Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1050 dnia: Lutego 09, 2011, 17:49:50 »
Esencja z rosyjskiego tekstu tutaj, ale po angielsku :)
Dodam, że polecam wrzucenie tekstu z rosyjskiego forum do translatora Google'a - efekt jest nie-sa-mo-wi-ty. Tego się nie da opisać...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #1051 dnia: Lutego 09, 2011, 18:33:36 »
Lubię to!
« Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2011, 19:01:12 wysłana przez KosiMazaki »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #1052 dnia: Lutego 09, 2011, 22:54:29 »
No wreszcie coś konkretnego - gameplay zapowiada się bardzo smakowicie.

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #1053 dnia: Lutego 12, 2011, 11:09:12 »
Prezentacja na targach w Kijowie (dlatego nie było wczoraj update-u):

http://www.uaf.kiev.ua/forum/index.php?showtopic=927

Również tu(od tego miejsca parę wpisów-ciekawe informacje są również w postach):

http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=18667&page=5 

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #1054 dnia: Lutego 12, 2011, 13:52:21 »
I jeszcze duże "wideło" :
http://kanobu.ru/video/id191912/

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1055 dnia: Lutego 12, 2011, 14:04:16 »
Dzięki za linki.
Wszystko pięknie, ale jedna rzecz mnie martwi... kolory płomieni! Nie wiem czy zauważyliście, wszystkie silniki, a w zasadzie paliwo, płonie takim samym kolorem. Ktoś tu chyba dał ciała i nie uwzględnił, że paliwo może mieć różną jakość i zanieczyszczenia, podobnie materiały w samym silniku, które płoną... to wszystko powinno dawać nieco różne odcienie płomienia..... Potraficie z tym żyć?! Bo ja już sam nie wiem... dodając do tego kolor trawy...  :015:

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #1056 dnia: Lutego 12, 2011, 14:46:04 »
A mi brakuje widoku płonącej chłodnicy oleju pod Hurricanem. Płomienie rzeczywiście wyglądają jak pożar cysterny z LPG. Trawa zaś jak majowy Graminex Wembley - wiem bo sam siałem rok temu ;P

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #1057 dnia: Lutego 12, 2011, 18:27:13 »
Dzięki za linki.
Wszystko pięknie, ale jedna rzecz mnie martwi... kolory płomieni! Nie wiem czy zauważyliście, wszystkie silniki, a w zasadzie paliwo, płonie takim samym kolorem. Ktoś tu chyba dał ciała i nie uwzględnił, że paliwo może mieć różną jakość i zanieczyszczenia, podobnie materiały w samym silniku, które płoną... to wszystko powinno dawać nieco różne odcienie płomienia..... Potraficie z tym żyć?! Bo ja już sam nie wiem... dodając do tego kolor trawy...  :015:

Tako rzecze,
Zaratustra

Spóźniłeś się, na temat płomieni i dymu trollowaliśmy kilkanaście stron wcześniej. A może porozmawiamy o wodzie? Ja tu widzę znów płaską teksturę z tym starym już uberszejderem, martwi mnie to bardzo. Przecież Silent Humter 4 już miał lepszą, a kiedy to było?

Dziwi mnie też, że nikt jeszcze nie poruszył kwestii koloru tytułowych klifów... Oraz ich wysokości i stromości. Przecież w tej żałosnej grze wszystko jest nie tak. Gdzie jest skrawek plaży pod klifami, gdzie to Rabin Hood dzielnie bronił swej przybranej ojczyzny przed inwazją barek desantowych LCP prosto z Normandii?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1058 dnia: Lutego 12, 2011, 19:34:29 »
Załoganci, tak jak w FB, gdy idą się przewietrzyć, wychodzą na zasadzie teleportacji przez kadłub :P , a kiedyś taki piekny filmik był z ewakuacją :/.   A mnie się marzy prosta rzecz: odrzut owiewki, wywrót na plecy i katapulta z fotela pilota, to przecież nic tylko sekwencja elementów a jakie wrażenie by robiło (co jakiś czas oczywiście). I kiedy wreszcie tylny strzelec w 110tce (i innych wieloosobowych) przestanie sie ostrzeliwać w ciasnych zakrętach i ostrym wznoszeniu, chyba że tam jacyś uber siedzą? O trawie i płomieniach już nie wspomnę :118:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1059 dnia: Lutego 14, 2011, 14:19:27 »
Dziewice doszły, wystarczyła jedna, ale jak jest wybór to też dobrze  :118:

Więc spokojnie dyskutować, bo znowu będziemy zamykać, ciąć i dzielić i znowu będzie lament, a po co to komu  :121:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1060 dnia: Lutego 14, 2011, 14:30:29 »
To na rozgrzewkę dwa nagrania z kokpitu, lepszej jakości, z dźwiękami z gry:

http://www.youtube.com/user/redZipp0
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1061 dnia: Lutego 14, 2011, 15:19:34 »
Widzę że w kwestii dźwięku to nie wiele się poprawiło:(. Hurek i Meser brzmią prawie tak samo.  Karabiny działka chyba za głośne. Traw i drzewa mogą być. Wyglądają lepiej niż w IL2. Wygląda na to że malkontenci mieli racje, otrzymamy nowy-stary produkt. Jedyna nadzieja w tym że FM i DM będzie naprawdę dobre a resztę zrobią znowu moderzy.
:( :( :(
Jakoś tak po tych filmikach naszło mnie rozczarowanie.
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2011, 15:25:07 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #1062 dnia: Lutego 14, 2011, 15:44:09 »
Ja osobiście jestem mile zaskoczony oprawą graficzną, a to że kilka rzeczy mogliby lepiej zrobić to oczywiste, wersja po kilku puczach będzie prezentować się inaczej do tego co teraz widzimy. Czy wiadomo na jakich sprzętach robione są te prezentacje ? Mogę się założyć że przy ilości klatek poniżej 20-stu kolory, trawa, drzewa i dźwięki bedą miały drugorzędne znaczenie. Obawiam się że większość i tak wyłączy połowę efektów żeby komfortowo polatać

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #1063 dnia: Lutego 14, 2011, 16:01:39 »
Zrobią, albo nie zrobią. Wystarczy, że Oleg niewiele zmieni w kodzie, a sporo czasu upłynie, zanim CoD zostanie rozebrany tak, jak stało się z iłkiem. Z drugiej strony, gdyby się to stało, to postęp byłby szybszy, gdyż świadomość konstrukcji symulatorów z serii Ił-2 wśród osób zajmujących się modowaniem jest spora. Obawiam się natomiast czegoś innego: Olegowi zupełnie nie na rękę byłoby rozkodowanie CoD (choćby dlatego, że ma być to baza pod kolejne odsłony i teatry) - więc może wzmocnić zabezpieczenia i o wiele bardziej zaciekle walczyć prawnie z osobami, które dobierają się do jego produktu.

Nie ukrywam, że spodziewałem się, że różnica między 4.07-4.10 vel. 1946, a CoD nie będzie duża. Rozumiem, że nie chciało się im się pisać wszystkiego od zera, a przejęcie mechanizmów z wcześniejszych wersji miało swoje znaczące ograniczenia. Nie to, że nie da się ich obejść, ale pod pewnymi względami struktura Iłka była tak karkołomna i połatana kolejnymi odsłonami, że najlepiej byłoby wszystko wyrzucić i zacząć pisanie od nowa. Podejrzewam, że jeśli kiedyś uda się odczytać pliki gry, to znajdziemy tam choćby znane wcześniej pliki .fmd, ot, z dodanymi nowymi pozycjami i poprawkami, które gdzieś wprowadzono w kodzie. Nie zdziwię się też, jeśli zostaną archaizmy, które pozwalały choćby na obsługę Lerche.

Proponuję już zacząć myśleć, że strzelcy pokładowi będą działać bardzo podobnie do tego, jak jest w CoD. Nie łudźcie się też, że FM zmieni się bardzo (swoją drogą ten z iłka jest naprawdę bardzo w porządku). Uważam, że zmiany w nim będą miały przede wszystkim oddać wpływ jakiś dodatkowych uszkodzeń w samolocie. (A latał ktoś z Was samolotem z dziurą w skrzydle? Raczej nie, więc Oleg wciśnie każde odwzorowanie takiej sytuacji i trudno będzie udowodnić mu, że nie ma racji.) Inną poważną zmianą, której się spodziewam, to zachowanie samolotów na ziemi.

Jako neofita FSX (i wciąż zakochany w samolotach od A2A i PMDG), który porzucił latanie Iłkiem, uważam, że symulatorem CoD będzie marnym, podobnie jak poprzednicy. Jedyne, co w całej serii Ił-2 według mnie jest dobre, to (o dziwo!) model lotu, grywalność i dynamizm oraz grafika (choć kontrowersyjna jak Olegowe lasy :001: i uberwoda). Ił-2 nie jest symulatorem lotu konkretną maszyną, nie jest również symulatorem walki myśliwskiej (choć w jakiś sposób ją przybliża). Za to jest świetnym produktem komercyjnym i daje mnóstwo zabawy. Ale czy nie o tę zabawę chodzi? Myślę, że gdy przestanie się wierzyć w zbawienie, jakie miał przynieść SoW/CoD, odetchnie, podejdzie z dystansem i po prostu postara zaakceptować, że ta gra, to takie strzelanie z samolotami, a z realizmem w tle, to będzie można odnaleźć w tym bardzo dużo przyjemności. Co więcej, przyjemności w bardzo przystępnej cenie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1064 dnia: Lutego 14, 2011, 16:52:05 »
To na rozgrzewkę dwa nagrania z kokpitu, lepszej jakości, z dźwiękami z gry:

http://www.youtube.com/user/redZipp0
Znów za zooma będą odpowiadały Del, End, PageDn ? Ja tu widzę skokowe przybliżenia :\

btw. widzę, że filmu już nie ma 1C podziałał.
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2011, 19:18:04 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl