Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232374 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1200 dnia: Marca 18, 2011, 00:52:24 »
Hmm, rozwój wątku śledziłem z uwagą (a czasami i z rozbawieniem, przyznaję ;) )...
Wydaje mi się, że nadzieje na "synchronizację" tego, co pilot ma na sobie z tym, co to mogłoby oznaczać w "rzeczywistości", są nikłe.
Śmiem twierdzić, że dostaniemy co najwyżej nieco bardziej realistyczny poziom tego, co mieliśmy w "najlepszych" generacjach starego Iłka.

Osobiście...będę usatysfakcjonowany takim stanem rzeczy. Mimo, że przed serią DCS gotów jestem klęknąć, przyjemność mi sprawi po prostu latanie i zabawa nie do końca uber-realistycznym nowym Iłkiem (jeżeli moje przypuszczenia w temacie realizmu się sprawdzą).  Oby grafika była jak najładniejsza, oby podłoże było charakterystyczne i ciekawe...po to, żeby sobie pooglądać widoczki podczas wieczornych przelotów nad klifami ;) Oby można było robić coś więcej, niż tylko latać myśliwcami...

Ale, a propos grafiki, ta w menu jest tragiczna. Wygląda toto, jak niedorobiona wersja alfa. Niepokoi mnie to, przyznaję.

A jak realizm będzie przeszkadzał, to do FSX`a i dodatków, których poziom zaawansowania raczej nigdy nie będzie możliwy dla twórcy Sturmovika :)

« Odpowiedź #1201 dnia: Marca 18, 2011, 07:02:17 »
Ale, a propos grafiki, ta w menu jest tragiczna. Wygląda toto, jak niedorobiona wersja alfa. Niepokoi mnie to, przyznaję.

W pełni się zgadzam. Wygląda to fatalnie. Myślę, że nie mają w zespole grafika artysty, który ręcznie potrafiłby ulepić jakieś fajne ikonki i zaprojektować porządne GUI. To co prezentowane jest na screenshotach wygląda na amatorszczyznę z niskobudżetowej produkcji.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #1202 dnia: Marca 18, 2011, 10:18:28 »
... podobnie z okładką - masakra
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #1204 dnia: Marca 18, 2011, 10:38:50 »
Ten pierwszy to raczej remix dotychczasowych filmików, drugi - z jajem  :020:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1206 dnia: Marca 18, 2011, 15:59:26 »
Trailer pasjonujący w równym stopniu jak schnąca farba. Tylko chłopakom pogratulować. :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #1207 dnia: Marca 18, 2011, 16:21:30 »
Ten ostatni podlinkowany trailer zawiera w sobie odpowiedź na większość, o ile nie na wszystkie padające w tym wątku pytania, w 3:13:59. Jak ktoś przeklatkuje przełom 3:13:58/3:14:02, to jest tu zawarta odpowiedź i na grafikę, i na model zniszczeń, na model lotu i fizykę świata gry.
Szkoda.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1208 dnia: Marca 18, 2011, 16:24:29 »
Eee tam, nie marudź, jest w nim więcej akcji niż we wszystkich filmikach z CoDa do tej pory razem wziętych :P

Niektóre ujęcia są całkiem dobre, na przykład atak 110'tki w 4 minucie. Ale inne faktycznie wywołują uśmiech politowania, zwłaszcza w oficjalnym (chyba) materiale promocyjnym.

Ja wiem, że Włosi nie słyną z produkcji trwałych i niezawodnych maszyn, no ale bez przesady :D

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #1209 dnia: Marca 18, 2011, 16:24:44 »
To mogę spać spokojnie, nie muszę wydawać kasy i nic mnie nie będzie odrywać od RoFa :-)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1210 dnia: Marca 18, 2011, 16:29:47 »
Gra poszła już do tłoczenia ale Oleg jeszcze ani razu nie dał niczego z dźwiękiem z gry. Wstydzi się chyba  O0
109 tki zawsze wydaja mi się takie plastikowe, i świeca się jak psu ... Ujęcia czasami (pierwsze ujęcie 110tek) wyglądają jakby maszyny były nałożone na tło innego filmu. Odcięcie gladiatorem ogona Savoii jest conajmniej dyskusyjne. Jak na razie jedyny niezaprzeczalny atut nowego szturmowika oprócz grafy to cena. Reszta nie wydaje się być niczym atrakcyjniejszym od zmodowanego 1946. i wcale nie świadczy to o tym że ten ostatni jest dziełem skończenie doskonałym. Jeżeli ta gra nie pójdzie drogą rozwoju jak RoF, FB będzie żyło jeszcze kilka dobrych lat.

Jest jeszcze to:

http://www.youtube.com/watch?v=G-oKro36rKo&feature=player_embedded
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1211 dnia: Marca 18, 2011, 16:47:20 »

Wow!

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1212 dnia: Marca 18, 2011, 17:01:48 »
Ja osobiście mam mnieszane uczucia. Lecz uważam, że część krytyki jest obecnie co najmniej krzywdząca.

Po pierwsze grafika. Daleki jestem od krytyki, której osią jest argument, że dostaniemy mniej lub bardziej podrasowanego iła. Muszę z bólem przyznać, ale sam byłem skłonny wybulić 180 pln na grę, która ma grafę jak Lock On z początków tego wieku. O czym mowa? O A10 i wcześniejszym Ka-50. Nikt mi nie wmówi, że dodanie jakiegoś śmiesznego HDRu dało grafice A10 skok jakościowy, w stosunku do LO czy już - bez wątpienia - LO:FC. To, że coś przeleciało przez kadłub na omawianym trailerze, chyba mało się różni od przysłowiowych drzew w całej serii LC-DCS (i jakoś tego też nie poprawili przez LATA, co jest w ogóle kuriozum przy lataniu śmigłowcem - to tak jakby zrobić gumowe bandy w symulatorze wyścigów samochodowych...). Tym samym czepianie się o grafikę uważam za dość złośliwe, podobnie jak z drugiej strony dość żałosne są konkursy na skrinszota, bo one dodatkowo zwracają uwagę na ten element gry, który widać, że nie wyszedł jak byśmy chcieli :-).

Po drugie. Dynamiczna kampania. W LO/FC, a nawet wcześniej we Flankerze, obecenie w DCSach nie ma nawet śladu kampanii dynamicznej...

Po trzecie. Multiplayer. Do czasu aż DCS nie dorobi się dedykowanego serwera, to z litości nie będę tego komentował, oprócz jednego: dno i 10 metrów mułu (po metrze na każdy rok serii LO-DCS).

Po czwarte. Tutaj dochodzimy do istoty problemu. Model lotu. Tylko tym seria LO-DCS broniła się przez dekadę. Tutaj zawsze ił dawał ciała, podobnie jak inne badziewie pokroju Flakona-Pstrykona. Jeśli tutaj CoD pójdzie w maliny, to faktycznie będziemy mieć totalnego bubla.

Natomiast za Codem, co zostało już przez was zauważone, przemawia cena <100pln za podstawkę.... bo myślę, że zmyślne wąsacze coś wymyślą jako DLC.

W naszkicowanej powyżej sytuacji z kaszlaków mamy #1 RoF (praktycznei bezkonkurencyjny na polu modelu lotu i modelu zniszczeń i grafiki), następnie Kondon (model lotu) i DCSy. Flakon to już chyba pogrobowiec dla nekro-aero-feelów.

Tako rzecze,
Zaratustra

Sry, ale zapomniałem o Słońcu w wąskim, krętym i lepkim tunelu, czyli FO - teraz to już tylko na to czekamy  :021:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1213 dnia: Marca 18, 2011, 17:02:18 »
Nie marudź empeck, film był nagrywany na nieśmiertelności :118: .
Tak wogóle to chciałem napisac że nasze forum jest chyba najbardziej  perwersyjne w pastwieniu się nad nowym simem Maddoxa :) . Ilość postów wątpiących w jakość tej produkcji (delikatnie mówiąc) jest w ogromnej przewadze do tych wychwalających filmik i Olega (gwoli prawdy chyba wogóle ich nie było  :021: ). Ten stan jest jest odwrotnie proporcjonalny do tego co panuje na forum ubi, szturmowika czy nawet simhq, gdzie achom i ochom nie ma końca.
A przecież każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak, nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie.  :002:

Keep up the good work, Oleg! :001:

« Odpowiedź #1214 dnia: Marca 18, 2011, 17:11:19 »
Patrząc na skirna od Empecka widać że model zniszczeń dalej taki sam głupi jak w FB,samoloty zbudowane z klocków rozpadające sie po trafieniu w określony hitbox,co niema nic wspólnego z rzeczywistością.Savoia miała kadlub kratownicowy spawany z rur stalowych pokryty sklejką i płótnem,raczej  niemozliwe żeby 7mm pestki z gladatora były wstanie odciąć ogon w taki sposób,jedynie porobiły by dziury w poszyciu i tyle.Od razu widać ze CoD to FB na sterydach,nic więcej.