzenia a nie z importu poddany korony. Należy pamiętać, że UK to jeden z najważniejszych odbiorców transmisji z sezonu. Ludzie - oni tam na sam dźwięk słowa LEWIS popuszczają mocz, jeszcze zanim się upewnią, że chodzi o F1. Z autopsji to wiem. On w zasadzie już jest dla nich mistrzem po pierwszych trzech GP. Po tym jak zawiedli się na Jensonie teraz są w niebie. Ale chyba nie ma się im co dziwić - popatrzcie co się dzieje z popularnością Roberta u nas.

Komentatorzy zgodnie mówią: ostatni wyścig objawił nagą prawdę o tym kto zasługuje by być mistrzem bo nie popełnia głupich błędów w stylu zresetowanie komputera bolidu w najważniejszym wyścigu sezonu, wybranie nieodpowiedniego programu przed startem, przejechanie się po bandzie (a mimo wszystko wygranie wyścigu dzięki podwójnemu fartowi) czy wreszcie zaparkowanie w tyle konkurencji (choć czerwone światła na pitlane exit widać było nawet w TV).
« Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2008, 20:17:59 wysłana przez Wacha »

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #264 dnia: Czerwca 09, 2008, 21:16:00 »
No to  się  znowu zasmucą herbatniki

Lewis Hamilton i Nico Rosberg zostali ukarani cofnięciem o 10 pozycji na starcie w kolejnym wyścigu. Kara ma związek z incydentem, który miał miejsce na pit lane – Hamilton najechał na Kimiego Raikkonena, który czekał na zapalenie się zielonego światła, zezwalającego na wyjazd. Rosberg podobnie jak Hamilton nie zachował należytej ostrożności, wjechał w kierowcę McLarena. Rosberg, jako jedyny z tej trójki pomimo uszkodzeń był w stanie kontynuować wyścig.

:118:

ps: Klasyfikacja kierowców w końcu wygląda, jak należy

1.   Robert Kubica   Polska                  BMW Sauber   42 pkt.
2.   Felipe Massa   Brazylia                  Ferrari   38 pkt.
3.   Lewis Hamilton   Wielka Brytania       McLaren   38 pkt.
4.   Kimi Raikkonen   Finlandia       Ferrari   35 pkt.
5.   Nick Heidfeld   Niemcy                  BMW Sauber   28 pkt
 :karpik
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

« Odpowiedź #265 dnia: Czerwca 09, 2008, 22:06:34 »
Komentatorzy zgodnie mówią: ostatni wyścig objawił nagą prawdę o tym kto zasługuje by być mistrzem bo nie popełnia głupich błędów w stylu zresetowanie komputera bolidu w najważniejszym wyścigu sezonu, wybranie nieodpowiedniego programu przed startem, przejechanie się po bandzie (a mimo wszystko wygranie wyścigu dzięki podwójnemu fartowi) czy wreszcie zaparkowanie w tyle konkurencji (choć czerwone światła na pitlane exit widać było nawet w TV).

Ale i tak Hamilton jest obecnie jednym z najlepszych kierowców (świetne kwalifikacje i ponad pół sekundy przewagi nad Robertem, oraz jazda w GP Monako) tyle, że głowę ma gorącą. Dziwisz się Herbatnikom, że wpatrzeni jak w obrazek? Od czasów Damona Hilla nie mieli tak dobrego zawodnika. 
Gratulację dla Kubicy, bo pokazał, że mimo młodego wieku ma stalowe nerwy.

PS. A propos gorącej głowy Lewisa przypomniał mi się napis na bramie jednej z posesji. " Uwaga ! Pies dobry, ale ma słabe nerwy" :D
« Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2008, 22:15:24 wysłana przez Ravenik »
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #266 dnia: Czerwca 10, 2008, 13:42:30 »
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/hamilton-rozbil-porsche,1123373,1718
Teraz już wiemy, że u Hamiltona to rodzinne.  :021: :021: :021:

Chłopak może i jest szybki (w szybkim bolidzie :P), ale popełnia wręcz amatorskie błędy. Zdecydowanie nie zaliczyłbym go do najlepszych kierowców.
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #267 dnia: Czerwca 10, 2008, 14:25:57 »
Teraz gdy już chyba nikt nie ma wątpliwości kim będzie przyszły mistrz świata :D wspomnijmy sobie tą nieprzeciętnej urody walkę stoczoną o 6 miejsce(!) na ostatnim (!) okrążeniu w Japonii 2007 w zupełnie niewiarygodnych warunkach pogodowych, gdzie niektórzy kierowcy mieli problemy z wchodzeniem w zakręty solo. Idę o zakład, że gdyby z Massą jechał Hamillton oboje nie ukończyli by tego wyścigu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=TAewJaU-8QQ

http://pl.youtube.com/watch?v=53igbrZtELg&feature=related

Poezja F1. Ostro, ale sportowo w każdym calu ( w tym wypadku były, to raczej milimetry :) )

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #268 dnia: Czerwca 16, 2008, 17:42:35 »
Interesujące:

http://www.auto-motor-i-sport.pl/sport/BMW-Sauber-Formula-1-F1-KERS-1201.html

Podobno Williams też już idzie w tym kierunku, ostatnio wykupili jakąś placówkę zajmującą się odzyskiwaniem energii.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: Czerwca 16, 2008, 18:09:31 »
Interesujące:

http://www.auto-motor-i-sport.pl/sport/BMW-Sauber-Formula-1-F1-KERS-1201.html

Podobno Williams też już idzie w tym kierunku, ostatnio wykupili jakąś placówkę zajmującą się odzyskiwaniem energii.

Ale to dopiero po wejściu w życie nowych przepisów, czyli najwcześniej w 2009. Głównie ma być odzyskiwana energia przy gwałtownym dohamowaniu przed wirażem i np. przy wyprzedzaniu. Może być fajnie, bo to spowoduje możliwość np. 2-3 krotnego wzajemnego wyprzedzania się co zakręt aż do momentu "komu najpierw wypstryka się dodatkowy boost" :)