Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1350 dnia: Marca 27, 2011, 13:14:29 »
Chyba z akcentem na 'zazwyczaj', gdyż czasami można złożyć preordera na grę, która zostanie wydana za np. pół roku :P
Ba, zdaje się, że Djuka Forever też sprzedawano w preorderze swego czasu...:D

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1351 dnia: Marca 27, 2011, 13:18:22 »
Tak czy siak grę będziesz mógł ściągnąć i zainstalować na kilka dni przed premierą, także w takim przypadku.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1352 dnia: Marca 27, 2011, 13:52:24 »
...Шутники

« Odpowiedź #1353 dnia: Marca 27, 2011, 13:56:08 »
Tak oglądam te filmiki i screeny i się zastanawiam - czy Olo może w końcu zrobić "ziemię" tak aby wyglądała nie jak ze Shreka tylko tak jak wyglądać powinna? Do wypowiedzi skłonił mnie filmik z lotu Blanheimem. Te kolorki jakieś takie bajkowe, strasznie mnie to drażni.

A po filmiku następnym, walki mietkiem w kolorach RAF, dodam, że Olo znowu swoją grą strasznie spaskudził latanie niemieckimi sprzętami, bo znowu gówno widać w dół i tylko góra lub na tej samej wysokości jak coś leci to widać. Efekt jest taki jak na tym filmiku, chłopak zamiast zoomować, to się kręci w kółko. Tak samo było w starym IL2 i dla mnie to była katastrofa po przesiadce z Aces High i Warbirds, że wszyscy się kręcą jak po...ni w kółko w tej grze. I śmiać mi się chciało, bo ludzie wchodzili na 6-8km tylko po to, żeby w ciągu 2 minut walki kręcić się w kołówce nad glebą. Teraz sobie myślę, że Olo wcale nie musiał robić uber parcha, załatwił wszystko widocznością celów.
Kostek
JG300

« Odpowiedź #1354 dnia: Marca 27, 2011, 14:51:25 »
Tak czy siak grę będziesz mógł ściągnąć i zainstalować na kilka dni przed premierą, także w takim przypadku.
Hm, otwartym pozostaje pytanie, jak steam zachowa się po wklepaniu kodu zakupionego w youplay http://xrl.in/8k7n

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #1355 dnia: Marca 27, 2011, 15:07:51 »
Jest jakieś playable demo tego ?
Chętnie bym wsiadł w takiego Emila, przejechał się na 8 kilo, zanurkował, zakręcił o 360 stopni, potem porównał to z best sim ever, i napisał bluźnierczo prześmiewczego posta.
Czuję że zaczyna mnie na nowo to kręcić lol.
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2011, 15:12:07 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #1356 dnia: Marca 27, 2011, 15:46:52 »
@Garrett.
Kupiłeś już na tej stronie? Jeżeli to nie fake, to za takie pieniądze mogę zaryzykować nawet jak to będzie kaszanka mazowiecka po renowacji :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1357 dnia: Marca 27, 2011, 15:52:08 »
Dobra, dobra, Schmeisser/Edyta Górniak/Elwood/Ponury, dobrze wiemy, że złożyłeś pre-order już w 2006 roku :D

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #1358 dnia: Marca 27, 2011, 16:24:56 »
Przebóg rozpoznano mnie :D
I znowu nici z przebiegłego planu :D

« Odpowiedź #1359 dnia: Marca 27, 2011, 16:32:57 »
@ Kostek

A po filmiku następnym, walki mietkiem w kolorach RAF, dodam, że Olo znowu swoją grą strasznie spaskudził latanie niemieckimi sprzętami, bo znowu gówno widać w dół i tylko góra lub na tej samej wysokości jak coś leci to widać. Efekt jest taki jak na tym filmiku, chłopak zamiast zoomować, to się kręci w kółko. Tak samo było w starym IL2 i dla mnie to była katastrofa po przesiadce z Aces High i Warbirds, że wszyscy się kręcą jak po...ni w kółko w tej grze. I śmiać mi się chciało, bo ludzie wchodzili na 6-8km tylko po to, żeby w ciągu 2 minut walki kręcić się w kołówce nad glebą. Teraz sobie myślę, że Olo wcale nie musiał robić uber parcha, załatwił wszystko widocznością celów.

Na stronie 25 "podręcznika" COD można znaleźć taki wpis - Wpis ten znajduje się w wersji angielskiej i Polskiej

Regulacja fotela
" Funkcja ta jest dostępna wyłącznie w samolotach
wyposażonych w ruchome siedzisko Można je wtedy podnosić i opuszczać.
do każdej takiej zmiany zostanie też dostosowane położenie kamery."

Jestem tylko laikiem i nie wiem czy istniała możliwość ustawienie siedzenia w BF-109E ,jeżeli tak to będziesz mógł to zmienić według "podręcznika" .

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #1360 dnia: Marca 27, 2011, 16:41:49 »
Jasne że istniała :D Można se było szmat nawkładać pod spadochron :D
Jeśli jakaś rzecz się nie zmieniła w ciągu lat produkcji 109 to była to wypraska ze stalowej blachy robiąca za siedzisko. Wypraska o anatomicznym kształcie kociej kuwety :D idealnie pasująca do spadochronu.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #1361 dnia: Marca 27, 2011, 17:40:14 »
Info z serwisu konkurencji Yoya :021:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=58058
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1362 dnia: Marca 27, 2011, 18:00:16 »
Wydajnościowo jest tragedia. Tnie, rwie, etc. na ustawieniach średnich.

Generalnie, po godzinie zabawy, jest znacznie, ale to znacznie gorzej niż po premierze RoFa. Na moim sprżęcie Q9550@3.7GHz, 4 GB, HD 6850 na ustawieniach średnich widać jak się domki rysują (dosłownie)  :karpik.

I żeby nie było, że coś nie halo. Mam od kolegi z Turkistanu (poznany na wakacjach w Turcji).

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #1363 dnia: Marca 27, 2011, 18:25:57 »
Czy ktoś wie jak gra obciąża rdzenie procesora. Mam obawy, że to cudo nie pracuje na czterech rdzeniach.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1364 dnia: Marca 27, 2011, 18:30:53 »
Podobno to wygląda tak - obrazek z SimHQ: