Witam !
Używam programu FreeTrack 2.2.0.267, praktycznie tylko do Open Falcona 4.5.
Niestety program nie działa tak jak powinien (tak mi się wydaję). Żeby móc go uruchomić i żebym mógł się rozglądać w kokpicie, przed uruchomieniem gry, muszę kliknąć przycisk STOP. Następnie po załadowaniu się gry i wejściu do kokpitu 3D za pomocą zbindowanego przycisku mogę uruchomić FreeTracka. Na kamerce zapala się czerwona kontrolka, i sekundę później wszystko działa wyśmienicie. Jednak w momencie gdy wyjdę z misji, i załaduje ją jeszcze raz, wszystko przestaje działać. Po wyłączeniu gry można zobaczyć że w FT na podglądzie kamerki, widać jedynie 4 jasne punkty, jednak nie są im przypisane "markery" odpowiadające za przechwytywanie współrzędnych punktów. Wirtualna czaszka też nie daje się ruszyć z miejsca, jedyna możliwość to kliknięcie STOP no i od początku.
Odnoszę wrażenie że coś nie tak jest z rozdzielczością, bo zawsze problemy pojawiają się w momencie gdy dochodzi do zmiany rozdzielczości:
system: 1152x864
OF: 1024x768 (32 bity)
Lecz nie wiem co z tym mogę zrobić żeby było ok. Zmniejszenie systemowej rozdzielczości do 1024.... też nic nie pomogło.