Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 232238 razy)

Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1380 dnia: Marca 27, 2011, 21:27:54 »
To, że ustawia wersję pl nic nie znaczy w tym momencie, bo będziesz i tak miał ROSYJSKĄ wersję interfejsu. Tak więc jeśli ktoś nie zna cyrylicy, to może się mocno rozczarować!
To nie jest przypadkiem spowodowane, że premier w innych językach poza rosyjskim, jeszcze nie było?

Zaproponowałbym, dla testów, Garrettowi przełączenie interfejsu na język angielski - nie mam pojęcia, ale może można bawić się także w tym języku? Wiąże się to jednak ze ściągnięciem sporej ilości lokalizacji do posiadanych gier...

« Odpowiedź #1381 dnia: Marca 27, 2011, 22:19:10 »
To nie jest przypadkiem spowodowane, że premier w innych językach poza rosyjskim, jeszcze nie było?

Zaproponowałbym, dla testów, Garrettowi przełączenie interfejsu na język angielski - nie mam pojęcia, ale może można bawić się także w tym języku? Wiąże się to jednak ze ściągnięciem sporej ilości lokalizacji do posiadanych gier...
Byc może właśnie to jest tym spowodowane- pliki odpowiedzialne za inne języki są w folderze. (misje, briefingi, podręcznik)
Z 2 str. rozczytanie cyrlicy- no cóż, miałem okazję załapać się jeszcze na podręcznik z Wilkiem i Zającem(; wiec- wsio w pariadkie tawariszcz praporszczyk. [Nigdy nie miałem tez problemu z porozumieniem się z  parówkowym supportem , więc- kalafior.
Gra w poszczególnych językach komunikuje się tylko via text- instruktor w Tiger Mothu mówi podręcznikową angielszczyzną.
P.S. Personalizacja pilota niczym Simsach, dosłownie od stóp do głów.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #1382 dnia: Marca 27, 2011, 22:24:03 »
Personalizacja pilota ..cha cha bo to dzięki walonkom a nie kamaszkom i drelichom wypchanym słomą dzielny rosyjski pilot siał zgrozę i zniszczenie...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #1383 dnia: Marca 27, 2011, 22:31:07 »
@ Kostek

Na stronie 25 "podręcznika" COD można znaleźć taki wpis - Wpis ten znajduje się w wersji angielskiej i Polskiej

Regulacja fotela
" Funkcja ta jest dostępna wyłącznie w samolotach
wyposażonych w ruchome siedzisko Można je wtedy podnosić i opuszczać.
do każdej takiej zmiany zostanie też dostosowane położenie kamery."

Jestem tylko laikiem i nie wiem czy istniała możliwość ustawienie siedzenia w BF-109E ,jeżeli tak to będziesz mógł to zmienić według "podręcznika" .

Ale co ma ustawianie fotela, do tego, że samolotów na tle ziemii nie widac?
Kostek
JG300

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1384 dnia: Marca 27, 2011, 22:33:18 »
Panowie, znacie mnie i wiecie, że zawsze daleki jestem od siania defetyzmu i panikowania, ale..... naprawdę, wspomnicie moje słowa za kilka dni.... MASAKRA - w to się w ogóle nie da grać w sposób przypominający płynność (przepraszam, przepraszam, przepraszam wszystkich odpowiedzialnych za DCSy, już nigdy, przenigdy, prze przenigdy nie będę marudził na ich produkty  :karpik). Nieustannie gra coś doczytuje i tak po odpaleniu jakiejś skromnej ilości samolotów konieczne jest włączenie pauzy i przeczekanie aż w miarę podoczytuje. Lepiej jest także wyłączyć widoki zewnętrze, bo przełączanie spowoduje spazmy hdd i w konsekwencji ekran z wielkim płomieniem na ziemi po naszym samolocie. Za ChRL nie mam pojęcia jak w tej serii ILa - sprawnej inaczej - ustawiać płynne zoomy. Oczywiście przypomniał mi się 2001 rok i page up, page down, page up, page down.... no po prostu demotywacja na maksa. Na razie jeszcze nic nie ustrzeliłem, bo wszystko mi skacze, a ustawienia mam na skromne "średnie". Co ciekawe na ekranie są jakieś artefakty w postaci pionowych kreseczek.... jakby ktoś cienkopisem bawił się na owiewce.... autentycznie, nie warto za to dawać nawet 40 pln, przynajmniej w tym momencie. Zaskakuje jeno stabilność, tylko 1 wywałka na godzinę.
Naprawdę nie chciałem być do tytułu uprzedzony.... ech, zresztą co tu pisać, sami obadacie już niedługo :-) To nawet nie jest alfa, to jest dramat.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #1385 dnia: Marca 27, 2011, 22:42:51 »
@ Kostek ,źle zrozumiałem twój post ,myślałem że chodzi tobie o widoczność z samolotu.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1386 dnia: Marca 27, 2011, 23:00:21 »
Zapomniałem o jednej jajcarskiej sprawie - można spokojnie przelatywać przez drzewa (to chyba ukłon w stronę fanów DCSa).

« Odpowiedź #1387 dnia: Marca 27, 2011, 23:02:12 »
Ale co ma ustawianie fotela, do tego, że samolotów na tle ziemii nie widac?

Bo na tle ziemi właśnie tak ma być. Nie żebym się mądrzył... Latam na PPG, czasem w parze i uwierz - jeśli się rozejdziemy i chwilę polatamy osobno, każdy w swoją stronę - ciężko potam wypatrzyć kolegę który jest kilometr ode mnie i ma błękitne skrzydło (kontrastowe wzgl ziemi). No chyba, że ja taki ślepy jestem...
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #1388 dnia: Marca 28, 2011, 00:25:27 »
NN, a próbowałeś wyłaczyć rzeczone zabezpieczenie antyepileptyczne (chyba gdzieś w config.ini). Może trzeba też wyłączyć obsługę wielowątkowości w zakładce karty graficznej?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1389 dnia: Marca 28, 2011, 00:57:52 »
@janweg. W config.ini tego nie ma - nie da się tego wyłączyć, przynajmniej tak wskazuje moje rozeznanie w temacie... Wielowątkowość z zakładce karty graficznej? Doprawdy nie wiem cóż to za opcja... w opcjach gry jej nie ma. Martwi, że przy windows 7 (64bitowym) wydajność gry jest tragiczna, odnoszę wrażenie, że ta gra wręcz walczy z tym systemem. Pod tym względem Ka-50 czy A-10 są demonami prędkości i płynności, ba! nie przypuszczałem, że to kiedykolwiek to napiszę... w tym kontekście goły FSX jest płynny..... To nie żart. Dziękujmy, że jest RoF i DCSy. Poza tym zapuściłem się nad Londyn.... takie cięcie, że nawet nie mogłem zrobić kolizji z wieżą Bridge Tower....

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #1390 dnia: Marca 28, 2011, 01:04:55 »
Na forum RoF coś jest napisane: http://riseofflight.com/Forum/viewtopic.php?f=74&t=18170&start=200  (drugi post od góry) oraz ostatni post stronę wcześniej.
Może pomoże...

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1391 dnia: Marca 28, 2011, 01:31:29 »
Dzięki za cynk. Dopisałem linijkę do configa - jakby słońce zaczęło świecić, bo przedtem to była jakaś zamglona plamka, teraz są "błyski"... mam nadzieję, że od nich w nocy nie zejdę na epilepsję... Generalnie klatek nie przybyło w sposób zauważalny, może dlatego, że latam nad miastem, a to daje w kość masakrycznie, robi się klasyczny slide-show z mieszaniem dyskiem. Autentycznie nie mogę wyjść z szoku czego ta gierka oczekuje od grafy. Jeśli oni tego nie zmienią w kolejnych puthah to gra jest martwa.... Jeśli ktoś się zastanawia czy kupić to coś, czy innego sima, to kupujcie coś innego, a tutaj serio trzeba będzie czekać, żeby to było grywalne.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #1392 dnia: Marca 28, 2011, 01:49:32 »
Zdaje się, że trzeba wywalić jakieś chmury?
Wielowątkowość jest w zakładkach sterownika 3D NVIDII (nie wiem jak w ATI): optymalizacja wątkowa domyślnie automatyczna, spróbuj wyłączyć - najlepiej tylko dla COD.

Tak wygląda instrukcja wywalenia filtra:
This was posted on the russian forum. I take it to mean we can turn the filter off. Fingers crossed.
1. Message from Youss
fellow vacationers relax comrades!

the incentive disable the storage of the configuration in the cloud.
measure our own FPS (in the running game, Shift + Tab, fps START SHOW, Shift + Tab) - write.
conf.ini find the file in the user profile c: \ users \ pupkin_i_i \ documents \ 1c ... \ il2 sturmovik ...
in the config file, find line
antiepileptic =... and correct to the antiepileptic = 0, save config measure our FPS, and legate of the result here.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #1393 dnia: Marca 28, 2011, 02:16:07 »
Trochę OT, ale już pojawił się filmik bazujący na "Upadku" ;) Niestety tylko dla znających język rosyjski...
http://www.youtube.com/watch?v=P5gxvwXVZJw

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #1394 dnia: Marca 28, 2011, 04:03:52 »
LOL ale pojechali :D

'Kakij choj ???? Siem dołgich let, a samoljety ljetajut bez krideł!!!!"

:D :D :D