Nie wiem, strzelam.
Właśnie widzę

. Do tego nie trafiasz

Ale chyba empeck masz coś do czynienia z programami graficznymi, prawda ?
To powiedz mi - ile czasu zajęło by Ci wygenerowanie "nowego" kokpitu hurka (cienie, odbicia na szkle, nowe bardziej jaskawe kolory i inne bzdury) mając kokpit hurka z ostatniej wesji 4.10 ?
Ramm.
Kokpit Hurka z 4.10 do niczego się nie przyda. Może ewentualnie na refkę. Praca nad takim modelem idzie w miesiące. Geometrii tam od cholery, textury wysokiej rozdzielczości też trzeba namalować, a w SoW to nie jest prosta texturka koloru jak w Iłku, tylko co najmniej cztery textury z kanałami alpha. Materiał obiektu jest liczony na bieżąco przez pixel shader, co trzeba wziąć pod uwagę przy przygotowywaniu textur i sprawdzać je ingame, a nie w maksie, to też wydłuża testowanie. Poziom skomplikowania takiego modelu jest o kilka rzędów większy niż w iłku. Do tego jeszcze były pokazane wcześniej screeny z potłuczoną szybą, przestrzeloną kabiną, to też trzeba wymodelować. Z drugiej strony, graficy robiący te wszystkie domki, kokpity, samoloty i drzewa, nawet jakby rzucili wszystko w kąt to Ci lepszego FMu nie zrobią. Podobnie programiści od grafy, tu też na pewno jest specjalizacja i nie byłoby proste by wskoczyć na miejsce programisty FMu.
Poza tym, uważam, że poniekąd masz rację, trochę informacji o 'ficzerach' gry by nie zaszkodziło. Olo na forum co jakiś czas pisze o tym co mniej więcej w SoW będzie zaimplementowane, co będzie podobne, a co zmienione w stosunku do Iłka, ale te informacje są rozrzucone po forum, a ja nie śledzę go na bieżąco.
Jeszcze jedno - po co te kokpity - dla takich graficznych onanistów jak ja. FSX, RoF, DCS mnie mocno rozpieściły, jeśli mam latać w grze jakimś samolotem to niech on ma porządnie wyglądający VC. Jeśli już on wygląda to dobrze jakby działał jak trzeba.