Autor Wątek: x52 PRO  (Przeczytany 21132 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: x52 PRO
« Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 27, 2009, 21:05:09 »
No właśnie stąd ściągnąłem tyle że to jest nowa wersja i nie czyta moich profili, swoją drogą zastanawiam się jaki jest cel wydawania oprogramowania obsługującego za każdym razem inny typ plików...
11:05 PM

Grzesieq99

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Lutego 21, 2009, 13:45:44 »
Jeśli ktoś poda linka skąd można ściągnąć nowy profil dla LOMAC i FS2004 to jestem skłonny oddac mu 2 wilebłądy i 3 krowy dojne.

Spiti

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 06, 2009, 18:51:52 »
X52 Pro "leci" do mnie :D

Jutro opisze wrażenia ;)

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 06, 2009, 20:13:41 »
To powodzonka... :005: Siedzę już od godziny 15 i walczę z tym badziewiem żeby na Viście x64 uruchomić profiler i utworzyć działający profil do DCS. Już mam tego po dziurki w nosie :010: Albo się crashuje windows, albo wysypuje się oprogramowanie, albo program twierdzi że profil jest stworzony nie do tego urządzenia :015: Chyba przerobie przepustnicę na mjoya i dołączy do mojego przerobionego SFS Fightersticka :118:

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 06, 2009, 20:32:12 »
Sorry za post pod postem ale nie zdążyłem...
Po utworzeniu profilu i próbie załadowania wyskakuje mi taki komunikat:

Jak już wspomniałem nie potrafię sobie z tym poradzić - czy ktoś z kolegów miał już taki problem ??

Spiti

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 06, 2009, 21:14:21 »
Na XP nie bede miał problemów?

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 06, 2009, 21:51:27 »
Na XP spokojnie możesz używać oprogramowania wprost z płytki dostarczonej do zestawu.
Udało mi się rozwiązać mój problem. Otóż po zainstalowaniu najnowszych driverów i softwareu należy wejść do:
Windows/temp/Saitek/Saitek_X52Pro_Flight_Controller_SD6_64_Drivers/00000013
- kliknąć dwa razy na setup i podążyć za wskazówkami jak przy normalnej instalacji, następnie robimy to samo w ścieżce:
Windows/temp/Saitek/Saitek_X52Pro_Flight_Controller_SD6_64_Software/00000013
Rozwiązanie to przynosi efekty w przypadku systemu Operacyjnego Windows Vista x64.
Teraz można spokojnie wrzucić do Użytkownicy/Publiczny/Dokumenty/Saitek SD6 Profiles - najnowsze profile pod X52 PRO. :banan
Wszystkim Blacksharkowiczom życzę udanego trymowania :118:

Spiti

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 07, 2009, 17:57:58 »
No i kurier wreszcie przyniósł X52 Pro :)))) ale...

Mam pare pytań.

1. Joy jest strasznie miękki, da sie go jakoś utwardzić?
2. Do czego słuzy szare pokrętło na prawo od tej czerwonej klapki? Wiem że cos 3 poziomy ale czego?
3. Pokrętło szare na przepustnicy (tak z boku) służy do utwardzania przepustnicy?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #98 dnia: Kwietnia 07, 2009, 18:07:08 »
1. Tak, podkładając pierścień pod sprężynę. Ale to generalnie kwestia gustu, pewnie zostały ci takie przyzwyczajenia z poprzedniego joya.
2. Przełącza tryby. O ile je sobie zaprogramowałeś.
3. Tak. Nie prościej samemu wypróbować zamiast pytać się na forum? ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Spiti

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Kwietnia 07, 2009, 18:28:28 »
Przepraszam za to 3 pytanie Some1, w sumie byłem tego pewien na 99% ale jednak...

1. Wiem że przełącza tryby ale jakie, co one dają?
2. Jak to zrobić z tymi pierścieniami? Rozumiem że te pierścienie to jakiś domowy sposób czy zalecany przez producenta? :)
3. Aha i jeszcze chciałbym przełączyć myszkę na ten taki grzybek na przepustnicy ale jak?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #100 dnia: Kwietnia 07, 2009, 19:21:19 »
Tak, pierścienie to domowy sposób, po prostu podkładasz coś pod sprężynę żeby była bardziej ściśnięta. Wątpię żeby producent miał coś do tego.

Co do reszty: zainstaluj sterowniki i oprogramowanie, poszukaj gotowych profili, zobacz jak wyglądają, pobaw się konfiguracją. Dużo zostało już napisane na forum. To nie jest sprzęt do opanowania w 2h, zresztą wszystkie jego możliwości w takim Iłku specjalnie nie będą potrzebne :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #101 dnia: Kwietnia 07, 2009, 22:20:46 »
1. Wiem że przełącza tryby ale jakie, co one dają?
2. Jak to zrobić z tymi pierścieniami? Rozumiem że te pierścienie to jakiś domowy sposób czy zalecany przez producenta? :)
3. Aha i jeszcze chciałbym przełączyć myszkę na ten taki grzybek na przepustnicy ale jak?

1. Najczęstsze/najprostsze (np. u mnie :P) zastosowanie: Mode 1 - tryb nawigacji, Mode 2 - tryb A2A, Mode 3 - uproszczony tryb A2G. Wszystkie 3 tryby mam przystosowane do rosyjskich maszyn bo tylko takowymi latam a amerykańskiego stuff'u nie dotykam wogóle. Do tego tryb A2G napisałem uproszczony bo dostosowany do 29'tki i 27/33, a z tego co wiem operowanie 25-tką to inna bajka (co za tym idzie profil taki powinien być kompletnie odmienny).

2. Gdzieś na forum było to opisane, nie robiłem więc nie chcę się wypowiadać ale z tego co mi wiadomo to zasada jest taka jak napisał some1 wyżej (ściśnięcie sprężyny).

3. W profilerze mysisz przestawić Ministick X Axis na 'Mouse X Axis' (oś Y sama się przestawi) i po załadowaniu profilu jeździsz po ekranie przepustnicą (ministickiem).

PS. Co do opisywania wrażeń to sie jeszcze wstrzymaj parę dni i napisz wtedy (też myślałem, że w dzień gdy go otrzymam to mogę mieć jakiekolwiek wrażenia - zapomnij kilka dni walki z ustawianiem profilu itp itd jest wliczone w koszt takiego sprzętu)  :021:

Spiti

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Kwietnia 07, 2009, 22:24:10 »
No więc po wstępnym lataniu jestem troche zawiedziony. X52 jest straaaasznie miekki. Owe podkładki utwardzają go, zgoda ale to nie rozwiązuje mojego problemu :/ Próbowalem to jakos obejść, ustawiałem wrażliwość osi i jakoś nic nie moge uradzić.

Jakiś pomysł?

« Odpowiedź #103 dnia: Kwietnia 07, 2009, 23:46:53 »
Jakiś pomysł?

Zmień wykresy osi X i Y na mniejszy zakres działania (nie wiem czy dobrze to nazywam po 3 piwku). Może lepiej to zobrazuje na screenie w LockOn'ie :)

Pitch:

Roll:

To tylko propozycja - ja mam wręcz przeciwnie ale wydaje mi się, że musisz się troszkę przestawić :) Powodzenia

Spiti

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Kwietnia 07, 2009, 23:51:12 »
Czekaj, bo chyba nie do końca rozumiesz w czym tkwi mój problem. Chodzi mi o to iz joy jest miękki jak cholera, jakbym wsadził długopis w masło. Musnę go palcem a on juz jest na końcu osi. W Force 3d Pro podobało mi się to że czuć było twardość, opór (ale nie FF) w czasie gry. Tutaj walne samolot w maxymalny skręt a joy jest miękki na końcu tak jak na początku. Czy da sie coś z tym zrobić? Podłożyłem 3 kartoniki pod spręzyne i wlasnie o to mi chodzi ale wtedy połowa osi juz nie wchodzi bo nie ma jak.

Odebrałeś PW?