Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 71978 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #375 dnia: Maja 23, 2009, 15:21:13 »
Buahahahahahahaaha. :020:
To by było na tyle co do osiągnięć BMW w tym sezonie. Albo Willy Rampf odejdzie na "zasłużoną" emeryturę albo zamkną ten kram zwany "BMW w sezonie 2010" a ten sezon to chyba lepiej, żeby już się skończył dla tej ekipy. Niemiecka precyzja, cholera jasna. w tym sporcie niestety wciąż potrzebna jest wirtuozeria i odrobina ryzyka, na szczęście. Makarony najlepiej to pokazują.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #376 dnia: Maja 23, 2009, 15:37:20 »
Żal patrzeć jak kierowcy BMW się męczą. Prędzej już ja sobie ten podwójny dyfuzor zrobię niż BMW w swych bolidach. Już wszyscy mają a oni nadal testują :/
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #377 dnia: Maja 31, 2009, 13:21:39 »
Podwójny dyfuzor to nie wszystko. Zauważ że w poprzednim sezonie nic się nie psuło w BMW a w tym roku to jak nie silnik to hamulce albo skrzynia biegów, cały czas coś szwankuje.
Oprócz tego też nie mają Kers-u który to może nie wpływa strasznie na czasy okrążenia ale stał się bardzo dobrą bronią defensywną.

Po prostu bmw coś sobie odpuściło w tym roku. Być może stało się tak przez obcięcie funduszy, a może to po prostu brak ambicji spowodowany ciągłym przegrywaniem?

Ciekawi mnie jak będzie wyglądało Formuła 1 za 2 lata kiedy to najprawdopodobniej wejdzie w czyn to wielkie cięcie kosztów?

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #378 dnia: Czerwca 03, 2009, 22:24:00 »
http://www.torformuly1.pl/

Mrzonka czy nie przynajmniej ktoś coś próbuje :)

Jako mieszkaniec Warszawy nie będę się wypowiadał o tym torze. Z pozostałych trzech chyba najbardziej Kraków, a najmniej Gdynia. Ta ostatnia za bardzo mi przypomina Monaco. W Krakowie jest wiele rodzajów zakrętów, szybkie i ostre. W Gdyni tylko 90 stopni - za kanciato na tor Formuły 1. Wrocław jest jeszcze całkiem fajny z przejazdem dwoma mostami na Odrą. Tylko, co to za polski tor na ziemiach pozyskanych :P

Pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #379 dnia: Czerwca 04, 2009, 13:15:23 »
Ten pomysł to czysta fikcja. Toru wyścigowego im się zachciewa. Jeden jest w Poznaniu i ledwo zipie. Takie obiekty nie utrzymają się z jednego wyścigu F1. A sami jestesmy za głupi aby takie projekty podejmować. Gdyby było inaczej to poznański tor nie zarastał by chwastami, a przekształcił się w coś takiego jak jest np. w Brnie. Analogicznia sytuacja jest, ze stadionami.  Najpierw była Małyszomania, potem Dodomania, teraz Kubicomania, a potem będzie dupa jak zwykle. Proponuję przeczytać, popić wodą i zapomnieć.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #380 dnia: Czerwca 04, 2009, 14:11:59 »
Przecież tor uliczny to jednak trochę co innego.

Być może to i mrzonka, ale chyba bardziej od tej Kubicomanii wkurza mnie to polackie czarnowidztwo "na pewno się nie uda, bo jesteśmy za głupi".

Pozdrawiam

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #381 dnia: Czerwca 04, 2009, 14:49:29 »
Przecież tor uliczny to jednak trochę co innego.

Tylko do pierwszej zimy.. potem będzie jak znalazł na tor.. off-road'owy

:D
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #382 dnia: Czerwca 04, 2009, 14:59:42 »
My nie potrafimy normalnej drogi/autostrady zbudować, a co dopiero odpowiednią nawierzchnię pod tor wyścigowy wraz z infrastrukturą. A potem co? puścimy karawane TIRów , żeby stylowe koleiny zrobiły z racji braku obwodnicy w mieście. Taka prawda, tor uliczny ma z ulicą ma tylko wspólną nazwę. Na takie inwestycje niech sobie pozwalają kraje które zwyczajnie na to stać.

Poza tym Labi tu nie chodzi o czarnowizionerstwo tylko o zwykły rozsądek. Oczywiście, pozostaje jeszcze pytanie kto będzie po nim jeździł? bo jakoś następcy Kubicy nie widać, a Automobilklub Polska razem z PZM leżą i kwiczą. Zobacz co się stało z nową skocznią w Wyśle?.

My jako naród jestesmy mistrzami absurdów i zabieramy się do wszystkiego od tej niewłaściwej strony. I to nie jest ta złosliwość z mojej strony w twoim kierunku. Mamy inne zdanie i tyle. A to, że mnie akurat nie lubisz, za mój sceptycyzm i to, za to, że najczęsciej neguje twoje posty -  to osobna sprawa. Naprawdę Labi chciałbym dożyć czasów kiedy zamiast krzyczeć: "Hajda na Wiedeń!" zatrzymamy się na moment i stukniemy się w pierś z odrobiną pokory.

Ps. Jako ciekawostka która znalażłem na szybko - koszt wybudowania nowego toru we Włoszech to 217 milionów $$... już widzę jak Nas na to stać.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #383 dnia: Czerwca 04, 2009, 15:14:39 »
My nie potrafimy normalnej drogi/autostrady zbudować, a co dopiero odpowiednią nawierzchnię pod tor wyścigowy wraz z infrastrukturą.

No ja bym się tylko z tym z nie zgodził. Jak chcemy to umiemy :) Dwa przykłady: autostrady i drogi w Iraku oraz drugi bliższy : 500 metrów 3 pasmówki u mnie w Dąbrowie. Dwie warstewki asfaltu jakaś siatka i od 7 lat ani kawałeczka koleiny. Nawet przy studzienkach się nie "strzępi" a Tiry śmigają z Huty Katowice jak śmigały.
Natomiast co do wybudowania toru to najważniejsze by było to zrobić tak jak ze stadionami na euro , żadnych durnych przetargów - akcja narodowa i mamy ... tylko po co ?

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #384 dnia: Czerwca 04, 2009, 15:53:12 »
Kosi, żebym przestał Cię lubić to musisz jeszcze trochę popracować ;)
Reaguję tylko, gdy się z czymś wydatnie nie zgadzam i nie ma z tym nic wspólnego Twoja osoba :roll:

Apropos :"hajda na Wiedeń" to inicjatorem całej akcji jest przecież przesycone polskimi przywarami przedsiębiorstwo LG ;)
To nie ma nic wspólnego z narodem, PZMem, skocznią w Wiśle. Poza tym zdaję się, że lokalizacje nie są przypadkowe i w żadnym z tych miejsc nie jest puszczony ruch ciężarowy czy tranzyt.

Tak, jak wspomniałem, może to i mrzonka, ale dziwi mnie jak wiele przy okazji inicjatywy LG można poużywać sobie na polskim narodzie :P Samej inicjatywie trudno odmówić mi atrakcyjności i chciałbym by się powiodło. A jak się nie powiedzie to akurat nic nowego, więc tym bardziej nie widzę powodu by sobie z tego powodu włosy wyrywać :)

Pozdrawiam :)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #385 dnia: Czerwca 04, 2009, 15:53:34 »
Fajnie, całe te durne F1 pada na pysk, bo koszt wielki, a widowiskowość na poziomie kręcenia się g**** w przeręblu, a my chcemy budować tor :-) To może od razu sobie strzelimy kosmodrom?

Tako rzecze,
Zaratustra

ps. Ja bym Małysza nie mieszał z Kubicą... ten pierwszy zwykle dolatywał na metę kekekek

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #386 dnia: Czerwca 04, 2009, 15:56:53 »
Zgadzam się LOL - Formuła 1 to straszna nuda... ale pomysł na tor to przyjemna sprawa, bo nie ogranicza się tylko do F1 :)

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #387 dnia: Czerwca 04, 2009, 16:23:39 »
ps. Ja bym Małysza nie mieszał z Kubicą... ten pierwszy zwykle dolatywał na metę kekekek

Tylko dlatego, że mu BMW nart nie robiło :D
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #388 dnia: Czerwca 04, 2009, 16:24:12 »
Na forum f1ultra ktoś przedstawił takie oto porównanie:

Dejta spokój.
Co naiwniejsi pieją z zachwytu, a takie LG sprzeda 100 telewizorów więcej i powstanie (za nasze pieniądze) tor kartingowy.

Jakbym miał fabryke siekier to w Gabonie ( :wink: ) przeprowadziłbym podobną akcje budowy krytego lodowiska.
A potem niech "tambylcy" wyrąbują moim produktem lasy deszczowe w 4 potencjalnych miejscach. Baobaby mi się przydadzą,
Na koniec tamtejszemu Wójtowi Gminy kupie lodówke.

Na tor szans nie ma, a wszystko kręci się wokół promocji pewnych marek, a także osób. No i oczywiście pieniędzy...

P.S. A Ty, Mazaku, coś dziś jakby nie w humorze...? a przecież "Mazak wielki jest" (i chciałoby się tu wstawić jakąś ikonkę, ale ich nie ma ;) )

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #389 dnia: Czerwca 04, 2009, 16:29:05 »
P.S. A Ty, Mazaku, coś dziś jakby nie w humorze...? a przecież "Mazak wielki jest" (i chciałoby się tu wstawić jakąś ikonkę, ale ich nie ma ;) )

Wręcz przeciwnie, humor mi dopisuje jak zawsze. Nie wiem skąd to wrażenie :D. Jestem krytyczny jak zawsze ;). Nie wstawiam jedynie emot, bo i tak ich nie wyświetla forumek. Dziekuję za troskę :)