Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232373 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #765 dnia: Października 29, 2010, 16:59:21 »
Teraz tylko czekać na listę narzekań - a że lasery, a że dźwięki, a że za wiele odwzorowane na tej bramce i pomniku :021: Mi się chyba wszystko podoba.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

empeck

• Gość
« Odpowiedź #766 dnia: Października 29, 2010, 17:18:49 »
Teraz tylko czekać na listę narzekań - a że lasery, a że dźwięki, a że za wiele odwzorowane na tej bramce i pomniku :021: Mi się chyba wszystko podoba.

No i nie trafił w cel na filmie ;) Co to za prezentacja ;)

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #767 dnia: Października 29, 2010, 17:52:53 »
Nie widać śmigieł, samolot nie trzęsie się przy strzelaniu, a odgłosy strzału z wieżyczki bombowca są takie same jak działka z pierwszego MS CFS.

:D

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #768 dnia: Października 29, 2010, 19:48:08 »
To chyba pierwszy sim w którym okopy są faktycznie wkopane w ziemię, a nie położone jako obiekt 3d lub textura na niej.

Czy to może oznaczać że będziemy mieli leje po bombach? Fajnie by było zniszczyć lotnisko wroga i wyłączyć je z operacyjności np. podczas kampani VF :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #769 dnia: Października 29, 2010, 20:03:56 »
Fajnie by było zniszczyć lotnisko wroga i wyłączyć je z operacyjności np. podczas kampani VF :)

No cóż, już teraz możesz w Il2 zbombić lotniskowiec tak, że jest w pokładzie dziura, i jaj ktoś startuje, to w tę dziurę wpada ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #770 dnia: Października 29, 2010, 20:10:00 »

Czy to może oznaczać że będziemy mieli leje po bombach? Fajnie by było zniszczyć lotnisko wroga i wyłączyć je z operacyjności np. podczas kampani VF :)

Na to wygląda, ale z pewnymi ograniczeniami. Oleg na forum napisał, że przyczyną złamanej goleni podwozia w Hurricane na screenie było właśnie najechanie na lej.

The gear was damaged due to hit in crater (shell-hole)

We don't promised deep craters. They will be but not so deep. Limits in engine grid.
For the deep craters renderings with so great size of map modelled you will need to wait 4-5 new generations of computers that to make it in flight sim visible completely in 3D, but not in 3D+2D. Crater has way more polygons that any of the complex building. And it is irregular in form.

PZPRGawlina

• Gość
« Odpowiedź #771 dnia: Października 30, 2010, 19:07:53 »
Powiem tak hm ten filmik jakoś specjalnie nie przypadł mi do gustu i tylko potęguje obawy iż za wiele to się od iłka nie różni ten Bob, te płaskie laserki hm beznadziejny dzwięk wystrzałów stabilność lotu podczas strzelania, hm można byłoby jeszcze pomędzić  tak po chwili próbuje sam się przekonywać ,że filmik był ok ale jednak na razie me ciało jakoś pozytywnie nie zareagowało ,no no to jeszcze nie jest to czego się spodziwałem ALE gra przecież jeszcze nie skończona więc to w zasadzie jeszcze może inaczej wyglądać to co mnie męczy :005:

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #772 dnia: Października 30, 2010, 19:23:34 »
Powiem tak hm ten filmik jakoś specjalnie nie przypadł mi do gustu i tylko potęguje obawy iż za wiele to się od iłka nie różni ten Bob, te płaskie laserki hm beznadziejny dzwięk wystrzałów stabilność lotu podczas strzelania

Cóż, wydaje mi się że pociski nie opadają po kilku metrach lotu, a samolot nie wpada w jakieś mega-turbulencje po naciśnięciu spustu przez pilota. Dźwięk swoją drogą jest po prostu przyzwoity.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

empeck

• Gość
« Odpowiedź #773 dnia: Października 30, 2010, 19:31:56 »
To leci tylko AI na niskim poziomie i jest włączony podgląd z kabiny. Dźwięk jest dopasowany do słuchawek, nie głośników, bo w Bobie dźwięk jest nagrywany binauralnie. Na słuchawkach dźwięk wystrzałów jest bardzo dobry, przynajmniej mi się podobał. A tracery są ok. Kojarzą się z laserami, bo Lucas nagrywając Star Wars chciał by wystrzały wyglądały jak tracery z WW2 :P

Laser wygląda tak:

http://www.youtube.com/watch?v=xfj1n8vPWCE od 1:12

Jakoś mi z tracerami się nie kojarzy...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #774 dnia: Października 30, 2010, 20:28:00 »
Słusznie kolega prawi, pamiętam jak czytałem komentarze do trailera Sturmovika 1946 - ktoś też porównał to do Star Wars.

PZPRGawlina

• Gość
« Odpowiedź #775 dnia: Października 31, 2010, 10:11:25 »
hm widzę iż zrobiła się tu dyskusja nad podobieństwem tych wystrzałów do lasera ,ja szczerze mówiąc nazwałem to teraz "laserkami" lecz nie w sensie Gwiezdnych Wojen tylko tego ,że to zwyczajnie płasko i beznadziejnie wygląda i pomijając kwestie trzęsienia się guncamer w historycznych filmikach to w skrócie ujmując mało ma wspólnego z tym co jest w tych filmikach  czyli większego myszkowania pocisków oraz myszkowania samej platformy jaką jest samolot :005:

Wiem maruda jestem, zwyczajnie na razie tymi olegowymi filmikami nie jestem zbyt zachwycony z drugiej strony i tak kupię i tak będę pocinał więc po co te moje gadanie

A co do tego iż Sturmovik 46 to Star Wars to chyba ten kto to tak określił miał pełną słuszność ,szczególnie rozbawiły mnie improwizacje Olega na temat samolotów ,które nigdy nie latały w historii hehe X wing też nigdy naprawdę  nie latał :)))he ale taki Tie Fighter to mógłby dla mnie naprawde latać bo lubie ten jego kształcik:))

Troszkę półżartem no ale mam nadzieje iż poprawią te wystrzały w Bob Sow

Kwestia jest jeszcze jedna ,kiedy na końcu filmiku nasz bohaterowicz mija płąnący bombowiec ,cóż efekt ognia (może to kwestia odległości)nie robi lepszego wrażenia niż ten w Iłku
« Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 10:26:20 wysłana przez PZPRGawlina »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #776 dnia: Października 31, 2010, 13:56:46 »
X-wing i Tie Fighter latały podczas II wojny światowej nad Normandią, nie wiem jak można tego nie wiedzieć, było na Discovery i nawet gierkę zrobili, hmpf!

A co do BoBa to wszyscy kupią, a potem będą zbierać na sprzęt pod to, heheh...

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #777 dnia: Października 31, 2010, 14:21:31 »
A co do BoBa to wszyscy kupią, a potem będą zbierać na sprzęt pod to, heheh...

Niekoniecznie, zawsze mozna zrobic to sposobem z pierwszych lat uzytkowania FB.
Czyli grafa na low, detale na medium, ziemia na very low i rozdziałka 800x600 :-P

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #778 dnia: Października 31, 2010, 15:36:06 »
czyli większego myszkowania pocisków
Od kiedy to pociski myszkują   :001: To złudzenie "myszkowania" pocisków  na oryginalnych Guncamach jest spotęgowane drganiami kamery/fotokarabinu.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #779 dnia: Października 31, 2010, 15:54:43 »
Troszkę półżartem no ale mam nadzieje iż poprawią te wystrzały w Bob Sow

Mi to przypomina 'problem' w silniku LO i DCS: 'ED, fix water under terrain problem'. Cały fun polega na tym, że tu nie ma za bardzo co poprawiać, bo i problemu nie ma :D

Olo też na forum napisał, że będą symulowane różne rodzaje tracerów, zarówno kolory, jak i ewentualny dym.