Pojawił się na steam nowy patch (to już trzeci w ciągu kilkunastu godzin od premiery). Łatka zmienia podstawy engine gry i waży jedyne 2,29 Gb!
Buhahaha proponuję kopię posta YoYo do LOLa wrzucić! Stwierdziłem, że tak czy inaczej kupię ten wynalazek i stało się. Odpalę jutro parówę i zobaczę czy coś się poprawi. Jak próbowałem dzisiaj niecałą godzinę, to zobaczyłem gwiazdy świecące przez kokpit Hurka przy jakiejś śmiesznej liczbie FPS i zdecydowałem, że lepiej iść spać niż jeszcze bardziej się irytować. Do tego lusterko podobnie, jak u fresh. Owszem, wygląda na to, że gra ma potencjał i na mnie też efekty oświetlenia robią duże wrażenie, ale z drugiej strony zaczynam się zastanawiać, czy jak nic się nie zmieni to mam prawo do reklamacji. Sprzęt mam taki,jak "recommended" czyli i5 750, 4GB RAM, HD5850 i nie życzę sobie żeby w 1680x1050 bez AA w misji London Sightseeing czy jak ona tam się nazywa oglądać slideshow

Jeszcze mała uwaga o samym lataniu. Kilka razy próbowałem lądować w "terenie przygodnym". Co prawda podoba mi się, że trzeba szukać odpowiedniego miejsca ze względu na większe pofałdowanie terenu, niż w 1946 ale jakoś tak dziwnie łatwo było klapnąć w polu bez zauważalnych uszkodzeń maszyny (full real). Do tego jeszcze dochodzi świadomość, że na dobrą sprawę drzewa można mieć głęboko w d... Jutro sprawdzę jak wychodzi lądowanie w lesie.