Witam !
Zaopatrzyłem się tydzień temu w kamerkę A4Tech o oznaczeniu PK333MB. Praktycznie dzisiaj zacząłem się na poważnie bawić z FreeTrackiem. Przeczytałem trochę stron wstecz w tym topicu, jednak nie znalazłem odpowiedzi na pewne pytania, toteż będę bardzo zadowolony jak ktoś pomoże mi rozwiązać kilka problemów.
Do tego zrobiłem sobie 4 punktowy klip na czapkę z odblaskami zamiast diód.
1. Czy dysponujecie jakimiś godnymi polecenia profilami pod OpenFalcona ? Chciałbym żeby
nie był do 6DOF tylko na 3 osie: obroty głową w poziomie i pionie oraz przybliżanie i oddalanie widoku.
2. Testowałem już FreeTracka z FSX, Condorem oraz Open Falconem. Najbardziej mi zależy na dostosowaniu programu do OF, więc nie przejmuję się tym że w FSX trochę gorzej to wszystko działa, jednak w Open Falconie jest jeszcze większy problem.
Po uruchomieniu gry FreeTrack w pewnym sensie się odłącza, tak że jak wchodzę do kokpitu 3D nie mogę ruszać głową, oraz nie mogę zmieniać widoków HATem. Żeby móc się rozglądać HATem, muszę wcisnąć klawisz odpowiedzialny za spauzowanie FT.
Po wyłączeniu gry, okno główne FT wygląda następująco.

Jednak gdy grę uruchomię w oknie (dodaje do lini skrótu komendę -window), wszystko działa tak jak działać powinno. Jak poradzić sobie z tym problemem, bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie latania w OF nie na pełnym ekranie.
Proszę o pomoc, Dominik