Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 233046 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1005 dnia: Lutego 03, 2011, 20:59:07 »
O ile pamiętam Tages był w Wiedźminie, dopóki CDP z niego nie zrezygnował w którymś patchu z powodu problemów.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #1006 dnia: Lutego 03, 2011, 23:57:18 »
Co za bzdura. Nie mogli już zostać przy Steamie? Nie mam nic przeciwko DRM, które wymaga uwierzytelnienia konta przez net, ale te aktywacje to głupota - płacisz, 5 instalek i potem musisz się prosić...

« Odpowiedź #1007 dnia: Lutego 04, 2011, 08:58:04 »
Głupota czy nie, trzeba z tym żyć. Większość tutaj jest z tym oswojona dzięki DCS i Flaming Cliffs.

« Odpowiedź #1008 dnia: Lutego 04, 2011, 13:54:47 »
A jak się komuś skończyły "aktywacje", to nie miał problemu z uzyskaniem ponownej aktywacji  od DCS czy FC2?
307 "LWOWSKIE PUCHACZE" - Vrtual  Polish SQN

« Odpowiedź #1009 dnia: Lutego 04, 2011, 14:08:22 »
Ja nie miałem (prosiłem o dodatkowe aktywacje dla FC1), nie wiem jak inni.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1011 dnia: Lutego 04, 2011, 21:46:49 »
Nie podobają mi się te nowe skriny..... nie wiem jak wy, ale ja nie rozpoznaję czy te drzewa to graby czy dęby, czy lipy. W ogóle powinny być ikonki opisujące gatunki fauny i flory... no i niebo jakieś takie nierealistyczne (te kolory!!!). Nie razi was to Panowie?!

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1012 dnia: Lutego 04, 2011, 22:48:17 »
Nie trolluj :D !
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1013 dnia: Lutego 04, 2011, 22:54:51 »
Ubermensch ma racje, coś inaczej to wygląda. Właśnie skończyłem latać u Vowthyna i coś mi nie pasi w tej grafie. Przekombinowali?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1014 dnia: Lutego 04, 2011, 23:01:55 »
Nie no drzewka ładne, ale ja się pytam gdzie są krzaki  :002:

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #1015 dnia: Lutego 05, 2011, 03:49:21 »
Czy tylko ja mam takie wrażenie, czy to jest engine starego Iłka? Kolorystyka ta sama, chmury zrobione na tej same zasadzie... Wszystko wygląda mi podejrzanie podobnie...

« Odpowiedź #1016 dnia: Lutego 05, 2011, 08:49:53 »
A zwróciłeś uwagę na tytuł? IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1017 dnia: Lutego 05, 2011, 09:33:42 »
Czy tylko ja mam takie wrażenie, czy to jest engine starego Iłka? Kolorystyka ta sama, chmury zrobione na tej same zasadzie... Wszystko wygląda mi podejrzanie podobnie...

A co, myślisz, że robili nowy engine przez trzy (?) lata, a potem w testach im wyszło, że jest zabagniony, i sięgnęli z rozpaczy do starego? Hmmm... W przemyśle się czasami tak zdarza :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

PZPRGawlina

• Gość
« Odpowiedź #1018 dnia: Lutego 05, 2011, 16:52:25 »
Sam nie wiem co myśleć o tych pożal się Boże materiałach prasowych. :005:
Grafika jak dla mnie jest na bardzo średnim poziomie, niby miała być realistyczna a w sumie wygląda jak mod do starego IŁ-2 Sturmowik.
"Błękitne cukierki" ot takie skojarzenia
Problem tej grafiki  nie leży w ilości geometrii, komplikacji siatki a raczej zababrano coś w  teksturach i oświetleniu.

Palące się elementy samolotów wyglądają niedobrze (przynajmniej na poprzednim filmiku "trajlerze").
Proces powstawania ognia na modelu  po trafieniu przez pocisk  dalej prezentuje się bardzo sztucznie i nie odbiega od tego co mamy w IŁ-2 46.

Najnowszy filmik zaprezentowany przez producentów gry, to nędza okrutna.
Pan dość niemrawo machający Joystickiem, pokazujący jakieś dziwne gesty dłonią i jednocześnie chichoczący nie do końca mnie przekonał.Dziwne ,że na obecnym etapie produkcji puszczają nam taki filmikowy bubel.

Mam takie nie odparte wrażenie iż Wings of Pray posiada lepszą bardziej realistyczną grafikę niż nowy IŁ-2 CoD.

Modele w nowym IŁ-2 CoD fajnie jakby nie były tak bardzo gładkie, ponieważ światło się jakoś na nich rozkłada dość nierealistycznie (to już niewielki problemik).

Pisownia. Mazak.

« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 17:10:39 wysłana przez KosiMazaki »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #1019 dnia: Lutego 05, 2011, 19:17:50 »
No graficznie WoP zamiata, ponoć niedługo mają ogłosić sequel. Nie kumam natomiast tego wielkiego trendu do upgrjdu sprzętu do CoDa, jaki panuje na zachodnich forach, zwłaszcza jeśli idzie o karty graficzne - no bo co te karty mają tutaj liczyć?! Gra nie ma żadnych shaderów z tego co widać, może poza cieniami w kokpicie i odblaskiem od owiewek (uberwody nie liczę).

Nawet damage model nieco mnie rozczarował - urwane skrzydła wciąż są jakby ucięte skalpelem (już w WoPie były poszarpane).

Pewnie CoD jak już wyjdzie, ustanowi nowy standard i w ogóle... ale zostało jakieś 45 dni do premiery i dostajemy takie same zestawy screenów jak rok temu i co raz bardziej widać, że ten cały czas developmentu jakoś nie przekłada się na końcowy efekt. Może Olo przez te lata napisał silnik, który dostarczy nam nieskończone potoki realizmu, ale równie dobrze mógł sobie dłubać w nosie.