Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222740 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1515 dnia: Marca 31, 2011, 10:24:06 »
Szybki test u mnie:

v. 1.0.13820

Niby nad ziemią (szybka misja z Hurkiem) i wodą FPSy sa ok, 35-50 ale ja mam ważenie jakby było ich z 15-20. To co pokazuje fraps to ewidentnie nie to co można odczuć. Londyn wygląda tragicznie (np. w porównaniu do miast z Wings of Prey), a nad nim mam 10-15 nad ziemią. Nie da się latać.

Co do bugu ze sterownicą ja tak nie mam.

i7 930 3,56 GHz, 4 RAM, Ati HD6970 2Gb RAM, Vista 64 PL
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2011, 12:20:02 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #1516 dnia: Marca 31, 2011, 10:29:43 »
YoYo jaki masz sprzęt (procesor, karta)?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1517 dnia: Marca 31, 2011, 11:05:57 »
Media M Gdańsk-79,90

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #1518 dnia: Marca 31, 2011, 11:13:39 »
Czytam sobie anglojęzyczne fora i cieszę się, że jednak żyjemy w takiej a nie innej społeczności. Przeraża mnie w jaki sposób niektórzy wypowiadający się akceptują aktualny stan gry. Gry za która zapłacili. A większość argumentów tyczących niedopracowania oraz braku realizmu starć powietrznych BoB (LICZBA MASZYN W POWIETRZU) są zbywane - "in two years..." oraz jakimiś tam furtkami dla przyszłych rozbudów gry - wojska naziemne, FPS itp... CoD, raz, że niegrywalny na średnim sprzęcie (o swoim nie wspominam) to pozwala co najwyżej na symulacje starć nad konwojami z lipca/sierpnia 1940, gdzie rzeczywiście w walkach często brało udział kilkanaście maszyn. Dla mnie jednak BoB w grze powinien wyglądać tak, jak pamiętam to z czasów EAW czy BoBa Rowanu - dziesiątki, jeżeli nie setki maszyn na ekranie, totalny chaos itp. Zdaję sobie sprawę, jako osoba regularnie prowadząca obliczenia w FEM (MES) ze złożoności modelu gry, ale jak dla mnie, w kwestii "fabuły gry"  Oleg & Co. wylali dziecko z kąpielą.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #1519 dnia: Marca 31, 2011, 11:17:52 »
Bawi też usprawiedliwianie oraz głaskanie biednych panów programistów, których przecież goniły terminy i siedzieli po 15 h nad kodem i jacy oni biedni. Problem w tym, że nie mieli oni 30 dni na skończenie systemu bankowego, tylko 7 lat na zrobienie gry oraz doświadczenie w pisaniu tego typu aplikacji. A teraz userzy zamiast całować ich po rękach wszystko krytykują. Biedactwa.

« Odpowiedź #1520 dnia: Marca 31, 2011, 11:47:56 »
Wciąż czekamy na pierwsze wrażenia z gry online.
Jak na razie na forum 1C znalazłem jeden tekst, który nieźle mnie ubawił zwłaszcza, że gość był wyraźnie zadowolony z uzyskanego efektu  :002:
"BTW i joined a DF server tonight and was getting 80-120 fps at low to medium settings it was ugly as hell but fluid"

Dla osób nie znających języka gość pisze, że wszedł na DF serwer gdzie miał 80-120 fps na niskich i średnich ustawieniach. Gra była brzydka jak piekło, ale płynna.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1521 dnia: Marca 31, 2011, 11:50:33 »
Niech sie nakrecają, niech chwala pod niebiosa, niech nie widza wad i niech rozpływaja się nad cudem latania, strzelania i grafiki :) To nakręci sprzedaż w Ameryce i Europie. Sprzedaż 2 milionów czy więcej kopii ( daj Boże) stworzy grono które łatwo nie odpuści UBI i bedzie jęczało nad poprawkami. Tylko taki rozwój wypadków zapewni rozwój tej gry i wydawanie poprawek do niej. SH 5 mimo fatalnego wydania - właściwie skandalu - sprzedało się 1,5 mln. Jakoś wyszli na prostą z tym tytułem.
Na 1C forum jest ankieta z pytaniem czy odinstalujesz Iła -2 1946. 80% odp. jest że nie. To o czyms świadczy, przynajmniej na razie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1522 dnia: Marca 31, 2011, 11:52:08 »
Witam. U mnie prosta misja się ładuje tak do 50% i stoi w miejscu. Nic się nie dzieje. Co prawda mam kartę 9600Gt, której nie ma w specyfikacji ale czy to może być problemem? Ktoś tak ma?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1523 dnia: Marca 31, 2011, 11:52:33 »
Ja mam takie pytanie, jako, że moje pudełko jeszcze nie opuściło sklepu. Jakie w końcu maszyny są flyable?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1524 dnia: Marca 31, 2011, 12:19:40 »
Żadne  :118:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1525 dnia: Marca 31, 2011, 12:28:55 »
Lepiej już porób sobie screeny z Iłka (albo weź te z konkursu), wstaw do Power Pointa, ustaw opcję Slide Show - prezentacja. Będziesz miał CoD'a za darmo :].

Btw. pewnie coś z tego będzie, ale faza gry na razie kojarzy mi się z tym tytułem Whirlwind Over Vietnam jak pierwszy raz go odpaliłam, ba nawet kolorki paskudnie takie same:

Czy tam ktoś był w Londynie w ogóle? Sorry, ale Wings of Prey wyglądał przy tym bajecznie i miał super płynność.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline demasoni

• *
  • Kill'em all, let's God sort'em out!
« Odpowiedź #1526 dnia: Marca 31, 2011, 12:33:50 »
Witam :) Jako wielki fan symulatorów, katowałem grę z niedowierzaniem próbując się do niej przekonać od 19 do 1 w nocy, swoje niezadowolenie z wypuszczenia wersji alfa, beta, gamma.... gry, wyraziłem już w komentarzach w portalu gry-online.pl, dlatego tu sobie daruję, bo to co piszą koledzy powyżej to prawda.

Potrzebuję informacji, czy tak samo jak ja macie problemy z przydzieleniem odpowiednich klawiszy do odpowiednich funkcji w grze?
Nie wiem, czy to kwestia polonizacji, czy ta gra jest tak napisana, ale menu nie działa prawidłowo?
Pojawia się Wam szary, nieaktywny box w lewym górnym ekranie (nie wiem jak się go pozbyć). Pojawił się chyba po próbie włączenia opcji
Można wyłączyć górne lewe okno - niby chatowe, pokazujące kto kogo zestrzelił? Jest niezgrabne i niepotrzebne.

empeck, jeżeli nikt nie udzieli ci odpowiedzi to sprawdzę jak dotrę do domu i napiszę , ale lista nie jest imponująca póki co, wiedzą jak na nas zarobić  :015:

YoYo ta gra Wings of pray to typowa arkadówka czy daje radę?  :004: Przyznam że ominąłem tytuł.

Pozdrawiam o7

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1527 dnia: Marca 31, 2011, 12:40:17 »
empeck, jeżeli nikt nie udzieli ci odpowiedzi to sprawdzę jak dotrę do domu i napiszę , ale lista nie jest imponująca póki co, wiedzą jak na nas zarobić  :015:

Nie spodziewałem się dużej ilości maszyn, poza tym domyślam się, że kolejne samoloty będą płatne i mi to nie przeszkadza, samoloty do FSX kosztują więcej niż cały CoD, a mam ich parę. Problem w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć listy maszyn jaka jest dostępna w tej grze.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1528 dnia: Marca 31, 2011, 12:47:13 »
Empeck, nie sądzisz, że to też o czymś świadczy? Po prostu nikt nie miał cierpliwości, żeby wszystkim polatać i to spamiętać/spisać. Jest tak: odpalasz jakiegoś Emila z myślą o krótkim locie testowym. Tak ci to podnosi poziom apopleksji, że już ci się nie chce rzeźbić w gównie z kolejną maszyną/wersją. Nawet jeśli się zaprzesz i okukasz ze 2-3, to i tak cię ta cała gówniana klatkozo-turtoloza zdenerwuje, że zapomnisz co chciałeś osiągnąć.... Wierz mi Kolego, ilość i rodzaj maszyn nie ma najmniejszego znaczenia, bo gra jest niegrywalna!

Tako rzecze,
Zaratustra

ps. Ja wydałem na to g.... 42 pln, a i dostałem w prezencie Wings os Szprej, więc jakoś to przebolałem...

empeck

• Gość
« Odpowiedź #1529 dnia: Marca 31, 2011, 12:53:23 »
Ja się nie przejmuję, RoF leżał na półce przez ponad rok kompletnie niegrywalny. Dopiero od niecałego miesiąca mogę w niego polatać.

Zamawiając CoD zdawałem sobie sprawę z problemów jakie z nim będą. Nie mam zamiaru usprawiedliwiać Olega & co., bo odwalili niezły numer swoim wyznawcom :D Ale też nie chce mi się narzekać, najwyżej gierka poleży aż ją naprawią (albo nie :D)

Właśnie się dowiedziałem, że Ultima mnie wystawiła, bo zamówiłem u nich preorder, a gra będzie dostępna dopiero w przyszłym tygodniu, nic poczekam i sam sprawdzę jakie tam są maszyny.