Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #690 dnia: Października 03, 2010, 17:00:06 »
Po prostu w Iłku smugacze są tak zrobione, żeby było je widać z daleka.
Nie mam doświadczenia w strzelaniu, ale nie wierzę, że pociski smugowe było widać z odległości 20 kilometrów w słoneczny dzień.
Miejsce na Twoją reklamę.

PZPRGawlina

• Gość
« Odpowiedź #691 dnia: Października 03, 2010, 18:19:40 »
Po prostu w Iłku smugacze są tak zrobione, żeby było je widać z daleka.
Nie mam doświadczenia w strzelaniu, ale nie wierzę, że pociski smugowe było widać z odległości 20 kilometrów w słoneczny dzień.
No fakt z daleka wygląda to w Iłku jak Star Wars i mam nadzieje iż w "Storm of War" chłopaki tego unikną ale w sumie reszta tutaj piszących chyba ma jednak zdrowsze podejście do tematu niż ja sam po prostu wszyscy czekają i nie mówią czego oczekują bo gdyby tak spisać te podstawowe oczekiwania społeczności co do fizyki isymulacji to by Yoyemu miejsca na serwerze zabrakło :001:
« Ostatnia zmiana: Października 03, 2010, 18:49:19 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #692 dnia: Października 03, 2010, 20:50:15 »
Pograj w "B-17 MIghty Eight II".
Tam były zrobione smugacze w sposób w jaki się Olegowi nie śniło i jeszcze jak podejrzewam - długo nie przyśni :-P
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #693 dnia: Października 04, 2010, 09:26:13 »
Tam były zrobione smugacze w sposób w jaki się Olegowi nie śniło i jeszcze jak podejrzewam - długo nie przyśni :-P

To fakt, Oleg mógłby trochę rozwiązań z "The Mighty Eight" skopiować. Wyszłoby to wszystkim na dobre. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=DAjGAHYgnwk

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #694 dnia: Października 04, 2010, 10:04:31 »
Jeżeli mówisz o świetlnych paciorkach to jest to bardzo błędne. Inspiracją były zapewne filmy z guncamów, które trzęsły się wraz z samolotem i stąd takie filmowe efekty.
Nie miałem nigdy B-17 ME - ale iłek po odpowiednich modach wg mnie jest lepszy w tej kwestii.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #695 dnia: Października 04, 2010, 11:22:08 »
 Rzuć okiem RashbaNor.Nie jest żle.Rzekłbym  że jest całkiem OK .
http://www.youtube.com/watch?v=WVoYVm1BlKQ&feature=related
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2010, 11:28:37 wysłana przez boberm »
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #696 dnia: Października 04, 2010, 11:28:13 »
Jeżeli brać WoP za wzorzec to w kwestii smugaczy Oleg nic lepszego nie robi jak dotychczas.

W B-17 FF ME II amerykańskie pociski świetnie wyglądają. O wiele lepiej niż w Ile obojętnie którym, mimo że oczywiście Ranwers ma rację co do ich rodowodu, ale jak je zobaczyłem pierwszy raz, było dla mnie naturalne że tak powinny wyglądać pociski świetlne po wystrzeleniu :)
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2010, 11:33:51 wysłana przez rutkov »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #697 dnia: Października 04, 2010, 14:53:11 »
Moim zdaniem najciekawiej zrobione pociski  wyglądały w CoD2 jak się z wieżyczki lotniczej strzelało :). Z chęcią bym takie zobaczył w grze naszego słoneczka.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #698 dnia: Października 04, 2010, 18:45:14 »
Właśnie, czy te rozchybotane, zygzakujące smugacze to nie jest przypadkiem próba bycia bardziej Real niż rzeczywistość? Coś jak lens flare?

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #699 dnia: Października 05, 2010, 09:08:10 »
Rzuć okiem RashbaNor.Nie jest żle.Rzekłbym  że jest całkiem OK .
http://www.youtube.com/watch?v=WVoYVm1BlKQ&feature=related

Na tym filmiku widać wyraźnie dwie rzeczy:
1) - facet ma fatalnie ustawioną zbierzność zbieżność
2) - facet nie umie odkładać poprawki (widać to doskonale w chwili ataku na H8K)

Wadą iłka jest jego - wiem, ze to dziwnie zabrzmi - "doskonałość".
Nie ma w realu czegoś takiego jak skupienie w jeden punkt. Myślę, że jest to po prostu fizycznie niemozliwe.
Druga sprawa - wiem, że na guncamach pociski swoją trajektorię zawdzięczają kamerze. Ale pilot w czasie II wś nie był nieruchomym punktem odniesienia, więc jego odczucia wizualne mogły być podobne do tych z guncamów. Trzeba by było zapytać wujka - bo chyba strzelał on ostrymi w czasie swojej służby.

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2010, 09:25:39 wysłana przez some1 »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #700 dnia: Października 05, 2010, 09:42:36 »
Filmik jest jaki jest. Przedstawia subiektywny ogląd "urody" efektów graficznych .
W moim odczuciu - są trochę bardziej real niż efekty standartowe  zamieszczone w grze..
Ale - jak podkreślam - to jest moja subiektywna ocena prawdopodobnie dlatego że  te efekty w moim mniemaniu sa bliższe filmikom z guncamer które  można spotkać chociażby na Youtube lub dedykowanych stronach. Jak napisałeś  warto aby wypowiedziała się osoba która w rzeczywistości spotkała się z takim widokiem.
I jeszcze jedna kwestia- gra jest tworzona pod przeciętnego odbiorcę   i jakość efektów graficznych , wielkość , kolorystyka etc .. są podyktowane atrakcyjnością onych - ergo maja być takie które się najlepiej sprzedadzą.
A póżniej przysiądą modderzy i zrobią czary mary po swojemu :020:
A propos skupienia - nie wiem jak jest w innych symulatorach - jedynym który mam zainstalowany od lat - z przerwami- jest Ił2-
ale plusem jest fakt , że występuje  taki element jak zgranie uzbrojenia- ale może się mylę i w innych symulatorach samolotów wojskowych też coś takiego jest  .
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2010, 09:53:54 wysłana przez boberm »

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #701 dnia: Października 05, 2010, 09:51:23 »
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #702 dnia: Października 05, 2010, 10:02:51 »
A popatrz tu.Ciut bardziej z epoki. Skłonny jestem przypuszczać że są dosyć zbliżone do tych prezentowanych  na modzie Uranium.
http://www.youtube.com/watch?v=La3qJ4sptuE
http://www.youtube.com/watch?v=tn6I1S8tH5w

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #703 dnia: Października 05, 2010, 10:19:07 »
Kolego , jak byś zamocował kamerę do broni maszynowej to też taki efekt będziesz miał. Chyba, że strzelanie w powietrzu rządzi się innymi prawami fizyki niż strzelanie na ziemi i dlatego są te "zygzaki". Może. Ja się mało wiem. Może faktycznie poczekam na Wujka. Rozwieje wątpliowści.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #704 dnia: Października 05, 2010, 10:33:21 »
Kolego .
Istotnym słowem w moim poście jest uwaga - subiektywny.
To jest gra - ergo - to jest zabawa i ma mnie to bawić i relaksować  - chociaż  "bawić" w tym przypadku to nie iest najlepsze słowo.

A propos efektów świetlnych  w kontekście mocowania kamery do giwery  :001:- popatrz w  jakim miejscu jesteś siedząc za sterami wirtualnego płatowca i w którym miejscu jest kamera nagrywająca onegoż  gatlinga. Kwestia - drgania a gałka oczna- w przypadku wrtualnego iła -Twoja.