Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232968 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Storm of War: Battle of Britain -screeny
« Odpowiedź #975 dnia: Stycznia 22, 2011, 13:27:32 »
Ziemia z tych screenów niezbyt się różni od tej ze zmodowanego iłka np. mapa Berlin. Brakuje szczegółów, trójwymiaru i tego czegoś..
Mnie również ziemia w WoP się podoba i nie wiem czy to nie jest krok do tyłu :005:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #976 dnia: Stycznia 22, 2011, 19:36:39 »
Zdjęcie drugie z foobloga, czyli strzelająca stodziesiątka jest świetne. Super pokazane smugacze. Czekam z niecierpliwością na mojego beefa:)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #977 dnia: Stycznia 22, 2011, 22:45:55 »
Pewnie wszyscy już to oglądaliście...
Poziom mojej wiedzy nie pozwala mi na dyskusje o grafice.
Powiem tylko całkowicie subiektywnie - jest ładna.
 http://www.youtube.com/watch?v=E5RgcvIOeaY&feature=player_embedded#!
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

« Odpowiedź #978 dnia: Stycznia 23, 2011, 21:56:02 »
Czyżby jakiś większy mod do Iłka czy tylko efekty filmu ?

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #979 dnia: Stycznia 25, 2011, 13:58:23 »
W sumie to dyskusja o grafice jest trochę bez celu.
Dlaczego ?
Bo kazdy z nas ma innego kompa - inna grafa, inny procek, więcej/mniej pamięci ...
Dodatkowo - wydaje mi sie, ze screeny jakie daje słoneczko są zawsze wykonywane o jednej godzinie - tj o 12:00 w samo południe, czyli ziemia jest teoretycznie oświetlona najlepiej. Jak to wpływa na widoczność kontaktów na tle ziemi (i samych tekstur ziemi, drzew, trawy, grzybków, sierotki marysi, krasnoludków i co tam jeszce Olo wymodeluje) mozna sprawdzić w FB ustawiając tą sama misję o róznych godzinach (nie mówię o nocy). Np o 7 rano, 12-tej i 5-ej po południu.
Zresztą można się bawić w samych ustawieniach karty graficznej: kontrast, gamma, jasność, nasycenie cyfrowe  i inne ustawienia karty (filtrowanie i takie tam ...)

Mnie nie martwi grafa - bo ta w FB jest niezła, a w SoW powinna być lepsza.
Martwi mnie brak informacji o DM i FM ...

Ramm.
ps. jak strzelcy z Defiantów bedą mieli taki algorytm jak ci z Pe-2 ... to już można się zacząć bać :-P
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #980 dnia: Stycznia 26, 2011, 23:25:07 »
Herr Rammjager - i o to dokładnie chodzi.
Z całym moim szacunkiem do wypowiadających się na tym forum - a czytuje go z dużą chęcia i zainteresowaniem - "bicie piany" na temat kolorystyki nieba , ziemi ,kolorów trawy o brzasku czy zmierzchu jest lekko nie na temat . Pytanie które winno się zadac brzmi - jak się będzie latało. A odpowiedz uzyskamy już niedługo . I wtedy to się  dopiero zacznie ..... :banan

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #981 dnia: Stycznia 27, 2011, 00:06:39 »
Myślę, że odpowiedź na te pytania (dotyczące modelowania fizyki i obsługi samolotu) będzie tym bardziej miażdżąca, że najpierw będziemy mieli okazję spróbować jak lata Spitfire wykonany przez A2A dla FSX.

« Odpowiedź #982 dnia: Stycznia 27, 2011, 00:17:06 »
@boberm:
Gdyby chodziło tylko o latanie to z powodzeniem można zostać przy starym IL-2.
Dobre odwzorowanie ziemi (i nie chodzi tu o kolory) dla mnie dodaje grze klimatu.
Przykładowy filmik z Wings of Prey (jak ktoś posiada to: misje - bitwa o Anglię - sprawdź obronę plot.)
http://www.youtube.com/watch?v=Qq2CtTA2Jmw   (oglądać od 1 min)

Porównajcie tą ziemię z tą ze screenów powyżej..

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #983 dnia: Stycznia 27, 2011, 00:27:44 »
Rzeczywiście - wygląda piknie. Nowy CoD nie może docelowo wyglądać gorzej, bo byłaby tak zwana "siara" w stylu "z czym do ludzi". A ludzie kupują oczami, dopiero na drugim miejscu mózgiem...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #984 dnia: Stycznia 27, 2011, 00:31:40 »
Jaka duża jest mapa w WoP?

« Odpowiedź #985 dnia: Stycznia 27, 2011, 01:02:20 »
Drogi Vikerze ( jeżeli mogę tak cię nazwać)
/ad filmik - bardzo ładny
/ad il2 i latanie  - jasne że można - i nawet będę - jak mniemam - dość długo w niego pomykał- nawet po nabyciu Klifów.
Nie neguję ze kwestia grafiki jest dosyć istotną sprawa stanowiąca także składową mojego" parcia" na nowy sim.
Ale - poczekam z oceną walorów onegoż po zakupie.
I to jest puenta mojej wypowiedzi.Nie neguję że czekam także na przedmiotową i poparta fachowością dyskusję na temat stopnia realności wirtualnej.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #986 dnia: Stycznia 27, 2011, 07:14:00 »
Jaka duża jest mapa w WoP?
I pomyśleć, że od 30 lat mamy symulatory z całą planetą, a nadal musimy zadawać takie pytania w symulatorach bojowych.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #987 dnia: Stycznia 27, 2011, 10:20:34 »
I pomyśleć, że od 30 lat mamy symulatory z całą planetą, a nadal musimy zadawać takie pytania w symulatorach bojowych.
Może dlatego, że pomimo dokupowania dodatków za ciężkie pieniądze i 30 latach rozwoju ta cała planeta i tak nadaje się do oglądania tylko z 10 kilometrów? :121:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

empeck

• Gość
« Odpowiedź #988 dnia: Stycznia 27, 2011, 10:27:35 »

Właśnie.

Może dlatego, że pomimo dokupowania dodatków za ciężkie pieniądze i 30 latach rozwoju ta cała planeta i tak nadaje się do oglądania tylko z 10 kilometrów? :121:

Widać dawno w takie symulatory nie latałeś. Detal w FSX, czy nadchodzącym XPlane jest porównywalny z DCSem, o Iłku nie wspomnę bo to stary tytuł, a plus jest taki, że nie da się mapy 'przelecieć' w piętnaście minut wzdłuż i z powrotem. W WoP grałem tylko w demo, po tej sesji szkoda było mi kasy na ten produkt. Nie wiem jak ma się mapka w pełnym WoP do dema, ale w demie wielkość mapy to jakiś smutny żart. Mapa w Il2:CoD będzie chyba z cztery razy większa.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #989 dnia: Stycznia 27, 2011, 10:49:37 »
Latałeś, latałeś. Tylko popełniłeś błąd i latałeś nad miejscami które znasz. :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT