Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 233141 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1470 dnia: Marca 30, 2011, 12:17:19 »
Gość osiąga 10 FPS nad Londynem :icon_eek: a po poprawce nawet 20  :karpik tylko zapomniał wspomnieć na jakim sprzęcie i jakich ustawieniach  :002:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1471 dnia: Marca 30, 2011, 13:54:59 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1472 dnia: Marca 30, 2011, 13:58:31 »
Malowanie transparentne. Przecież już wtedy Luft miał tę technologię co dzisiejsze B-2, a nawet jak widać lepszą. Na screenie przedstawiono molowanie transparentne jako test, by pilot wiedział gdzie ma wsiąść. Przecież inaczej by nie widział kabiny, więc nie wiem o co tyle halo ?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1473 dnia: Marca 30, 2011, 14:14:20 »
Racja. Potem wykorzystali to w F-19.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1474 dnia: Marca 30, 2011, 14:51:04 »
Racja. Potem wykorzystali to w F-19.
Ten DLC jest na razie tajny!
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #1475 dnia: Marca 30, 2011, 15:54:06 »
Screen jak wyjęty z 4.10. Gdyby nie (nie)widoczność nowego DLC to nigdy bym nie powiedział, że to nowy sim od Ubi :021:

« Odpowiedź #1476 dnia: Marca 30, 2011, 16:50:15 »
 Witam
 Po dużej dozie informacji na temat grafiki w kontekście grywalności inaczej ,  może ktoś z kolegów rzuciłby się na opis tematu
 dotyczącego fizyki lotu etc..  Na ile Spit jest Spitfire,m ,  a Mesiek - Me 109-ką.Pisząc krótko - ufoloty czy "realnie " reagujące   samoloty.
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1477 dnia: Marca 30, 2011, 16:54:48 »
Witam
 Po dużej dozie informacji na temat grafiki w kontekście grywalności inaczej ,  może ktoś z kolegów rzuciłby się na opis tematu
 dotyczącego fizyki lotu etc..  Na ile Spit jest Spitfire,m ,  a Mesiek - Me 109-ką.Pisząc krótko - ufoloty czy "realnie " reagujące   samoloty.

Kolega z portalu sturmovik.pl, który dostał grę od UBI pisze że model lotu nie różni się aż tak bardzo od IŁa 1946 ale jest trudniejszy, i trzeba się uczyć latać od nowa. Jego wrażenia można przeczytać tutaj

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #1478 dnia: Marca 30, 2011, 16:58:55 »
Tyle biadolicie , a tu proszę http://www.sukhoi.ru/forum/attachment.php?attachmentid=130209&d=1301387894
ile korzyści - serwetkę na stolik można mieć  :118:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1479 dnia: Marca 30, 2011, 17:06:50 »
Witam

Ja próbowałem wczuć się... ale gra jest niegrywalna, tzn. tak skoczna, że nie sposób nic ocenić odnośnie modelu lotu. Gdy ty robisz pętlę, albo beczkę, gra staje na sekundę, żeby doczytać i dorysować coś (dosłownie dorysować, bo widać jak się tworzą powierzchnię - coś ala żółw w logo ;-) )....

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1480 dnia: Marca 30, 2011, 17:42:37 »
Kolega z portalu sturmovik.pl, który dostał grę od UBI pisze że model lotu nie różni się aż tak bardzo od IŁa 1946 ale jest trudniejszy, i trzeba się uczyć latać od nowa. Jego wrażenia można przeczytać tutaj

Ależ to brzmi dobrze! Nawet bardzo. Owszem, co chwila coś do kitu w sensie samego oprogramowania, ale jako symulator samolotów DWŚ wydaje się bardzo obiecujący... Da się zapaczować :)    Aha - chociaż rozczulający jest tekst, że na 100% nie jest to gra dla ludzi nie mających cierpliwości... Wiem, że kontekst jest inny, ale pasuje do tego wątku :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #1481 dnia: Marca 30, 2011, 17:45:59 »
Dzieki Minamir
 No to można wstępnie rzec że  jednak jakieś plusy są :001:

Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1482 dnia: Marca 30, 2011, 17:50:27 »
Ja mam takie inne odczucie. Patrząc na skriny z kabiny spita mam wrażenie siedzenia za kierownicą pojazdu marki URSUS C- 330. Jeździłem sporo to wiem :) . Kto również jeździł będzie wiedział co mam na myśli dokładnie. Dla ciekawych podpowiem że chodzi o kształt maski. Sprawdźcie sami zresztą - jak macie trzydziestkę vel. "ciapek" :D .
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1483 dnia: Marca 30, 2011, 18:07:23 »
Przed chwilą wróciłem z roboty i w skrzynce pocztowej czekało na mnie pudełko z CoD. Parę dni temu, zrażony masą bubli widocznych w nagraniach z rosyjskiej wersji gry, anulowałem preorder wersji kolekcjonerskiej i zamówiłem se podstawowy wariant CoD.
W pudełeczku znajduje się tylko płyta DVD i mała karteczka z kluczem.
Bydle już się zainstalowało i Steam od razu zaczął pobierać około 500MB aktualizację. Jeśli znajdę dzisiaj chwilę czasu, z czym mogą być niestety problemy, to napiszę parę słów na temat mojego pierwszego wrażenia.

« Odpowiedź #1484 dnia: Marca 30, 2011, 18:20:03 »
Żartów ciąg dalszy :  "Pamiętacie silnik fizyczny Il-2? Pomnóżcie ilość wszystkich "wnętrzności" przez dwadzieścia, a uświadomicie sobie, jak wiele pracy włożono w odzwierciedlenie fizycznych anomaliów."

Może ja się nie znam, ale jakoś screen powyżej nie odzwirciedla tej fizyki.
Nie mogę się doczekać recenzji, napewno poprawi humorek na kilka dni.
Dla zainteresowanych link poniżej :
http://www.cdaction.pl/news-18326/tydzien-z-gra-il-2-sturmovik-cliffs-of-dover-realizm.html