Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 72111 razy)

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #390 dnia: Czerwca 04, 2009, 16:35:17 »
Najlepiej tor mieć zbudowany przez filantropa, bo jak ktoś w Polsce chce jeszcze na tym zarobić to przecież SKANDAL (TM)!

damos

• Gość
« Odpowiedź #391 dnia: Czerwca 04, 2009, 17:03:37 »
Panowie, ale tam nikt nie mówi o budowie toru. LG jedynie jako koncern współpracujący z FOM kurtuazyjnie wysunie propozycje zorganizowania GP w danym mieście. Równie dobrze mogą proponować organizację wyścigu na księżycu lub na Grenlandii. Chodzi o szum medialny, promocje marki i nikt nie składa żadnych obietnic ani nawet propozycji finansowania. Nie miało miejsca żadne studium wykonalności. To zwykła zabawa... Nie ma się czym podniecać ani o co kruszyć kopii :) Relax...

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #392 dnia: Czerwca 06, 2009, 12:05:16 »
Patrzcie dzisiaj na Kubicę - może bemki niczego nie popsuły to w końcu trochę walki zobaczymy z jego strony...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #393 dnia: Czerwca 06, 2009, 13:45:29 »
Nareszcie!
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #394 dnia: Czerwca 07, 2009, 15:42:01 »
Dwa punkty to zawsze lepiej niż +1 Lap.

« Odpowiedź #395 dnia: Lipca 25, 2009, 19:21:28 »
Kolejne kwalifikacje za nami. Niestety BMW dalej odstaje od czołówki i to dość mocno. Przykry wypadek Massy:
http://www.youtube.com/watch?v=bIJE5tynByQ
mam nadzieje że nic mu nie będzie.

Swoją drogą zastanawiam się czemu BMW zawsze wypuszcza swoich zawodników na końcu? Rozumiem że silniki się zużywają że opon mało ale czy nie powinni robić jak najwięcej okrążeń i zdobywać dane skoro w sezonie niema testów? Popatrzcie na takiego Vettela, zawsze pierwszy stoi pod światami i czeka na zielone na każdych kwalifikacjach, jeździ masę kółek i to przynosi efekty, czemu BMW tak nie robi.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Kwazar

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #396 dnia: Lipca 29, 2009, 10:21:34 »

Team BMW wycofuje się z rywalizacji od przyszłego sezonu.....
http://www.formula1.com/news/headlines/2009/7/9698.html
"Watching the stars from 39,000 feet with a granola bar in one hand
and a cold bottle of water in the other is a great way to unwind" K. Rosenkranz - Vipers In The Storm

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #397 dnia: Lipca 29, 2009, 10:34:53 »
To gdzie trafi Robert w przyszłym sezonie? Chętnych zapewne nie braknie, może któraś z nowych ekip z Ameryki? A może jednak Ferrari ;). Myślę że Robert wiedział dużo wcześniej o takiej decyzji BMW i jest przygotowany na zmianę pracodawcy. Myślę że będzie dobrze.

ps. ogromna prestiżowa porażka BMW, dali do zrozumienia że nie potrafią technologicznie i logistycznie mimo ogromnych pieniędzy sprostać zmiennej bardzo (mimo wszystko) F1. Jednak trza mieć trochę szaleństwa w działaniach by uczestniczyć na wysokim poziomie w tej zabawie.   

ps.2 BMW odchodzi ale Sauber chyba nie tak btw ?
« Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2009, 10:40:52 wysłana przez rutkov »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #398 dnia: Lipca 29, 2009, 12:16:33 »
Ludzie zarzucają zarządowi BMW AG, że ocenia sytuację na podstawie arkuszy (kalkulacyjnych). Jak dla mnie tak samo próbowali zrobić z bolidem ;) Powiem szczerze - w ogóle mnie to nie martwi, choć jestem zaskoczony.
Jeśli nawet Robert nie znajdzie pracy jako kierowca podstawowy w jakimś teamie to trudno. Będzie to mógł "zawdzięczyć" tylko sobie bo przyznajmy uczciwie, że w tym sezonie poza pierwszym wyścigiem niczego nie pokazał. To już tak abstrahując od poziomu reprezentowanego przez bolid. Ale i tak dalej będę oglądał F1 (nigdy nie byłem fanem marki BMW). Gdyby taką decyzję podjęło F - łel :) nie byłoby po co włączać TV.

« Odpowiedź #399 dnia: Lipca 29, 2009, 12:28:41 »
Może się weźmie (Kubica) za rajdy? Podobno nieźle mu szło na próbnych przejazdach :)

« Odpowiedź #400 dnia: Lipca 29, 2009, 15:12:47 »
Trochę zaskoczyła mnie ta informacja. Niedawno Mario mówił że pracują  już nad nowym bolidem na przyszły sezon a tu zonk.

Myślę że wycofanie się BMW to wspaniała szansa na zmianę teamu dla Roberta. Oby trafił jak najlepiej.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #401 dnia: Lipca 29, 2009, 15:46:19 »
Mnie najbardziej zelektryzowała informacja, że Schumacher miałby zastąpić Massę w pozostałych wyścigach sezonu. Choć to pewnie wyssane z palca, ale... to by dopiero było.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #402 dnia: Lipca 29, 2009, 15:56:02 »
Z tego co słyszałem Schumi stracił Superlicencję a jej odnowienie to podobno nie tak hop-siup. Oczywiście nie ze względu na koszta  :118:

No cóż - byłoby śmiesznie, podejrzewam. :121:

Offline sroczka

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #403 dnia: Lipca 29, 2009, 17:46:15 »
Ja zrozumiałem że to BMW wycofuje się z dawania kasy na F1. Co nie oznacza upadku BMW Sauber. Przecież mamy takiego Brawna.

« Odpowiedź #404 dnia: Lipca 29, 2009, 17:48:51 »
Z kolei ja w tanim radiu już słyszałem, że Robert zaczyna rozmawiać z Ferrari - ciekawie, ciekawie...